بری روزن دیپلمات سابق آمریکایی در ایران که در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال ۵۸به گروگان گرفته شده بود، برای آزادی گروگانهای دو تابعیتی در زندانهای رژیم در مقابل هتل کوبورگ وین محل مذاکرات کشورهای ۵ +۱ و نمایندگان رژیم آخوندی در باره برجام و برنامه های اتمی این رژیم،۵ روز است دست به اعتصاب غذا زده است. او که ۷۷ سال دارد در امریکا با گروه «متحد علیه ایران اتمی» همکاری میکند. خواسته او و شمار دیگری از گروگانهای پیشین و افراد دو تابعیتی که به این اعتصاب پیوستهاند این است که آزادی زندانیان خارجی و دو تابعیتی یکی از شروط لغو تحریم های رژیم باشد.
نزار زکا یک کارشناس لبنانی، آمریکایی نیز که از سال ۱۳۹۴ تا ۹۸ به مدت ۴ سال در ایران گروگان رژیم بوده است، در وین به این اعتصاب غذا پیوست و گفت تا آزادی گروگانها به اعتصاب غذا ادامه میدهد. علاوه بر این خانم کایلی گیلبرت مور یک پژوهشگر استرالیایی- انگلیسی که از سال ۱۳۹۷ تا ۹۹ بیش از دو سال در ایران گروگان رژیم بوده نیز حمایت خود را از این اعتصاب غذا اعلام کرده است. رژیم، خانم گیلبرت را با سه تن از مزدورانش که در تایلند زندانی شده بودند، معاوضه کرد.
روز شنبه دوم بهمن رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا درباره ایران با بری روزن و نزار زکا دیدار کرد.
همچنین شماری از ایرانیان و هموطنان در وین در اعتراض به وضعیت زندانیان و زندانها در ایران از جمله عملکرد رژیم در مورد بکتاش آبتین به این اعتصاب غذا پیوسته اند.برخی از زندانیان دو تابعیتی در ایران از جمله انوشه آشوری، ۶۷ ساله، زندانی ایرانی، انگلیسی هم که پنجمین سال زندان خود را در ایران میگذراند، اعلام اعتصاب غذا کردند تا به گفته دخترش الیکا آشوری، بلکه دولت انگلستان اقدامی برای آزادی پدرش انجام دهد.
گروگانگیری به بهانه های مختلف برای باجگیری و اخاذی و معاوضه با ایادی دستگیر شده رژیم در کشورهای مختلف شیوه شناخته شده رژیم آخوندی در دهههای گذشته است. واقعیت این است که سیاست مماشات در عمل مشوق خط مشی رژیم بوده و نشان میدهد همچنان که مقاومت ایران پیوسته خاطرنشان کرده است این رژیم زبانی جز قدرت و قاطعیت نمی فهمد.