صنعت دارویی کشور رها شده است

در میان انواع مشکلات گریبانگیر مردم ستمدیده ایران, صنعت دارو سازی هم دچار بلای رقابتها و ندانمکاریهای باندهای مختلف رژیم آخوندی شده است. رسانه های حکومتی 25 مرداد از یک طرف از رهاشدگی بازار دارو و از طرفی دیگر از افزایش انواع بیماریها از جمله بیماری دیابت خبر داده اند.
خبرگزاری حکومتی مهر به گوشه ای از این معضل اجتماعی اشاره کرده و می نویسد : " هر سال 100 تا 200 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا می‌شوند.
دکتر اسدالله رجب گفت: روند ابتلا به دیابت در ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی شتاب بیشتری دارد به طوری که هر 15 سال تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور 3 تا 4 برابر می‌شود که این آمار در کشورهای توسعه یافته و صنعتی کمتر است.
وی با بیان اینکه دیابت در کشور هر سال بیش از 1000 میلیارد تومان هزینه به نظام سلامت کشور تحمیل می‌کند، افزود: البته این برآورد مربوط به 7 سال قبل است و قطعا با توجه به افزایش هزینه‌ها و نرخ تورم در کشور، این رقم چند برابر شده است.
رئیس انجمن علمی دیابت ایران ادامه داد: هزینه‌هایی که در کشور بابت دیابت پرداخت می‌شود بیشتر در ارتباط با عوارض ناشی از این بیماری است و هزینه‌های پیشگیری و کنترل بیماری در جامعه ناچیز است.
رجب گفت: متاسفانه در کشور بابت پیشگیری و درمان دیابت بودجه لازم تخصیص داده نمی‌شود و در نتیجه هزینه‌هایی که بابت عوارض ناشی از این بیماری پرداخت می‌کنیم به مراتب سنگین تر از بودجه پیشگیری و کنترل دیابت است.
در این میان دکتر خویی رئیس انجمن داروسازان کشور به پدیده عجیب قاچاق داروی ایرانی به ایران پرداخته و بخشی از فاجعه اهمالکاری و تخلفات حکومت ولایی را  اینطورفاش می کند: " رییس انجمن علمی داروسازان ایران از پدیده عجیب قاچاق داروهای ایرانی به ایران خبر داد و گفت: با توجه به اینکه داروهای ایرانی با قیمت‌های بسیار پایین به کشورهای مجاور صادر می‌شود و از آنجا که قیمت آنها در این کشورها بسیار پایین‌تر از داخل است، سودجویان این داروها را مجددا به خود ایران قاچاق می‌کنند.دکتر سید حمید خویی در گفت‌وگو با ایسنا واحد علوم پزشکی ایران، پدیده قاچاق داروهای ایرانی به ایران را بسیار عجیب عنوان کرد و گفت: در این گردش سودی وجود دارد که توسط عده‌ای انجام می‌شود."
او ادامه می دهد: " در حال حاضر به نظر می رسد بازار دارویی به گونه‌ای رها شده و هر کس هر کاری را که می‌خواهد در این بازار انجام می‌دهد.
رییس انجمن علمی داروسازان ایران با اشاره به ضعف مکانیسم‌های نظارتی بر عملکرد نظام دارویی و رفتار خودزنی‌وار- تخفیف دادن‌های بی‌حساب و کتاب، شرایط فروش نامتعارف، فروش به هر قیمت و با هر شرایط - برخی از اجزای صنعت داروسازی برای فروش بیشتر، گفت: به نظر می‌رسد آنچه که امروز در صنعت داروسازی اتفاق می‌افتد، رها شدن این صنعت است.
این رئیس انجمن علمی داروسازان ضمن اشاره به شرایط بد صنعت داروسازی نظر خود را چنین به پایان می برد: به نظر می‌رسد کیفیت دارو، یکی از مسایل اصلی است که در این وضعیت مورد تهدید جدی قرار می‌گیرد، چرا که اگر قرار شد رقابت به هر قیمتی صورت گیرد یکی از راه‌های توفیق بیشتر این رقابت، کاهش هزینه‌هاست که امکان دارد یکی از راه‌های کاهش هزینه‌ها رویکرد استفاده از مواد اولیه ارزان‌إتری باشد که طبیعتا کیفیت پایین‌تری را باید داشته باشند. ... "