بهمناسبت سالگرد انقلاب ضدسلطنتی کنفرانسی با شرکت بیش از ۵۰ عضو مجلس نمایندگان آمریکا از هر دو حزب آمریکا و همچنین ایرانیان از سراسر آمریکا در حمایت از یک ایران آزاد، جمهوری دمکراتیک و مبتنی بر جدایی دین از دولت در واشنگتن برگزار شد.
خانم مریم رجوی ضمن قدردانی از شرکتکنندگان در یک پیام ویدیویی با اشاره به تاریخچه انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران گفت:
این کنفرانس که مقارن سالروز انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران است، در شرایطی برگزار میشود که امروز هم در داخل ایران و هم در سیاستها و تحولات معطوف به ایران در خاورمیانه و جهان، وضعیت فوقالعادهیی وجود دارد.
سقوط شاه، ۱۳ماه پس از آن بود که در دی ماه ۱۳۵۶(ژانویه ۱۹۷۸) رئیس جمهور وقت آمریکا در ضیافت شام در تهران گفت، ایران جزیره ثبات است. چند ماه بعد میلیونها ایرانی با شعارهای مرگ بر شاه به خیابانها آمدند و یک سال بعد شاه مجبور به فرار از ایران شد. این سیاست، همان حفره بزرگی بود که برای ۲دهه در ارزیابی دولت آمریکا نسبت به ایران وجود داشت.
بهرغم آن تجربه تلخ و خسارتبار، سیاستهای غرب همچنان از یک ارزیابی اشتباه رنج میبرد که فاصله زیادی با واقعیت دارد؛ فاصله بین توهم قدرتمند دیدن رژیم و واقعیت دیکتاتوری مذهبی در آستانه سرنگونی.
وی سپس با اشاره به شرایط فعلی جامعه ایران اضافه کرد: واقعیت را در ۳وجه میتوان خلاصه کرد:
اول: مردم ایران نسبت به رژیم خشمگین هستند و از آن منزجر هستند. در طی ۴سال گذشته ۸قیام سراسری از جمله قیام آبان۹۸ اتفاق افتاده است.
تنها در سال میلادی گذشته ۳قیام بزرگ و اعتراض سراسری معلمان و هزاران اعتصاب و اعتراض در تمام استانهای کشور اتفاق افتاده که امسال هم ادامه دارد.
دوم: رژیم پایگاه خود را از دست داده و فقط برای بقای خود بر سرکوب تکیه دارد.
درباره دوران سرنگونی رژیم هیچ نشانهیی روشنتر از این نیست که خامنهای ناچار شد جلاد قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی را رئیس جمهور خود کند.
اما وجه سوم واقعیت ایران، حضور یک مقاومت سازمانیافته است. این جنبش مقاومت بهای آزادی را با تقدیم ۱۲۰هزار شهید تاکنون پرداخته است. و قادر است قیامها واعتراضات را در ایران سازمان بدهد و آنها را به سمت سرنگونی رژیم سوق دهد.
در خاتمه خانم مریم رجوی با اشاره به مذاکرات هستهیی و وظایف نمایندگان و کشورهای غربی در این رابطه گفت: وقتی ۲۰سال پیش مقاومت ایران با افشای ۲مرکز بزرگ نطنز و اراک از پروژه بمبسازی پرده برداشت، این رژیم در موقعیت ضعیفی بود، جامعه جهانی بهجای یک سیاست قاطع و اعمال تحریمهای همهجانبه، یک دهه را صرف مذاکرات بیهوده با این رژیم کرد و به آن فرصت پیشرفت در پروژههای اتمی را داد.
وقتی هم، که تحریمهای کنگره آمریکا و قطعنامههای شورای امنیت شروع به اثرگذاری کرد، با امتیازهای ناموجه در توافق ۲۰۱۵فرصت برچیدن بساط اتمی رژیم از دست رفت.
حال بار دیگر همان سناریو تکرار میشود. همچنانکه در روز امضای توافق ۲۰۱۵ گفتم تنها گام درست برای جلوگیری دائم رژیم از بهدست آوردن بمب اعمال مجدد قطعنامههای شورای امنیت، برچیدن بساط غنیسازی و جمع کردن سایتهای اتمی و بازرسیهای هر زمان هر مکان است.
هر دلاری که از اموال مردم ایران بهدست این رژیم برسد، صرف سرکوب و صدور تروریسم، جنگافروزی یا غارت توسط سردمداران رژیم میشود.
از نمایندگان محترمی که در کنار مردم ایران ایستادهاند و از کنگره آمریکا انتظار داریم سیاست ایالات متحده را به سمتی سوق دهد که از اشتباهات دوران شاه و از سیاست استمالتگرانه دوران شیخ بهکلی فاصله بگیرد.
سیاست صحیح در دسترس است. این سیاست بهرسمیت شناختن حق مردم و مقاومت ایران برای سرنگونی فاشیسم دینی حاکم بر ایران است.