دادههای قطرهای از سوی دیکتاتوری ولیفقیه سخن از آن دارند که خامنهای زهر خورده همچنان از دادن هرگونه پاسخ «آری» یا «نه» به متن نهایی مذاکرات وین طفره رفته است.
درحالیکه رئیس سیاست خارجی در اتحادیه اروپا پیشتر تأکید کرده بود که دیگر جای هیچ «چکوچانهای» برای متن نهایی شده وجود ندارد و این متن ملاکی برای آخرین تلاشها از سوی این اتحادیه با هدف احیای برجام میباشد، اما رژیم آخوندی بر درخواستها و گزافهگوییهای خود با هدف «کش دادن» مذاکرات تأکید کرده است.
یک گزارش حکومتی ضمن برملا کردن پاسخ رژیم ازجمله مینویسد: «پس از یک هفته از پایان دور آخر مذاکرات در وین، جمهوری اسلامی ایران درنهایت پاسخ مکتوب خود به متن پیشنویس اتحادیه اروپا را ارائه داد؛ پاسخی که به معنای حصول توافق نیست، اما در صورت انعطاف و پذیرش طرف مقابل بهویژه آمریکاییها». (سایت حکومتی تابناک ۲۵ مرداد ۱۴۰۱)
ترجمان این جملات بدان معنا است که رژیم آخوندی قصد دارد تا به بازی «موش و گربه» در سایه جنگ در اوکراین همچنان ادامه دهد. براین منطق خامنهای براین باور است که طرفهای مقابل به دلیل درگیری در بخش شرقی اروپا، امکان عمل علیه رژیم آخوندی را ازدستدادهاند و بدینسان حکومت ملاها در وضعیتی است تا بی دنده و ترمز بر پروژه ساخت بمب اتم ادامه دهد.
در این راستا خامنهای با مطرح کردن «سه خواسته اصلی» عملاً بر هرگونه پیشرفت برای حصول هر توافقی ترمز زده است. براین اساس «خروج نام سپاه» از لیست سازمانهای تروریستی و تحریمها، بسته شدن پرونده رسیدگی به سه سایت مشکوک که در آنها چاشنیهای انفجاری صورت گرفته است و همچنین دریافت تضمین از طرف آمریکایی مبنی بر عدم خروج مجدد این کشور از برجام، تماماً در چارچوب خواستههای نامعقول و غیرمنطقی از سوی رژیم آخوندی میباشند.
به نظر بسیاری از کارشناسان، خواست رژیم مبنی بر دریافت «تضمین» با توجه به قانون اساسی در آمریکا، عملاً امکانپذیر نیست، زیرا سخن از تصویب «قانون» با یک دیکتاتوری خونریز و افسارگسیخته نیست، بلکه النهایه «توافق» میان دولتها است که هیچ دولت دیگری در این کشور نمیتواند تضمینی برای ادامه آن بدهد.
در ثانی موضوع لیست گذاری و تحریمها علیه سپاه پاسداران اساساً ربطی به برجام نداشته و تماماً در چارچوب مبارزه با تروریسم صورت گرفتهاند.
مضافاً براین نکات نیز آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهکرات تأکید کرده، تا زمانی که شفافیت و پاسخگویی از سوی رژیم آخوندی، بهویژه در رابطه با سه سایت مشکوک صورت نگیرد، دستیابی به توافق اتمی امکانپذیر نمیباشد.
بدینسان مشخص میشود که میدان بازی برای طرفهای مقابل بهویژه ایالاتمتحده بسیار محدود و عملاً بسته است. آنچه را که دیکتاتوری ولیفقیه از طرف مقابل طلب میکند، دور زدن تمامی قواعد بازی و تعهدات بینالمللی از سوی آنان هست.
همچنین ابعاد بنبست موجود برای طرفین به حدی است که همزمان با پاسخ رژیم آخوندی به اتحادیه اروپا، ند پرایس، سخنگوی وزاتخارجه آمریکا تاکید کرده است: «ایالات متحده قصد ندارد از اعمال تحریمها علیه ایران از جمله سازمانهای تروریستی خارجی و تحریمهای سپاه پاسداران بکاهد». (سایت مجاهدین خلق ۲۵ مرداد ۱۴۰۱)