به گزارش دویچه وله، اوکراین اعلام کرد ارتش روسیه حملات خود به این کشور را تشدید کرده است. طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۲۵۰ حمله هوایی صورت گرفته است.
به گفته مقامات ارتش اوکراین اهداف اصلی حملات روسیه تأسیسات نظامی و زیرساختهای غیرنظامی در مناطق کییف، چرنیهیو و خارکیف بودهاند. روسیه اعلام کرده است که تنها اماکن نظامی را هدف قرار میدهد.
کانال آخرین اخبار اوکراین اعلام کرد مدافعان اوکراین یکی از شهرکهای منطقه کییف به نام لوکیا نیفکا را از سربازان روسی پس گرفتند.
وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد خسارات و تلفات نیروهای روسیه در اوکراین تا صبح روز ۲۵ مارس شامل:کشته شدن ۱۶ هزار و ۱۰۰ سرباز و انهدام ۵۶۱ تانک، ۱۶۲۵ خودرو زرهی، ۱۱۵ هواپیما، ۱۲۵ هلیکوپتر و ۱۰۸۹ خودرو نظامی به علاوه دهها توپ، موشکانداز و تجیهزات دیگر بوده است
رویترز در گزارشی بر اساس گزارشات سازمان اطلاعات آمریکا اعلام کرد، حدود ۶۰ درصد موشکهای هدایت شونده دقیق که به اوکراین شلیک شده، نتوانسته به اهدافشان برسند.
به گزارش رویترز یک مقام ارشد پنتاگون اعلام کرد روسیه در حال تمام کردن مهمات هدایت شونده (نقطه زن) است و به احتمال زیاد به بمبهای کور و توپخانه متکی شده است.
بر اساس گزارش مقامات اوکراینی، از ابتدای جنگ تاکنون ۱۳۵ کودک که عمده آنها از کییف و خارکیف بودند، کشته شده و ۱۸۴ کودک دیگر زخمی شدهاند.
به گزارش رویترز رئیس تیم حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین روز جمعه گفت که ناظران اطلاعات فزاینده ای در مورد گورهای دسته جمعی در شهر محاصره شده ماریوپل دریافت کرده اند، از جمله گورهایی که به نظر ۲۰۰ جسد را در خود جای داده است.
ماتیلدا بوگنر از طریق لینک ویدیویی از اوکراین به خبرنگاران گفت: «ما اطلاعات فزاینده ای در مورد گورهای دسته جمعی که در آنجا وجود دارد به دست آورده ایم.
به نوشته تایمز لندن، مناظر ساختمانهای ویران شده در ماریوپل در اثر بمباران، یادآور حلب است، شهری در سوریه که شش سال پیش به ویرانه تبدیل شد. این تصادفی نیست. به گفته مقامات نظامی اوکراین، هر دو بمباران توسط یک فرمانده هماهنگ شده بود، ژنرال میخائیل میزینتسف، رئیس مرکز ملی مدیریت دفاعی روسیه.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با روسای مجالس لیتوانی، لتونی و استونی دیدار کرد. روسای مجالس این سه کشور برای دیدار با رئیس جمهور اوکراین به کیف سفر کردند
بنا به گزارش رویترز، روز پنجشنبه زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از طریق ویدئو کنفرانس در نشست شورای اروپا شرکت کرد. وی با اشاره به تلفات جانی و تخریب زیرساختهای حیاتی اوکراین گفت: تا کنون بیش از دو هزار کودک در اوکراین مفقود و یا ربوده شدهاند و بیش از سه و نیم میلیون نفر از مردم اوکراین به کشورهای همسایه پناه بردهاند. وی از اتحادیه اروپا خواستار تسریع در رساندن کمکهای نظامی و بشردوستانه شد و گفت هر روز که میگذرد خون دهها بیگناه دیگر به زمین ریخته میشود.
روز پنجشنبه ۴ فروردین مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت قاطع آرا قطعنامه ای را علیه تهاجم روسیه به اوکراین تصویب کرد. سازمان ملل در این قطعنامه خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
۱۴۰ کشور به این قطعنامه رأی مثبت داده و ۳۸ کشور از جمله رژیم آخوندی رأی ممتنع دادند.
رهبران جی ۷ در بیانیه ای در پایان اجلاس خود در بروکسل یکبار دیگر بر حمایت از اوکراین تاکید کرده و حملات روسیه به این کشور را محکوم کردند سران گروه ۷ کشور بزرگ صنعتی جهان بر ادامه تحریمها علیه روسیه تاکید کردند
جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا طی سخنانی در پارلمان اروپا گفت: تهاجم روسیه به اوکراین ظرف ۱۵ روز آینده حل خواهد شد. آنچه در تاریخ ثبت خواهد شد، توانایی اوکراینی ها برای مقاومت است."
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست فوق العاده سران ناتو در بروکسل گفت: "اتحاد ما از اوکراین حمایت نظامی قابل توجهی خواهد کرد. از جمله سیستم های ضد تانک، ضد موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین که کارایی خود را نشان داده اند. وی همچنین تاکید کرد که حمایت های مالی و بشردوستانه قابل توجهی ارائه خواهد شد."
رسانههای نروژ گزارش دادند که دوره مسئولیت استولتنبرگ، بعنوان دبیرکل ناتو به خاطر ادامه جنگ اوکراین به مدت یک سال دیگر تمدید شده است
روز پنجشنبه ۴ فروردین رئیس جمهور آمریکا طی سخنان خود در اجلاس ناتو نسبت به استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در جنگ اوکراین هشدار داد و گفت: ما به چنین اقدامی از جانب روسیه واکنش نشان خواهیم داد. چگونگی آن بسته به ماهیت و نوع استفاده از چنین تسلیحاتی از جانب روسیه است.
وی افزود: من هفته گذشته با مقامات چین نیز صحبت کردم و آنها بخوبی فهمیدند که آینده اقتصاد آنها به غرب وابسته است و نه به روسیه.
به دنبال فراخوان رئیس جمهور اوکراین برای برگزاری تظاهراتهای جهانی برای توقف جنگ، راهپیماییهای بزرگی در کشورهای مختلف جهان، از جمله بلغارستان، لهستان، انگلستان، بلژیک، مکزیک و ایرلند در حمایت از اوکراین برگزار شد.
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: جنگ روسیه علیه اوکراین محاسبات در مورد توافق اتمی با رژیم ایران را تغییر داده است. این جنگ، دیپلوماسی خاورمیانه را تغییر داده و آمریکا را وادار می کند تا هزینه های سیاسی احیای برجام را مجددا ارزیابی کند. حصول توافق پس از یک سال مذاکره اکنون در نقطهای است که به گفته افراد آشنا به مذاکرات از نظر سیاسی بهعنوان حساسترین و انفجاریترین عامل برای دولت بایدن ظاهر شده است: آیا حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا انجام شود یا نه؟