بیانیه ۱۲۵ پارلمانتر بلژیکی در حمایت از قیام ایران و محکومیت اقدامات سرکوبگرانه رژیم آخوندی
شماری از رهبران احزاب بلژیک و سناتورها، دو رئیس پارلمان ایالتی، نمایندگان پارلمانهای منطقهای و رئیس کمیسیون خارجی پارلمان فدرال در شمار امضاکنندگان بیانیه هستند
به گفتهٔ خانم مریم رجوی مردم ایران بهویژه زنان و جوانان برای سرنگونی رژیم و دستیابی بهآزادی قیام کردهاند، آنها از سرکوب وحشیانه آخوندها، خصومت با زنان، تبعیض مذهبی و فقر به ستوه آمدهاند
اعتراضات و قیامهای ضدحکومتی در سراسر ایران گسترش یافته است
تظاهر کنندگان شعار مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر (خامنهای) سر میدهند
کانونهای شورشی مقاومت سازمانیافتهٔ مجاهدین خلق برای ایجاد جبهههای مقاومت در برابر سرکوب رژیم و برای سازماندهی و استمرار اعتراضات خطرات جدی را بهجان میخرند
از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو میخواهیم کشتار معترضان در ایران را بهشدت محکوم کنند و پرونده جنایات رژیم را به شورای امنیت ملل متحد ارجاع دهند تا مسئولان این جنایات را در برابر عدالت قرار گیرند
خانم الس وانهوف رئیس کمیسیون خارجی
مردم ایران خواستار تغییر رژیم هستند، ما بهطور کامل از آنها برای استقرار یک جمهوری دمکراتیک حمایت میکنیم
خانم الس وان هوف، رئیس کمیسیون خارجی پارلمان فدرال، اعلام کرد ۱۲۵ پارلمانتر بلژیکی بیانیه مشترکی در حمایت از قیام مردم ایران و محکوم کردن سرکوب معترضان توسط رژیم آخوندی صادر کردهاند. سناتور الس آمپه، نماینده پارلمان ایالتی فلامان (حزب لیبرال فلامان زبان)، سناتور مارک دمسماکر (حزب اتحاد نوین فلامان)، ژرژ دالمان نماینده پارلمان فدرال (حزب متعهدین – دمکراتمسیحی فرانسویزبان، مالک بنآشور، نماینده پارلمان فدرال (حزب سوسیالیست فرانسویزبان) و خانم لطیفه آیت بالا نماینده پارلمان ایالتی بروکسل، رئیس بخش بینالمللی و بخش زنان (حزب لیبرال فرانسویزبان) و همچنین ۴تن از رهبران احزاب بلژیک و ۲ رئیس پارلمان ایالتی در میان امضا کنندگان این بیانیه هستند.
خانم الس وانهوف، رئیس کمیسیون خارجی پارلمان فدرال در یک بیانیه مطبوعاتی در بروکسل اعلام کرد:
بیش از ۱۲۵ قانونگذار بلژیکی از دولتهای اروپایی میخواهند رژیم ایران را بهدلیل نقض حقوقبشر تحریم کنند و جنایات رژیم را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهند. اعتراضات سراسری در ایران وارد سومین ماه خود شده است. صدها نفر از جمله بسیاری از کودکان کشته شدهاند. ما سرکوب وحشیانه اعتراضات مشروع توسط رژیم ایران را محکوم میکنیم. مردم ایران خواستار تغییر رژیم هستند و ما بهطور کامل از آنها برای استقرار یک جمهوری دمکراتیک حمایت میکنیم.
من به همراه پنج تن از همکارانم از احزاب مختلف، بیانیهیی را در حمایت از قیام ایران آغاز کردیم. تاکنون بیش از ۱۲۵ پارلمانتر بلژیک، از جمله چندین رهبر حزب، از این طرح حمایت کردهاند.
همچنین در ۱۰نوامبر ۲۰۲۲ در مجلس فدرال قطعنامهیی درباره ایران به تصویب رساندیم که در آن از جمله خواستار تحریم سپاه پاسداران شدیم. سپاه سرکوبگرترین نیرو و رکن اصلی بقای رژیم است و همچنین بیشتر اقتصاد ایران را در انحصار خود دارد. کشورهای اروپایی باید سپاه پاسداران را بهعنوان یک نهاد تروریستی نامگذاری و تحریم کنند.
متن بیانیه ۱۲۵ پارلمانتر بلژیکی در حمایت از قیام مردم ایران برای دموکراسی از این قرار است:
از اواخر شهریور اعتراضات و قیامهای ضد رژیم در سراسر ایران گسترش یافته است. اعتراضات زنان و جوانان تاکنون به بیش از ۲۴۰شهر در تمامی ۳۱استان گسترش یافته است. تظاهرات در ۶۵دانشگاه بزرگ در جریان است. معترضان شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر (خامنهای)» سر میدهند.
جرقه دور جدید قیامها زمانی زده شد که مهسا امینی زن ۲۲ساله اهل استان کردستان ایران به بهانه «بد حجابی» در تهران دستگیر و بر اثر ضرب و شتم پلیس بهقتل رسید.
مریم رجوی، پرزیدنت مقاومت ایران گفته است: «مردم ایران بهویژه زنان و جوانان برای سرنگونی رژیم و دستیابی به آزادی قیام کردهاند. آنها از سرکوب وحشیانه آخوندها، خصومت با زنان، تبعیض مذهبی و فقر خسته شدهاند».
حداقل ۶۰۰تظاهر کننده کشته و تعداد بیشماری مجروح شدهاند و بیش از ۳۰۰۰۰نفر دستگیر شدهاند. رژیم با قطع و ایجاد اخلال در اینترنت در بخش وسیعی از ایران سعی دارد از انتشار اخبار و تصاویر اعتراضات و ابعاد واقعی قیام جلوگیری کند.
کانونها شورشی مقاومت سازمانیافته مجاهدین خلق خطرات جدی را در ایجاد جبهههای مقاومت در برابر سرکوب برای سازماندهی و استمرار این اعتراضات بهجان میخرند.
از طرف کمیته نمایندگان پارلمان بلژیک برای یک ایران دمکراتیک، ما از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن میخواهیم:
- کشتار تظاهر کنندگان در ایران را بهشدت محکوم کرده و اقدامات محدودکننده فوری و اعمال تحریم برای توقف نقض حقوقبشر اتخاذ کند. پرونده جنایات این رژیم باید به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع شود و مسئولان ارتکاب این جنایات باید به عدالت سپرده شوند؛
- خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه کسانی که در جریان قیام اخیر دستگیر شدهاند بشود؛
- کمک به مردم ایران برای دسترسی آزاد و بدون مانع به اینترنت در واکنش به قطع اینترنت توسط رژیم و مسدود کردن پلتفرمهای رسانههای اجتماعی؛
- بهرسمیت شناختن آرمانهای دمکراتیک مردم ایران و حق آنها برای ایجاد یک ایران آزاد، دمکراتیک بر اساس جدایی دین و دولت