جنگ در اوکراین، مقاومت مردم  و ارتش، ادامه بحران بین‌المللی

بلومبرگ ۲۲ فروردین در بررسی آخرین تحولات نظامی جنگ اوکراین نوشت: تسلیحات ارسال شده توسط اروپا و آمریکا برای اوکراین، بویژه موشکهای ضدتانک وضد هوایی، یک مزیت بوده است.

 

بلومبرگ افزود: تسلیحات ارسال شده توسط اروپا و آمریکا برای اوکراین، بویژه موشکهای ضدتانک وضد هوایی، یک مزیت بوده است. آنها با ارسال تجهیزات و تسلیحات بیشتر از جمله تانک موافقت کرده اند. اعضای ناتو در حال مذاکره با اوکراین برای آموزش نیروهای آنها با تجهیزات و ادوات مدرن، بجای سلاحهای ساخت روسیه هستند. 

روز یکشنبه دادستان کل اوکراین اعلام کرد ۱۲۰۰ جسد در حومه های پایتخت کشف شده است. ایرینا وندیکتووا گفت: «تنها در منطقه کی‌یف ۱۲۲۲ نفر کشته شده اند.» خانم وندیکتووا همچنین از گشایش ۵۶۰۰ پرونده تحقیق درباره جنایات ارتکابی در این کشور از زمان آغاز حمله نظامی روسیه خبر داد.

 زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین خواستار مجازات عاملان این جنایات جنگی شده است.

یک گور جمعی دیگر از غیرنظامیان اوکراینی در یک روستای دیگر به نام ماکاریف در نزدیکی پایتخت نیز پیدا شد . بنا به این گزارش بیش از ۴۰ درصد ماکاریف تخریب شده است. این شهرک قبل از اشغال   ۱۵ هزار جمعیت داشت.

به گزارش واشینگتن پست، ارتش روسیه روز یکشنبه چندین منطقه در شرق اوکراین را بمباران و یک فرودگاه را ویران کرد. نگرانی ارتش اوکراین برای نبرد در زمین‌های باز،‌ مقامات این کشور را برآن داشت تا از غرب درخواست سلاح‌های بیشتری بکنند.

سفیر اوکراین در سازمان ملل روز یکشنبه در گفتگو با سی.بی.اس نسبت به «حمله گسترده روسیه در شرق»‌ هشدار داد و گفت اوکراین برای آن آماده می‌شود.

جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی بایدن گفت در حالی که نیروهای روسی توجه خود را به منطقه دونباس در شرق اوکراین معطوف می‌کنند، آمریکا بر کمک به اوکراینی ها برای دفاع در برابر این پیشروی متمرکز شده است، همانطور که در پایتخت کی‌یف انجام دادند. 

رسانه‌های اوکراین تصاویری از یک تله نظامی ارتش این کشور برای یک یگان روسی را منتشر کردند.

در این تله نظامی، یگان اوکراینی وانمود به عقب نشینی کرده و از یک موضع خود خارج می‌شود. پس از ورود یگان روسی به آن موضع و جمع شدن سربازان و افسران روسی،‌ انفجار مهیبی آنها را از پا در می‌آورد.

به گزارش آسوشیتدپرس، بمباران خارکیف همچنان ادامه دارد و خسارات هولناکی به چندین ساختمان و آپارتمان مسکونی وارد شده است. در لحظه بمباران بیش از ۱۰۰ تن از ساکنان این شهر در یکی از این ساختمانها حضور داشتند.

نخست وزیر لیتوانی برای دیدار با زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به این کشور سفر کرد.  وی در بدو ورود به اوکراین از شهر بورودیانکا و جنایتهای صورت گرفته در این شهر دیدن کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت به رغم طرح جدید روسیه برای حمله سنگین‌تر به اوکراین، او متعهد به جستجو برای صلح است.

او گفت مردم ما صلح را ترجیح می‌دهند. مردم می‌خواهند این جنگ بر اساس خواسته ما به پایان برسد. 

به گزارش هیل، تحریمهای آمریکا نتوانسته روسیه را از جنگ در اوکراین بازدارد. مقامات دولت بایدن در این هفته هشدار دادند که درگیری در اوکراین احتمالا طولانی خواهد شد زیرا روسیه استراتژی خود را تغییر می‌دهد و تحریم های بین‌المللی در توقف تهاجم روسیه یا وادار کردن مسکو به تغییر مسیر شکست خورده است. 

کی‌یرا رودیک از بایدن خواست مانند جانسون به کی‌یف برود.

کی‌را رودیک، عضو پارلمان اوکراین، از بایدن دعوت کرد تا «حرکتی جسورانه» انجام دهد و مانند نخست‌وزیر بریتانیا، بوریس جانسون، در خیابان‌های کی‌یف قدم بزند.

در آلماتی، پایتخت قزاقستان، چند تن از هنرمندان محلی در برابر سفارت روسیه در این کشور در حمایت از اوکراین دست به تظاهرات زده و توسط پلیس دستگیر شدند.

صدها نفر در کلیسای «سنت پیتر» لویو جمع شدند تا با دو سرباز اوکراینی که در درگیری با نیروهای روسیه کشته شدند، وداع کنند. تابوت این دو سرباز روی دوش همقطارانشان از کلیسا به محل خاکسپاری منتقل شد.