متکی وزیر خارجه دیکتاتوری آخوندی در واکنش به پذیرش قطعنامه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل توسط برزیل، در صدد توجیه و کمرنگ کردن آن برآمد و گفت «از کشورهای جهان انتظار نمی رود که نسبت به قطعنامه های سازمان ملل متحد موضعی مخالف بگیرند».
وزیر خارجه رژیم که بارها، تنها دو رأی مخالف برزیل و ترکیه در برابر 12رأی موافق در شورای امنیت علیه دیکتاتوری آخوندی را در بوق و کرنا می کرد، در ادامه تلاش برای کاهش اقدام برزیل، افزود: «اگر کشوری اعلام میکند که مصوبات سازمان ملل را رعایت میکند این در چارچوبی است که قبلا هم بیان کردند. البته روابط ما با سایر کشورها در قالب همین قطعنامهها هم ظرفیتهای فراوانی برای فعال شدن دارد...»
متکی که در بازگشت از سوریه با رسانه های حکومتی گفتگو می کرد، در پاسخ به سوالی در باره احتمال حمله نظامی به رژیم، آن را بسیار ضعیف دانست و گفت: «در نشستهایی که مقامات آمریکایی و صهیونیستی با همدیگر داشتند به هم قول دادهاند که بدون مشورت همدیگر به ایران حمله نکنند. این نشان میدهد که هر دو نسبت به پیامدهای مخرب این اتفاق برای خودشان نگران هستند. بر همین اساس معتقدم ممکن است آمریکا از توان لجستیکی برای حمله به یک کشور دیگر در منطقه برخوردار باشد اما به دلیل هزینههای بسیار سنگین چنین اقدامی این کشور قادر نیست که چنین کاری را انجام دهد. در نتیجه احتمال وقوع چنین جنگی را بسیار ضعیف میدانم».