پاسخ شرق به«نگاه» خامنه‌ای!

تازه‌ترین مواضع از سوی اتحادیه اروپا مبنی بر این‌که«توافق اتمی می‌تواند به‌خاطر خواسته‌های روسیه از هم بپاشد»، ترجمان منطقی برای پاسخ شرق به سیاست راهبردی خامنه‌ای است.

جوزف بورل مسئول سیاست خارجی در این اتحادیه با اشاره به«توقف» مذاکرات می‌گوید:«به‌دلیل عوامل خارجی به وقفه در گفت و گوهای وین نیاز است».

سخن از بروز بحرانی است که به یقین یک ریشه برای آن در اتخاذ سیاستهای مخاطره آمیز از سوی رژیم آخوندی با هدف« گرفتن امتیاز» از غرب نهفته است.

خامنه‌ای طی یک دهه گذشته با شدت و حدت بی‌سابقه‌یی بر این باور بود که با دادن امتیازهای کلان و یا انعقاد قراردادهای وطن‌فروشانه به«شرق»، امکان دستیابی به« سلاح اتمی» و تبدیل شدن به« قدرت مطلقه منطقه‌یی» را خواهد داشت.

براین منطق وی با اتخاذ سیاست«نگاه به شرق» یک«چتر حفاظتی» برای ادامه سیاستهای مخرب خود کشید و بضرب چشم‌پوشی و بی‌تفاوتی سیاست مخرب مماشات به‌ویژه در کشورهای اسلامی و منطقه، دست به بازسازی و گسترش برنامه‌های اتمی، موشکی و کشورگشایی زد.

اکنون با بروز بحران در اوکراین و راه افتادن سیل عظیمی از تحریم‌ها علیه یکی از مهمترین شرکای تجاری رژیم، رژیم آخوندی تعادل خود را از دست داده و اجالتا«منتظر به خدمت» مانده است.

سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم در یک موضعگیری به‌غایت هراس‌آلود و از موضع ضعف و درماندگی گوشه‌هایی از این وضعیت بحرانی برای خامنه‌ای را به بیرون ساطع کرده است.

خطیب‌زاده از جمله می‌گوید: «هیچ عامل خارجی‌ای بر اراده مشترک ما برای حرکت به سمت یک توافق جمعی اثر نخواهد گذاشت» (خبرگزاری سپاه پاسدارن، فارس ۲۰اسفند ۱۴۰۰).

این جملات در حالی بیان می‌شوند که طی قریب یک‌سال از راه‌اندازی بازی« موش و گربه» از سوی رژیم آخوندی، شاهد بوده‌ایم که نماینده روسیه به نیابت از دیکتاتوری ولی‌فقیه، همواره بخش بزرگی از گفتگو و مذاکرات بر سر احیای برجام را هدایت می‌کرده است.

تمامی علائم و نشانه‌ها از وین نیز ضمن تأیید این واقعیت، همواره بر نقش بلامنازع نماینده این کشور در روند مذاکرات تأکید ویژه داشته‌اند.

به یقین بیان این جملات از سوی اولیانف مبنی بر این‌که«شرم بر من باد! من بسیار خوش‌بین بودم» (سایت سیمای آزادی ۲۱اسفند ۱۴۰۰)، بهترین پاسخ به نکات فوق و نقش ویژه این کشور برای پیش برد سیاستهای ولی‌فقیه طی یک سال گذشته می‌باشند.

بدین سان خامنه‌ای اکنون با دو بحران در روند مذاکرات برای احیای برجام روبه‌رو گردیده است، نخست خواسته‌های طرف تجاری از غرب برای گرفتن امتیاز در فرادی انعقاد هر توافق احتمالی با رژیم آخوندی و دیگری مجموعه خواسته‌های ولی‌فقیه به‌ویژه در زمینه سه موضوع لاینحل در خصوص«تحریم بیت خامنه‌ای، سپاه و گرفتن تضمین».

در این رابطه رسانه حکومتی جهان صنعت می‌نویسد: «یکی از چالشهای جدی در این مذاکرات که شاید در نتیجه فعلی نقش داشته باشد اصرار به حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی است در حالی که حذف سپاه از لیست تروریستی مستلزم این است که سپاه تهدید نابودسازی اسراییل را کنار بگذار و این غیرممکن است و ایران در این خصوص تغییر سیاست نمی‌دهد».