قیام ایران - فرمانده درمانده به دلار «۳۸» هزارتومان سلام کن

 

بحران انقلابی در ایران که در منطق خود به رکود شدید اقتصادی و مالی برای دیکتاتوری ولی فقیه ضریب دوچندان زده است، اکنون تبعات مستقیم خود را نه تنها بر بازار بورس، بلکه سقوط شتابان ریال در مقابل ارزهای خارجی نیز به نمایش گذاشته است.

این وضعیت بحرانی برای خامنه‌ای در حالی است که تا پیش از آغاز قیام‌ها در اواسط شهریور ماه، هردلار آمریکا در بازار به قیمت ۲۶ هزار تومان خرید و فروش می‌گردید، اما تنها با گذشت یک ماه و نیم شاهد هستیم که ارزهای خارجی بویژه یورو و دلار اکنون وارد کانال ۳۸ هزار تومان گردیده‌اند.

درحالیکه رسانه‌های حکومتی آز جمله سایت تجارت نیوز صبح امروز از قیمت ۳۶.۹۰۰ تومان برای هر دلار آمریکایی خبرداده است، اما داده‌های بازار ارز از چشم انداز رفتن دلار به کانال ۴۰ هزار تومان نیز سخن به میان آورده‌اند.

 دراین رابطه یک رسانه حکومتی ضمن اذعان به بحران موجود از جمله می‌نویسد: «قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران روز شنبه از ۳۶۰ هزار ریال نیز فراتر رفت. به این ترتیب نرخ تبدیل هر دلار آمریکا به ریال ایران در بلندترین نقطه تاریخی ایستاد و نشان داد سخنان چند روز پیش رییس بانک مرکزی درباره آرامش در بازار ارز چقدر بی‌اعتبار بوده است». (روزنامه حکومتی جهان صنعت ۱۷ آبان ۱۴۰۱)
 
به یقین از جمله دلائل برای سقوط ارزش پول ملی در مقابل ارزهای خارجی، بی آیندگی و عدم ثبات سیاسی برای رژیم آخوندی می‌باشد. همچنین دراین راستا باید به مجموعه اعتصابات گسترده در داخل کشور بویژه در بخش‌های نفت، پتروشیمی، معادن، فولاد، مراکز آموزش عالی، بازار، سقوط فعالیت‌های تجاری و یا قطع اینترنت اشاره نمود که تاثیرات مالی و نیز روحی و روانی خود را بر تحولات ارزی در ایران آخوندی برجا گذاشته‌اند.

به موازات این  واقعیت نیز تاکید کرد که شکست سیاست‌های اقتصادی و مالی از سوی دولت آخوند بی سواد ابراهیم رئیسی یکی دیگر از دلائل اصلی برای بروز بحران ارزی و سقوط شتابان ارزش پول می می‌باشد.
برای نمونه سقوط ۵۰ درصدی برای رشد اقتصادی تنها طی یک سال گذشته، کاهش شدید رشد در بخش نفت، رکود در بخش‌های ساختمانی و یا تداوم رشد منفی در بخش‌های کشاورزی و دامپروری از جمله شکست‌های حکومت در این راستا هستند.

ابعاد بحران اکنون بحدی است که بنابرداده های حکومتی ریال ایران با سقوط «۲۰ درصدی» در مقابل ارزهای معتبر اروپایی و آمریکا روبرو گردیده است. براین منطق نیز اکنون بسیاری از فعالیت‌های تجاری و یا نقل و انتقالات ارزی در داخل کشور متوقف شده‌اند.
 همچنین گزارشات میدانی از صفوف متقاضیان ارز در مقابل صرافی‌های خبر می‌دهند، امری که ترجمان چشم انداز تیره و تار برای ارزش پول ملی و تمایل شدید جامعه با هدف تبدیل ریال به ارزهای خارجی می‌باشند.

یک کارشناس حکومتی در رابطه با بحران سقوط ارزش پول ملی اعتراف کرده است: ««با توجه به ادامه ناآرامی‌ها در کشور، بازار ارز نیز در هفته گذشته بسیار هیجانی دنبال شد. به طوری که قیمت دلار ۲۰ درصد رشد کرد. از سویی تقاضا در بازار نیز زیاد بود و هر عرضه‌ای که از سوی بازارساز انجام می‌گرفت، بازار آن را می‌خرید». (سایت حکوتی فرارو ۱۴ آبان ۱۴۰۱)

 

برای مطالعه سایر مطالب گزیده ها اینـجـا را کلیک کنید