افزایش شدید برای قیمت اینترنت تنها طی گذشت یک ماه از آغاز سال در دیکتاتوری ولی فقیه به یقین ریشه در سیاست های راهبردی نظام برای مسدود ساختن اینترنت جهانی و جایگزین نمودن آن با ملغمه ای بنام « اینترنت ملی» را دارد.
دراین راستا خاطرمان هست که ولی فقیه طلسم شکسته در هراس از ابعاد روی آوردن جامعه بویژه جوانان به اینترنت و رسیدن به اخبار و اطلاعات آزاد، در سخنانی تاکید کرده بود: « فضای مجازی بی قید و بند » و « ول » است!
این سخنان ترجمان « آتش به اختیار» و سیاست بستن کمربند علیه قریب ۵۰ میلیون کاربران اینترنت و شبکه های مجازی میباشد و بدین سان از فروردین سال گذشته شاهد افزایش فشار بر کاربران و نیازمندان، سانسور، کنترل، کاهش پهنای باند، امنیتی نمودن فضای مجازی، دستگیری فعالان در شبکه های مجازی و یا افزایش شدید تعرفه برای آن میباشیم.
طی ماههای اخیر و در راستای مسدود ساختن شبکه بینالمللی اینترنت نیز شاهد کشمکش میان دولت آخوند جلاد ابراهیم رئیسی بعنوان متولی طرح و مجلس تحت کنترل سپاه پاسداران هستیم.
سخن از طرحی سرکوبگرانه و بغایت امنیتی بنام « صیانت » میباشد که بر اساس پیشنویس آن قرار است تا « کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی متشکل از رئیس مرکز ملی فضای مجازی (ریاست کارگروه) و نمایندگان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان پدافند غیر عامل، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، قوه قضائیه، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان اطلاعات سپاه » مسدود ساختن و کنترل اینترنت جهانی و جابجایی آن با « اینترنت ملی» سر و سامان دهند.
در راستای اعمال محدودیت های عامدانه از سوی رژیم، اکنون کاربران نه تنها با جنازه ای بنام « اینترنت جهانی » روبرو میباشند، بلکه دستگاههای سرویس دهنده مانند « مودم » نیز از دسترس عموم خارج و یا بسیار محدود شده اند.
برای نمونه رسانه حکومتی اقتصاد نیوز ( ۳۰ فروردین ۱۴۰۱) اعلام کرده است: « همزمان با حذف بستههای اقتصادی اینترنت از سرویسهای در دسترس اپراتورهایی چون ایرانسل و همراه اول، مودمهای ارائه شده این دو خدمات دهنده نیز به شدت محدود شد».
همچنین دیکتاتوری ولی فقیه در راستای محدود سازی اینترنت جهانی، در گامی دیگردست به افزایش بی سابقه برای قیمت اینترنت زده است. دراین راستا معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رژیم اعتراف کرده است که تنها از آغاز « سال ۱۴۰۱ تعرفه اینترنت خانگی ۶۰ درصد افزایش یافته است». ( سایت حکومتی عصر ایران ۳۱ فروردین ۱۴۰۱)
این حجم عظیم از افزایش قیمت به یقین ریشه در فشار عامدانه بر کاربران در اینترنت را دارد. همچنین این اقدام تورم زا و مخرب در دوران پاندمی کرونا درحالی است که بسیاری از بخشهای خدماتی، آموزشی، درمانی، پژوهشی ویا بخش های خصوصی، نیاز شدیدی به اینترنت جهانی دارند.
یک نمونه برای تبعات این وضعیت نیز، موضوع ادامه حیات قریب یک میلیون شغل می باشد که ارائه خدمات ویا کالاهای آنان به ادامه حیات شبکه های مجازی گره خورده است.
به موازات این واقعیت نیز باید به وجود فقر گسترده در ایران آخوند زده اشاره نمود که اکنون بسیاری از کاربران را با فشارهای مالی شدید برای دستیابی به اینترنت روبرو ساخته است.