گزارشی از اجلاس رسمی پارلمان آلمان با حضور وزیر خارجه ـ تصویب قطعنامه «حمایت از جنبش اعتراضی در ایران: افزایش فشار بر رژیم ایران»

 

آنالنا بئربوک وزیر خارجه به نمایندگی از دولت:
به‌صراحت بگویم، این رژیم هرگز به زرادخانه سلاح اتمی دست پیدا نخواهد کرد
در مونستر در اجلاس وزرای خارج جی ۷ تصریح کردیم که هر روز
بسته‌های تحریمی بیشتری آماده می‌کنیم

خطاب به زنان و مردان شجاع ایران می‌گویم
 تا هر زمانی که این امر ضروری باشد ما صدای شما را در دنیا پژواک می‌دهیم

نوربرت روتگن، عضو کمیته روابط خارجی:
آنچه در ایران می‌گذرد تنها با یک واقعه تاریخی قابل‌مقایسه است
یعنی سقوط شاه در سال ۱۹۷۹

رناتا آلت:
آنچه در ایران می‌گذرد اعتراضات نیست، بلکه انقلاب است
خواسته مردم شجاع ایران سرنگونی این رژیم است

روز چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ اعضای مجلس فدرال آلمان بوندستاگ در جلسه‌ای رسمی با حضور وزیر خارجه این کشور آنالنا بربوک در مورد قیام ایران و سرکوب خونین این قیام توسط رژیم آخوندی بحث و گفتگو کردند. در انتها لایحه ارائه‌شده توسط احزاب ائتلاف حاکم رأی‌گیری و تصویب شد.


نماینده کاوه منصوری، از حزب سوسیال‌دمکرات گفت: کشته شدن مهسا امینی تنها یک حادثه غم‌انگیز نبود، بلکه یک قتل فجیع بود. از آن زمان هزاران هزار نفر به خیابان‌ها رفته‌اند، نه به دلیل اینکه آن‌ها یک ایران بدون حجاب می‌خواهند، خیر! آن‌ها ایرانی می‌خواهند عاری از اینکه گشت ارشاد یا سپاه پاسداران یا نیروهای ضربت دولتی بدون هیچ دلیلی بتوانند آن‌ها را دستگیر، ربوده، شکنجه، به قتل رسانده یا اعدام کنند.
آن‌ها یک ایرانی بدون این رژیم می‌خواهند. آن‌ها شعار مرگ بر دیکتاتور می‌دهند. شجاعت و دلاوری این انسان‌ها مرزی نمی‌شناسد.. صدها نفر از آغاز اعتراضات تاکنون کشته‌شده‌اند. آخوندها از فریاد آزادی می‌ترسند. ....
صاحبان قدرت در ایران باید درک کنند که آن‌ها هیچ آینده‌ای ندارند و ما زندگی را برای آن‌ها آن‌قدر که در توان داریم سخت خواهیم کرد. ما به مردم ایران می‌گوییم پایداری کنید، آینده ایران را شما تعیین می‌کنید، ما در طرف شما قرار داریم. ....


نوربرت روتگن، وزیر سابق و عضو ارشد کمیته روابط خارجی پارلمان آلمان از حزب دمکرات مسیحی گفت: آنچه در ایران می‌گذرد تنها با یک واقعه تاریخی قابل‌مقایسه است یعنی سقوط شاه در سال ۱۹۷۹ این‌یک پیش‌بینی نیست این دیگر اعتراضات نیست بلکه یک حرکت انقلابی در ایران در جریان است. زمان آن فرارسیده که ما در آلمان تصمیم بگیریم، دیگر زمان آن نیست که مانور بدهیم بلکه آلمان باید در این وضعیت به‌روشنی موضع گرفته و سمت خودمان را مشخص کنیم.
خانم بئربوک، رژیم ایران اقدامات شدیدتری را علیه معترضان شروع کرده است. اولین اعدام‌ها اجرایی شده است و خشونت به‌طور روزافزونی وحشیانه‌تر می‌شود. انسان‌ها شکنجه می‌شوند.
اگر این انقلاب سرکوب شود، در آن صورت اعدام‌های انبوه اجرا خواهد شد که حتی در ایران با آن آشنا نیستند. در آن صورت سیاست شما چیست؟ برای اینکه از این وقایع جلوگیری کنید باید همین‌الان دست‌به‌کار شوید باید اقدام کنید. ... به‌صراحت بگویم بزرگ‌ترین تهدید برای منطقه همین رژیم است این رژیم تروریستی تمام منطقه را به آتش می‌کشد. ما اکنون در ایران این را تجربه می‌کنیم که مردم در سراسر اقشار جامعه برای کرامت خود، برای آزادی خود قیام می‌کنند. و تغییرات تاریخی در ایران امکان‌پذیر است. و در این وضعیت ما حق نداریم اولویت‌های دیگری مشخص کنیم. ما موظف هستیم از این تغییرات حمایت کنیم. خانم‌ها و آقایان و خطاب به دولت فدرال، من شمارا فرامی‌خوانم که در این موقعیت تغییرات تاریخی آلمان را در طرف صحیح تاریخ قرار بدهید. در طرف کرامت و آزادی که برای آن مردم ایران مبارزه می‌کنند.


آنالنا بئربوک، وزیر خارجه آلمان به نمایندگی از دولت در این اجلاس گفت: مهسا امینی درزمانی که کشته شد ۲۲ ساله بود. عبدالفاضل ۱۷ ساله، که در اعتراضات مشهد کشته شد. در زمان خاک‌سپاری وی، پدرش می‌پرسد پسرش به چه جرمی ۲۴ گلوله ساچمه‌ای در شکمش شلیک شد. نیکا شاکرمی ۱۶ ساله بود. محمد رخشانی و امید زرانی از سیستان بلوچستان ۱۲ و ۱۳ ساله بودند، آن‌ها کودک بودند. رژیم معترضین را به اعدام تهدید می‌کند. کلمات برای توصیف این شدت از وحشیگری کافی نیست ....
به‌صراحت بگویم، این رژیم هرگز به زرادخانه سلاح اتمی دست پیدا نخواهد کرد. من بارها تأکید کردم که هیچ مذاکره‌ای با این رژیم وجود  ندارد و ما این امر را در مونستر در اجلاس وزرای خارج جی هفت تصریح کردیم.
ما هر روز بسته‌های تحریمی بیشتری آماده می‌کنیم. همه‌کسانی که در جهت حقوق بشر تلاش می‌کنند می‌دانند  چقدر مهم است که عاملین این جنایت‌ها به دست عدالت سپرده شوند. و من در آخر خطاب به زنان و مردان شجاع ایران می‌گویم، تا هرزمانی که این امر ضروری باشد ما صدای شمارا در دنیا پژواک می‌دهیم.


 رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد نیز گفت: اعتراضاتی که ما هم‌اکنون در ایران می‌بینیم، اعتراضات ساده‌ای نیستند. آنچه در حال حاضر در ایران در جریان است یک انقلاب است، انقلاب زنان. زنان ایران برای آزادی، برای تعیین سرنوشت خود، برای کرامت انسانی‌شان مبارزه می‌کنند. ما باید با آن‌ها همبستگی داشته باشیم و در این مبارزه از آن‌ها حمایت کنیم. زنان ایران دیگر هیچ ترسی ندارند. ما هم نباید ترس داشته باشیم که در قبال رژیم ایران موضع‌گیری روشنی بکنیم.... باید به‌سرعت تحریم‌های بیشتری علیه مقامات رژیم و سپاه پاسداران اعلام شود. ...
در ایران موضوع، پایان دادن به رژیم ملاها است. خواسته مردم شجاع ایران این است.
ما نباید اجازه دهیم که این اعتراضات به صورتی وحشیانه سرکوب شود. ما باید همه تلاشمان را بکنیم که در ایران تغییر سیاسی و آزادی که مدت زیادی مردم دنبال آن هستند، واقع شود.....
در این جلسه قطعنامه «حمایت از جنبش اعتراضی در ایران: افزایش فشار بر رژیم ایران» تصویب شد.

از  سایت مرکز اطلاع رسانی مجلس آلمان: ۱۴۰۱۰۸۱۸