شورای امنیت – چشم انداز باز شدن پرونده رژیم آخوندی

 

تنها چند روز پس از انجام گفتگوهای بی‌حاصل در قطر که بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران آن را شکست دیگری برای احیای برجام ارزیابی کرده‌اند، شورای امنیت ملل متحد ضمن پرداختن به موضوع پروژه‌های مخرب اتمی آخوندی، «خواستار خودداری رژیم از ادامه تمرد از اجرای برجام شد».

بدین‌سان با باز شدن سرکلافی بنام ورود شورای امنیت ملل متحد، اکنون زیاده‌خواهی‌های خامنه‌ای برای دستیابی به سلاح اتمی در یک‌قدمی بند «۷» و به‌تبع آن کشیده شدن «ماشه» می‌باشد.
در این راستا نیز پیش‌تر شورای حکام در آخرین قطعنامه خود و ضمن دادن فرصت دیگری به رژیم آخوندی، علائم و نشانه‌ها برای این روند را به بیرون ساطع کرده بود.

خودداری ولی‌فقیه از همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطع دوربین‌های نظارتی در سایت نطنز، افزایش شدید به غنی سازی ۲۰ و ۶۰ درصدی، راه اندازی سانتریفیوژ های مدل آی آر ۶ و ۸، تولید فلز اورانیم و همچنین عدم پاسخ به سؤالات جامعه بین الملل بویژه در سه سایت که در آنها چاشنی‌های انفجاری صورت گرفته‌اند، تماماً ادله‌ای بر نگرانی‌های جامعه بین الملل می‌باشند.

در این راستا سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که ارگان‌های ذیصلاح بین‌المللی قادر به‌راستی آزمایی وب ویژه ابعاد ذخایر اورانیوم رژیم آخوندی نمی‌باشند. براین اساس تخمین زده می‌شود که خامنه‌ای طی یک سال و نیم گذشته و از زمان دور جدید مذاکرات در وین و سپس در دوحه، حداقل به میزان «15 برابر» بیشتر از میزان تعیین‌شده، اورانیوم غنی کرده است.

دبیر کل سازمان ملل متحد در این رابطه به‌صراحت به دیکتاتوری ولی‌فقیه هشدار داده است: «بار دیگر از رژیم ایران می‌خواهم که به اجرای کامل برجام بازگردد و گام‌هایی را که از ژوئیه ۲۰۱۹ برداشته به حالت اول برگرداند». (سایت مجاهدین خلق ۹ تیر ۱۴۰۱)

گذشته از این واقعیات نیز باید به نیات واقعی رژیم از به راه انداختن مذاکرات طولانی و خسته‌کننده اشاره نمود. طی این مدت شاهد هستیم که دیکتاتوری ولی‌فقیه به‌کرات و در دقایق پایانی، خواسته‌های گوناگونی را با هدف «کش دادن مذاکرات» بر سر میز گذاشته است. ازجمله این خواسته‌ها خروج نام سپاه از لیست سازمان‌های تروریستی و یا ارائه تضمین از سوی ایالات‌متحده مبنی بر عدم خروج این کشور از توافق احتمالی در آینده می‌باشند.
سخن از خواسته‌هایی می‌باشند که اساساً نه در توان طرف‌های مقابل بوده و نه ربطی به موضوع برجام داشته و تنها در پیوند با دیگر تحریمهای از جمله حقوق بشر و یا تروریسم برقرار شده‌اند.
 
دراین رابطه پیشتر نیز سه کشوراروپایی موسوم به ترویکا، در بیانیه مشترکی، نسبت به ادامه فعالیت‌های مخرب اتمی رژیم و خواسته‌های مخرب خامنه‌ای هشدار داده بودند.
در این بیانیه از جمله آمده است: «متاسفانه در نشستی که دیروز در دوحه پایان یافت، ایران به یک فرصت دیگر پشت پا زد و به جای آن، درخواست‌های جدید غیربرجامی و به دور از واقعیت را پیش کشید».

خرید وقت از سوی رژیم آخوندی در حالی است که آخوند روحانی سال گذشته از حصول توافق و رسیدن به نقطه پایانی آن خبر داده بود، اما خامنه‌ای با بروی کار آوردن آخوند جلاد ابراهیم رئیسی این واقعیت را که رژیم وی اساساً سر سازش و خیال دست کشیدن از ساخت سلاح اتمی را ندارد، به بیرون ساطع نمود.

  دیگر مطالب گزیده ها را اینجا مطالعه کنید