کنفرانس مشترک مایکل موکیزی وزیر پیشین دادگستری آمریکا پروفسور اشنیبام حقوقدان آمریکایی و شاکیان و شاهدان قتل‌عام ۶۷ در دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت ایران در واشنگتن درباره شکایت از رئیس‌جمهور رژیم ابراهیم رئیسی جلاد ۶۷


به دنبال ثبت شکایت از رئیسی جلاد در دادگاه نیویورک به جرم نسل کسی و جنایت علیه بشریت در جریان قتل‌عام ۶۷ و اعلام تاریخ برگزاری جلسه مقدماتی توسط دادگاه نیویورک، ساعت ۱۰۳۰ چهارشنبه 3 شهریور ۱۴۰۱ دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور مایکل موکیزی وزیر دادگستری آمریکا -۲۰۰۹ و پروفسور اشنیبام حقوقدان آمریکایی و وکیل قربانیان و خانواده‌های شاکی و شماری از شاکیان در محل نمایندگی شورا در واشنگتن برگزار شد
در این کنفرانس سخنرانان ضمن برشمردن نقش ابراهیم رئیسی به‌عنوان یکی از اعضای هیئت مرگ در قتل‌عام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۶۷ زمینه‌ها و دلایل اقامه دعوی علیه رئیسی در دادگاه نیویورک را تشریح کردند.

در این کنفرانس خانم سونا صمصامی نماینده شورای ملی مقاومت در امریکا طی سخنانی گفت:
ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور حکومت آخوندی قصد دارد ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند به‌جای میزبانی از رئیسی، سازمان ملل باید او را به خاطر جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی موردحسابرسی قرار بدهد. چیزی کمتر از این، توهین به اصول و ارزش‌هایی است که اساس و منشور سازمان ملل را تشکیل می‌دهند....
خانم سونا صمصامی تأکید کرد: مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت از همان روزهای اول کشتار ۱۳۶۷ خواستار اجرای عدالت بودند. این کارزار دادخواهی تا سرنگونی این رژیم و برقراری آزادی و دموکراسی در ایران ادامه خواهد داشت. شکایت توسط قربانیان و خانواده‌های آن‌ها علیه رئیسی، یک گام از این کارزار است که با کمک هموطنانمان تا محاکمه سران جنایتکار این رژیم ازجمله رئیسی و خامنه‌ای ادامه خواهیم داد.

مایکل موکیزی وزیر پیشین دادگستری آمریکا در سخنان خود گفت: رئیسی مشارکت خود را در قتل‌عام هزاران زندانی سیاسی در سال ۶۷ انکار نکرده است و در سال ۲۰۱۸ از وی در رسانه‌های حکومت نقل‌شده است که این قتل‌عام "یکی از دستاوردهای غرورآفرین نظام" بوده است.
کمیسیون‌های مرگ با آوردن زندانیان در مقابل آن‌ها و پرسیدن یک سؤال عمل کردند. در مواردی که مربوط به اعضای مجاهدین خلق بود، سؤال این بود که آیا آن‌ها درواقع به مواضع مجاهدین خلق پایبند هستند یا خیر. متهمان فقط برای پاسخ به آن سؤال اجازه صحبت داشتند. اگر پاسخ مثبت بود، فوراً بیرون آورده می‌شدند و به دار آویخته می‌شدند، گاهی اوقات در گروه‌های ۱۲ نفره.
مایکل موکیزی تأکید کرد که رئیسی علاوه بر نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت باید به خاطر تروریسم هم مورد مواخذه قرارگیری وی در این رابطه گفت: یک موضوعی که وزارت امور خارجه باید در نظر بگیرد این است که بر اساس شکایتی که توسط وزارت دادگستری ارائه‌شده است، در اکتبر ۲۰۲۱ - دو ماه پس از روی کار آمدن رئیسی - حکومت ایران افرادی را استخدام کرد تا مشاور سابق امنیت ملی جان بولتون، و وزیر امور خارجه سابق مایک پومپئو و شاید یک مقام سوم را در خاک آمریکا ترور کنند
بر اساس ساختار حکومت ایران، این توطئه احتمالاً باید به تأیید رئیسی به‌عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی، یکی از دو نهادی که توسط مقامات دولتی درگیر می‌شود، می‌رسید. نهاد دیگر دفتر خامنه‌ای است. با توجه به اسنادی که در یک محاکمه در سال ۱۹۸۲ در برلین، معروف به محاکمه میکونوس، به‌دست‌آمده و مربوط به ترور توسط رژیم ایران است, رئیس‌جمهور رژیم در یک کمیته امور ویژه مشارکت دارد. به نظر می‌رسد که حداقل از نظر سیاسی مشکل‌ساز است که نقش رئیس حکومت را در مورد شخصی صادق دانست که احتمالاً در طرح کشتار مقامات سابق آمریکا در خاک آمریکا دخیل بوده است.
پروفسور اشنیبام حقوقدان آمریکایی و وکیل قربانیان و خانواده‌های شاکی در دادگاه نیویورک علیه ابراهیم رئیسی سخنران دیگر این کنفرانس بود وی گفت:
در قتل‌عام ۳۰ هزار زندانی در سال ۱۳۶۷ ابراهیم رئیسی از اعضای کمیسیون مرگ بود. نحوه انجام اعدام‌ها ساده بود. زندانیان مقابل هیئت چهار نفره «کمیسیون مرگ» قرار می‌گرفتند. از آن‌ها سؤالات مختلف ولی با یک مضمون پرسیده می‌شد: آیا از حمایت خود از مجاهدین خلق چشم‌پوشی می‌کنید؟ اگر پاسخ به آن سؤال منفی بود، آن‌ها به‌طور خودسرانه و به شیوه حلق‌آویز، در گروه‌هایی ۱۲ نفره در یک‌زمان اعدام می‌شدند


این مسئله به‌طور مشروح و در سطحی گسترده مستند شده است. او دست در خون این اعدام‌شدگان دارد. او هرگز به خاطر دست داشتن در آن قتل‌عام مورد پیگرد قرار نگرفته است.
دادخواست ما تلاشی برای انجام همین کار است
پروفسور اشنیبام افزود:‌ دو قانون ایالات‌متحده مبنای دادخواست ماست. یکی از آن‌ها مربوط به اولین روزهای جمهوری است - این قانون توسط رئیس‌جمهور جورج واشنگتن در سپتامبر ۱۷۸۹ امضا شد. قانون شکایت بیگانگان، به دادگاه‌های فدرال این اختیار را می‌دهد.
پایه دوم، مربوط به قانونی است که تا حدودی جدیدتر است. قانون حمایت از قربانیان شکنجه در سال ۱۹۹۱، که درهای دادگاه را به روی شهروندان آمریکایی که خودشان یا عزیزانشان تحت قوانین خارجی مورد شکنجه یا اعدام غیرقانونی قرارگرفته‌اند، باز می‌کند
در این کنفرانس دو تن از شاکیان شیلا نینوایی که خود در سال ۶۷ زندانی بوده و در هیات مرگ رئیسی جلاد را از نزدیک دیده است و احمد حسنی برادر مجاهد شهید محمود حسنی که در قتل عام 67 سر بدار شد سخنرانی کردند و گوشه‌هایی از جنایات رئیسی و دیگر جانیان حاکم را در جریان قتل عام بازگو کردند.