در این کنفرانس که با حضور شهردار شهر فرانچسکو کاشانو برگزار شد، خانم آئگوستا کازاگرانده مدیر برنامههای رادیویی شهر، پرفسور والتر کورالوتزو ، تولیو مونتی نویسنده و فعال سیاسی و رئیس انجمن ایران آزاد و دمکراتیک و دکتر یوسف لسانی عضو جامعه پزشکان ایرانی در ایتالیا به سخنرانی پرداختند.
فرانچسکو کاشانو شهردار شهر کوله نیو در سخنان خود گفت:
شهرما معروف است به فعالیتهای صلح طلبانه اش و دفاع از آزادی و دموکراسی بنابراین از مبارزه مقاومت ایران برای صلح و دموکراسی در ایران دفاع میکنیم.
این مسئولیت ما شهرداریها و دولت است که صدای مردم ایران نیز باشیم و کسانی را که برای آزادی سرکوبشدگان مبارزه میکنند، حمایت کنیم.
مقاومت ایران علاوه بر اینکه یک امید برای دموکراسی در ایران بشمار میاید، حضور آن درصحنه بینالمللی نیز بسیار مفید است.
شهردار کاشانو در پایان ضمن تأکید بر اینکه صلح واقعی منوط به خلع سلاح حکومتهایی مثل رژیم آخوندی تأکید کرد:
شهر ما برای آزادی ایران در کنار مقاومت آن میایستد ما معتقدیم که غرب آزادی و دموکراسی در ایران را باید به منافع زودگذر اقتصادیاش ترجیح دهد.
خانم آئگوستا کازاگرانده مدیر برنامههای رادیویی شهر، در بخشی از سخنانش گفت: هر جلسه و گردهمایی در مورد ایران اهمیت خاصی دارد چراکه تمرکز افکار عمومی را حساس میکند نمیتوان چشمها را بست در کشوری که سرکوب و نقص حقوق بشر روزمره ادامه دارد،
قلب ما با مردم ایران همراه است.
کشورهای دموکراتیک باید همراه مردم ایران برای رسیدن به آزادی باشند و باید از خانم مریم رجوی پرزیدنت مقاومت ایران تشکر کرد بخصوص از فعالیتهای بینالمللی او و از مبارزهاش علیه بنیادگرایی و زنستیزی، او رهبری است که میتواند دموکراسی در ایران را تضمین کند.
تولیو مونتی سخنرانی بعدی این جلسه بود. وی گفت: ما سالهاست که شهر به شهر میگردیم تا افکار عمومی ایتالیا را از جنایتهای دیکتاتوری مذهبی در ایران و تلاش مردم ایران و مبارزه آنها برای رسیدن به آزادی آگاه سازیم و تلاش برای شناسایی تنها آلترناتیو دموکراتیک یعنی شورای ملی مقاومت ایران با کانونهای شورشی آنکه تنها امید برای تغیر در ایران است.
تمام توجهات باید بهطرف خانم مریم رجوی پرزیدنت مقاومت ایران و برنامه 10 ماده آیش باشد.
بنیادگرایان در ایران در این سالها علیرغم ثروتهای ملی مردم ایران، تنها ویرانی، فساد، مرگ، جنگ و تروریسم ایجاد کردهاند. اما این مقاومت ایران بود که دنیا را از خطر اتمی شدن رژیم و تروریسم و نقض وحشیانه و قرون وسطایی حقوق بشر و سرکوب تظاهرات مردم ایران در خیابانها آگاه ساخت
دنیا یک تشکر به مقاومت ایران بخاطر فعالیتهای افشاگرانهاش بدهکار است.
تولیو مونتی در ادامه افزود: امروز یکی از عاملان قتل عام زندانیان سیاسی در سال 1367 در سوئد در حال محاکمه است و یک دیپلمات تروریست آن به 20 سال حبس در بلژیک محکوم شده است.
کشورهای دموکراتیک باید با مقاومت ایران صحبت کنند تا ایران و دنیا بتواند در صلح و ثبات زندگی کند.
پروفسور والتر کورا لوتزو در سخنان خود گفت: نقش مقاومت ایران در سطح بینالمللی بسیار قابلتوجه است چراکه امروز میتوان آن را بهعنوان تنها آلترناتیو دموکراتیک باور کرد. رژیم ایران یکی از دیکتاتورترین حکومتهای جهان است و در آخر هر جدولی قرار دارد.
میانهروی و اصلاحات در این رژیم تنها یک فریب بود شاهد بودیم که رژیم آخوندی حکومتش را یکپارچه کرده است چراکه تعادل بهطرف مردم ایران و شورای ملی مقاومت در حال چرخش است که نمونههای زیادی برای اثبات این موضوع وجود دارد، کافی است به تظاهرات اخیر مردم ایران و حضور مقاومت در میان آنها مشاهده کرد.
مقاومت ایران یک استراتژی اصولی داشته و دارد آنهم این است که در مقابل یک دیکتاتوری با این ماهیت نباید تسلیم شد بلکه باید شدیداً قاطع بود.
آنچه که به آینده نزدیک برمیگردد تلاش برای اجرایی کردن برنامه 10 مادهای خانم مریم رجوی است. من معتقدم که پیروزی انقلاب دموکراتیک توسط مردم ایران به رهبری خانم رجوی بمبی است که بعد از انفجار کل خاورمیانه را بهطرف پروسه دموکراسی سوق میدهد. باور کنید که یک رنسانس در منطقه خاورمیانه خواهد بود.
دکتر یوسف لسانی عضو جامعه پزشکان ایرانی در ایتالیا که آخرین سخنران این جلسه بود گفت: بیش از چهار دهه حکومت ضد انسانی فاشیسم دینی در ایران برابر است با ویرانی کامل در زمینههای اقتصاد، فرهنگ، محیطزیست و فساد و به زیرخط فقر بردن بیش از 75% مردم ایران
دکتر یوسف لسانی در صحبتهایش افزود: همسو با اقدامات ویرانگرانه رژیم اعدام 120.000 و قتلعام بیش از 30.000 زندانی سیاسی در تابستان 1367 که بیش از 90 درصد آنان از مجاهدین خلق ایران بودند گوشههایی از جنایتهای رژیم آخوندی بودند.
دکتر لسانی افزود. امروز نیروی محوری مقاومت ایران بهعنوان تنها آلترناتیو دموکراتیک برای برگرداندن آزادی به مردم ایران معرفی میشود. قیامها و تظاهرات پیدرپی مردم در تلاقی با کانونهای شورشی، سرنگونی بنیادگرایان حاکم بر ایران را نشانه میرود.