مذاکرات وین ـ قفلی دیگر بر توافق احتمالی

 

 

 

 

بروز بن‌بست در مذاکرات اتمی وین به یقین ریشه در زیاده‌خواهی و جاه‌طلبیهای رژیم آخوندی دارد.

این وضعیت در حالی است که خامنه‌ای در سایه ضعف طرفهای مقابل و با اضافه نمودن پیش‌شرط‌هایی، از جمله خروج نام سپاه پاسداران و نیروی تروریستی قدس به‌عنوان زیر شبکه مخوف تروریستی از لیست تحریم‌ها، تلاش دارد تا دست به ایجاد تعادلی جدید در منطقه بزند.

در این رابطه معاون سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا، در جریان یک کنفرانس خبری تلفنی به‌نقل از رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد تروریستی بودن نیروی قدس سپاه پاسداران تأکید کرده است که جو بایدن «با ژنرال میلی هم‌نظر است».
این مواضع که آب سردی بر خواسته‌های دیکتاتوری ولی‌فقیه تعریف می‌شوند در حالی است که روز گذشته نیز ژنرال مارک میلی به کمیته نیروهای مسلح سنا گفته بود: «معتقدم نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک سازمان تروریستی است و از حذف آنها از فهرست گروه‌های تروریستی خارجی حمایت نمی‌کنم» (سایت مجاهدین خلق ۱۹فروردین ۱۴۰۱).

هم‌چنین بیان این مواضع دوگانه و تلاش سخنگوی وزارت‌خارجه برای«تفکیک نمودن» نقش مخرب سپاه پاسداران و نیروی تروریستی قدس، به یقین نقش سازنده‌یی برای صلح و امنیت در منطقه بحرانی خاورمیانه ایفا نمی‌کند.
در این رابطه رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا در توئیتی تأکید کرده است:«دولت بایدن قصد دارد تنها نیروی قدس را تروریستی تلقی کند تا سپاه پاسداران را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کند».

بدین سان مشخص می‌شود که موضوع عدم خارج کردن سپاه از لیست سازمان تروریستی در منطق خود به بروز تفاهمی فراحزبی در میان سیاستمداران و فرماندهان آمریکا نیز تبدیل شده است. در این راستا نیز وجود دو لیست متفاوت از سوی«وزارت‌خارجه و خزانه‌داری» آمریکا به یکی دیگر از موانع برای خروج احتمالی این ارگان تروریستی و سرکوبگر تبدیل گردیده است.

در حالی‌که لیست وزارت‌خارجه صرفاً«لیستی سیاسی» می‌باشد، اما تحریم‌های شدید از سوی خزانه‌داری نه تنها سیاسی، بلکه با هدف خشکاندن منابع مالی و اقتصادی سپاه پاسداران برقرار شده‌اند.

سخن از مجموعه تحریم‌های سنگینی است که اکنون کمر سپاه پاسداران برای به‌دست آوردن دلارهای باد آورده را خرد کرده و در منطق خود به بخشی از فعالیت‌های مخرب این ارگان تروریستی در منطقه ترمز زده است.

در این راستا نیز شاهد هستیم که در فردای به هلاکت رسیدن پاسدار کودک کش، قاسم سلیمانی، سپاه پاسداران اکنون و برخلاف سال‌های گذشته در تعرض به دیگر کشورها، به‌طور مستقیم وارد میدان می‌شود. برای نمونه می‌توان به تشدید حملات موشکی و پهپادی از سوی این ارگان تروریستی به کشورهای منطقه به‌ویژه عراق، امارات و عربستان و گروگانگیری و هدف قرار دادن کشتی‌ها در آبهای بین‌المللی اشاره نمود.

به یقین ضعف شدید در نیروی تروریستی قدس برای جذب نیرو و فقدان فرماندهی و هم‌چنین اقدامات دفاعی از سوی کشورهای همسایه و اسلامی، نقش ویژه‌یی برای برهم زدن فعالیت‌های تروریستی این بازوی سپاه پاسداران ایفا کرده‌اند.

لازم به ذکر است که دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در آمریکا اخیراً دست به انتشار کتابی به زبان انگلیسی با عنوان «ایران: سپاه پاسداران، ماشین تروریسم» و «چرا رژیم خواستار خروج سپاه از لیست تروریستی آمریکاست» زده است. در این مجموعه ارزشمند نیز ضرورت ابقای سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی خارجی وزارت‌خارجه آمریکا به تفصیل مورد بحث و تحلیل کارشناسانه قرار گرفته است.

 

.