به گزارش رویترز، اطلاعات نظامی انگلستان اعلام کرد نبردهای سنگین در ماریوپل ادامه دارد و نیروهای اوکراینی همچنان مرکز این شهر را در کنترل خود داردند.
بلومبرگ روز پنجشنبه ۱۱ فروردین خبر داد بهرغم اظهارات روز سهشنبه مقامات نظامی روسیه مبنی بر عقب نشینی ارتش این کشور از اطراف کییف و وجود پیشرفتهای مثبت در مذاکرات صلح، نواحی اطراف کییف بار دیگر روز چهارشنبه مورد هجوم نیروهای روسیه قرار گرفتند. مقامات روسیه نیز متعاقباً هرگونه پیشرفتی در مذاکرات را انکار کردند. بلومبرگ افزود با وجود چنین تناقضاتی، آمریکا و متحدانش در ناتو بدبینی عمیق خود را نسبت به انگیزههای روسیه در مورد تنشزدایی ابراز کردند
ولادیسلاو آترشنکو، شهردار شهر تحت محاصره چرنیهیو، در یک پیام ویدئویی ضمن رد ادعای روسیه مبنی بر کاهش عملیات نظامی گفت: حملات سنگین بر روی شهر چرنیهیو در شمال کییف، همچنان ادامه دارد.
آسوشیتدپرس با اشاره به تماس زلنسکی و بایدن نوشت: زلنسکی در این تماس به بایدن گفت جنگ در آستانه یک نقطه عطف قرار دارد و بار دیگر بر درخواستهای پیشین خود مبنی بر کمکهای نظامی بیشتر آمریکا به اوکراین پای فشرد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: طی بیست و چهار ساعت گذشته ما تنها شاهد جابجایی کمتر از ۲۰ درصد نیروهای روسیه در اطراف کییف بودهایم که بخشی از آنها به بلاروس منتقل شدند. اما هیچکدام از این جابجاییها به معنای عقبنشینی نیست، بلکه ارزیابی ما این است نیروهای ارتش روسیه در حال تجدید قوا و آرایش و اعزام به جاهای دیگری در اوکراین هستند، اما بخش اعظم نیروهای روسیه همچنان در اطراف کییف و مناطق دیگر باقیماندهاند.
زلنسکی رئیس جمهور اوکراین چهارشنبه شب در یک پیام ویدئویی خطاب به مردم اوکراین گفت: ما اکنون در آستانه یک نقطه عطف قرار داریم. مذاکرات صلح فعلاً در حد حرف پیش میرود و هیچ تغییر جدی دیده نشده است. حرفهایی در مورد عقبنشینی و کاهش عملیات نظامی در اطراف کییف و چرنیهیو زده شده. اما همزمان ما شاهد تجمع نیروهای روسیه برای حمله جدیدی به دونباس هستیم. ما هیچ چیزی را به روسیه تسلیم نخواهیم کرد و برای وجب به وجب خاکمان خواهیم جنگید...اگر کسی میخواهد به نیروهای ما آموزش نظامی بدهد، لطفاً به صحنه بیاید، نه از روی صندلی و در محل خودش.
ما به هواپیما، تانک و سیستمهای آتشبار نیاز داریم.
روز چهارشنبه ۱۰ فروردین کاخ سفید آمریکا با صدور بیانیهای در مورد تماس تلفنی جوبایدن با زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت: بایدن و زلنسکی در مورد استمرار تلاشهای آمریکا، متحدان و شرکایش برای دادن کمکهای نظامی، اقتصادی و بشردوستانه به اوکراین و تحمیل هزینههای سنگینتر بر روسیه گفتگو کردند...علاوه بر این بایدن به زلنسکی اطلاع داد آمریکا قصد دارد بطور مستقیم پانصد میلیون دلار به بودجه دولت اوکراین کمک کند.