یک عضو ارشد دولت عراق: دخالت رژیم ایران در در امور داخلی عراق حتی از دخالت آمریکا هم بزرگتر است

عزت شاهبندر، یک عضو ارشد ائتلاف دولت قانون نوری مالکی، اظهارات حسن داناییفر، سفیر جدید ایران در عراق را ”متشنج و تحریک آمیز“ توصیف کرد.

به گزارش الشرق الاوسط انگلیسی شاهبندر به الشرق الاوسط گفت که سفیر ایران ”سیاستی را برای ساکت کردن سیاستمداران عراقی در پیش گرفته که به دست زدن به اقدام قانونی علیه هر سیاستمدار عراقی تهدید میکند که مدعی مداخله ایران در امور داخلی عراق باشد یا راجع به آن صحبت کند“ و اینکه او ”طوری صحبت میکند که انگار در بازار تهران است و مانند یک سفیر عمل نمیکند؛ او باید محدودیتهای منصبش را بداند. “
عزت شاهبندر، که از طریق تلفن از بیروت با الشرق الاوسط صحبت میکرد، موضع اتخاذ شده توسط دولت عراق را مورد انتقاد قرار داد و گفت که ”من به اظهارات سفیر ایران اهمیت نمیدهم، و خوشحال میشدم اگر ایران به واقع در امور داخلی عراق دخالت نمیکرد، ولی آن چه من را شوکه میکند موضع دولت و سیاستمداران عراقی است، چرا که به استثنا یک بیانیه کوتاه از جانب شاکر کاتب (سخنگوی جنبش تجدید)، این اظهارات را محکوم نکردند. “
شاهبندر ادامه داد: ”آنچه من را بیش از این شوکه میکند این است که دولت عراق در برابر این اظهارات سفیر ایران سکوت کرده، و اینکه وزیر خارجه هوشیار زیباری یک انگشت هم تکان نداده است. “ شاهبندر گفت که او این اظهارات و تهدیدات توسط سفیر جدید ایران در عراق را سندی دال بر این تلقی میکند که ”ایران دارد بسیاری از منابع فشار خود روی سیاستمداران عراقی را از دست میدهد؛ این سفیر در دوران ضعف ایران در عراق آمده است. “
شاهبندر به الشرق الاوسط گفت، ” ما متوجه شدیم که اتحاد ملی عراق به رهبری مجلس اعلا اسلامی عراق، عمار حکیم، در برابر فشار اعمال شده توسط مقامات ایرانی جهت پذیرش پیشنهاد آن در مورد ائتلاف با مالکی تسلیم نشد، و تهران در نتیجه این موضوع، روی مجلس اعلا اسلامی فشار آورده و تامین کمک مالی آن را متوقف کرده است، در حالی که رهبر جریان صدر، مقتدی صدر نیز در برابر فشار ایران تسلیم نشد، با وجود اینکه او در قم ساکن است، و با پیشنهاد ایران برای حل بحران تشکیل دولت عراق موافقت نکرد . “
او افزود، ”اثبات مسأله مداخله ایران در امور داخلی عراق سند چندانی نمیطلبد، چرا که این مداخله حتی از مداخله آمریکا در امور داخلی عراق هم بزرگتر است و همین موضوع بود که  باعث شد آمریکا برای رسیدگی و شرایط رو به وخامت در عراق، 2سال پیش با احزاب ایرانی در بغداد مذاکره کند؛ آمریکاییها برای گفتگو در مورد امور عراق با ترکها یا سوریها یا سایر کشورها منطقهیی ننشستند، و (این گواهی بر آن است که) ایران در معادله امور داخلی عراق بازیگر اصلی است. “
شاهبندر دلیل اصلی بنبست بر سر تشکیل دولت بعدی عراق را ”اخلاقی“ نامید. او به الشرق الاوسط گفت که ”سیاستمداران عراقی  نسبت به در اولویت دادن منافع کشور و مردم تعصب مقدسی ندارند، و علاوه بر تنشها در خصوص فرهنگ دموکراسی و موضوع برخورد با نتایج انتخابات، جنگ شدیدی بر سر حفظ قدرت وجود دارد. “