ساختوپاختهای پنهانی از سوی خامنهای با اتحادیه اروپا اکنون این سؤال منطقی را پدیدارنموده که بهواقع دیکتاتوری ولیفقیه در پشت معامله شرمآوری بنام «استرداد محکومان» چه بازی دیگری را در سر پرورانده است؟
پاسخ به این سؤال چندان مشکل به نظر نمیآید، زیرا رژیم آخوندی اکنون در مجموعهای از ابر بحرانها بهویژه بحران سرنگونی در داخل کشور بهمانند موش در تله افتاده است.
بدینسان خامنهای تلاش دارد تا با یک تیر «چند نشان» را هدف قراردهد. نخست بازنمودن دستان آلوده نیروی تروریستی قدس و اطلاعات آخوندی برای ادامه سیاست ترور و فرار از تبعات قضائی آن میباشد.
همچنین باید به وجوه دیگر این معامله ازجمله «ایجاد شکاف» میان اتحادیه اروپا و آمریکا، باهدف دور زدن تحریمها بهویژه تحریمهای نفتی، مالی، بانکی، موشکی و منطقهای اشاره نمود تا پازل این معادله چند مجهولی روشنتر گردد.
براین منطق تصویب فوری لایحه تبادل زندانیان و محکومان با دیکتاتوری ولیفقیه در کمیته خارجی پارلمان بلژیک، که ظاهراً در «زرورق» حقوق بشر و دلسوزی برای جان «گروگانها» در ایران صورت گرفته، خواسته یا ناخواسته به این ابهامات پاسخ داده است.
بهیقین شکست برجام بهویژه بیحاصل ماندن آخرین دور مذاکرات در دوحه که به ناامیدی برای طرفهای درگیر تبدل گردیده، نقش ویژهای برای تصویب عجولانه این لایحه ایفا نموده است.
خامنهای طی آخرین دور مذاکرات اتمی که با وساطت یک «کشور دوست و برادر» برگزار شد، برای چندمین بار میز گفتگوها را برهم زد و با پافشاری بر زیادهخواهیهای خود، از حصول یک توافق حتی «نیمبند» نیز خودداری نمود.
بدینسان این اتحادیه اروپا بود که تبعات ناشی از شکست سنگین در دوحه را متحمل گردیده است، زیرا امید درمانی برای آن دوران براین پایه استوار بود که با پیوند طرفین، شیرینی حصول «قراردادهای نفتی و گازی» نصیب این قاره گردد.
علائم و نشانهها برای چنین معاملهای نیز از ماهها قبل و به هنگام سفر وزیر اقتصاد آلمان به آن کشور «برادر و دوست» برای بررسی «طرح انرژی جایگزین» به بیرون درز کرده بود.
برای نمونه روزنامه فرانسوی لوموند در این رابطه دست به افشاگری زده و ازجمله مینویسد: «دولت بلژیک در تلاش است تا طرحی را به تصویب برساند که بر اساس آن، باز پس دادن اسدالله اسدی، دیپلمات زندانی جمهوری اسلامی به تهران ممکن خواهد شد. این معامله احیاناً در ازای آزادی یک یا چند گروگان دو تابعیتی یا فرانسوی صورت خواهد گرفت. فراتر از این معامله، اروپاییان در تلاشاند تا بهرهگیری از منابع نفت و گاز ایران را تسهیل کنند». (سایت رادیو فرانسه 2 جولای 2022)
سخن از میدان مشترک گازی میان قطر و رژیم آخوندی است که اکنون به دلیل نبود سرمایهگذاری و بیبضاعتی سپاه پاسداران همچنان با صادرات دستوپنجه و نرم کرده و بدینسان میدان پارس جنوبی را برای شرکتهای نفتی در دوحه باز گذاشته است.
بهیقین بروز بحران انرژی در اتحادیه اروپا و بهویژه چشمانداز قطع صادرات گاز و نفت از سوی روسیه به این قاره، به دلیل بحران اوکراین، ازجمله دلایل برای خیز جدید باهدف جوش دادن معاملات با رژیم آخوندی میباشند.
این گزارش در ادامه به «عجز اروپائیان» در مقابل رژیم آخوندی و «مشکل» در چنین معاملاتی پرداخته و میافزاید: «درحالیکه افزایش بهای بنزین و گاز و برق شهروندان اروپایی را کلافه کرده، برخی دولتهای غربی به فکر ذخایر عظیم ایران یا ونزوئلا افتادهاند.
مشکل اینجاست که حکومتهای این کشورها ازنظر غربیها چندان قابل معاشرت نیستند».
برای مطالعه سایر مطالب گزیده ها اینـجـا را کلیک کنید