شکست طرح رژیم برای سوءاستفاده از جام جهانی فوتبال برای سرکوب قیام
مصاحبه با پیشکسوتان ورزش ایران
پهلوان مسلم اسکندر فیلابی-مسئول کمیسیون ورزش شورای ملی مقاومت:
مردم ایران نمیخواهند که رژیم بخواهد از ورزش به نفع خودش سوءاستفاده کند. واقعیتش وقتی که رژیم میفرستد تیم را به آنجا، احساس ملی و ملیگرایی ندارد، یعنی مردم را قبول نداره تا برسه به اینکه بخواهد ملیت را اینها عنوان کند. شما ببینید در تمام دنیا اگر یک کشوری مردمش تظاهرات کنند حکومتها به آنها تیراندازی نمیکنند. آنها را زندانی نمیکنند آنها را بهشهادت نمیرسانند چکار میکنند؟ میگویند ملت با ما مخالفند پس ما استعفا میدهیم. اکثر کشورهای جهان میرند استعفا میدهند از یا رئیسجمهورها و هر کسی که هست ولی در این کشور اینها میان مردم را به گلوله میبندند. چرا؟ اینها در این ۴۰سال چقدر جنایت کردند و چقدر آدم کشتند و چقدر بدبختی به سر این مردم آوردند. خوب رژیم تیمی میفرستد به قطر که مثلا خودش را نشان بدهد فکر کند مردم هم بیان تشویقش بکنند وبگوید با این مردم نزدیکه در صورتی که مردم با این حکومت نزدیک نیستند. مردم از این حکومت متنفرند. مردم این حکومت را قبول ندارند. این خیلی خیلی مهمه و اینجا کاملاً نشان داد برای جامعه جهانی بسیار مهم است ولی اینجا چون رژیم میخواهد استفاده کند از این کار مردم میان احساس خوشحالی میکنند. در تمام دنیا و تمام ایران در تمام جاها و این خیلی خیلی برای مردم دنیا آموزنده است که بدانند دیگر مردم پشت این حکومت نیستند. خودش این واضح است.
این رژیم چیزی بهعنوان ملیگرایی ندارد و ملیگرایی را واقعاً نمیداند همچنان که اسلامش هم اسلام میان تهی است و ارتجاعی یه هیچیشون راه و رسم ایرانی که ایرانی بهش اعتقاد داشته باشه نداره آقای رجوی به چندتا چیز اونجا اشاره کردند ببینید جام جهانی لیون را شما گفتید که مردم چه غوغایی کردند بعد از سال۱۹۷۰ این مقاومت آمد تأسیسات اتمی رژیم را فاش کرد بعد نوکرانش و دهن لیسهاش که این آقا اینها مسائل ملی ما را فاش کردند. مسائل ملی را اینها آخه مسائل ملی ما وقتی کودک ما بچه ما کارگر ما پول نداره بچهها آویزان میشوند تو سطل آشغال غذا میخورند چه معنی داره ما بریم اونجا بمب اتمی درست کنیم.
بهرام مودت-قهرمان ملیپوش فوتبال ایران عضو شورای ملی مقاومت
طبیعی است و بدیهی است که تمامیت رژیم و تمام دستگاهها بهدنبال این باشند که بودند که از این رویداد بتونن به نفع خودشون یعنی سوءاستفاده بکنن تا اینکه تا حدودی موفق بشن که فضای قیام و فضای شهرها خیابانها را به شکلی به انحراف بکشونند. در درجه اول قصدشان این بوده که کل تیم فوتبال خودشان را از همه زوایا مصادره بکنند. و بتونن که مدیریت بکنند. یک برنامهریزی و تدابیر بسیار ضروری را در این برنامه داشتند که البته با شرکت ارگانهای امنیتی، اطلاعاتی، سپاه دولت خود رئیسی قاتل و همینطور با هماهنگی وزیر امور خارجه عبداللهیان و حمید سجادی وزیر ورزش مهدی تاج از افراد سپاهی اطلاعاتی که الآن رئیس فدراسیون فوتبال هست و اداره حراست از خیلی ادارات حراست وزارتخانه ورزش و دیگر ارگانها واقعا یک مجموعهای را اینها نشستن تشکیل دادند و برنامهریزی کردند که بتونن یک بهرهبرداری و یا بهعبارتی سوءاستفاده بکنن از جام جهانی فوتبال، خوب هدف اصلیاش این بوده که بتونن هر گونه اعتراض آکسیون اعتراضی از سوی تماشاگران چه در محوطه باز بیرون استادیوم و چه داخل استادیوم جلوگیری بکنند و نکته مهمترش این بود که بتونند رفتار و واکنش بازیکنان را بتونن بهخوبی کنترل بکنند دلیلش هم همین قیام که شروع شد اون رژیم با اطلاعاتی که داشت میدونست که چه فاصلهای بهوجود آمده بین مردم بین قیامکنندگان بین شورشگران و بین این تیم، تیم آخوندی و بهخاطر همین هم سعی کرده بود که این فاصله و خلأ را بشکلی جبران کند تا از این حس تنفر مردم کاهش بده که خوب نتونست و موفق هم نشد.
که این همون حس واقعی و حقیقی و چه هشیارانه از طرف مردم بوده که این تیم و تیم آخوندی اسم بردن و تنفر شون را در همه روزهایی که مسابقات بوده و قبلش حتی وقتی که اینها با رئیسی قاتل دیدار کردند اعضای تیم فوتبال و اون عکسهای آنچنانی گرفتن و یا شادی که بعد از برد در مقابل تیم ملی فوتبال ولز داشتند. اینا همه نشان داد که واقعاً مردم ما چقدر هوشیار در این زمینه بودند و اجازه ندادند که اون هدفی که اشاره کردم مصادره تیم آخوندی از همه جهات و بعد بتوننن سوءاستفاده بکنن. که خب خوشبختانه دیدیم که هم در استادیوم داخل و چه بیرون اعتراضات زیادی بود. خب جا دارد این جا اشاره بکنم که در یکی از این برنامهها یکی از نکاتی که در این برنامه بود هماهنگیهای لازم با کشور قطر و نیروهای اطلاعاتی امنیتی و انتظامیاش بوده که بتونن جلوی آکسیونها و اعتراضات حتی پوشیدن تیشرتها و یا آوردن پرچم سه رنگ باشد.
اصغر ادیبی- قهرمان ملیپوش فوتبال ایران، عضو شورای ملی مقاومت
من مطمئن بودم که مردم ایران چنین ذلتهایی را قبول نمیکنند. بالاخره ما هم یک دوره طولانی توی آن مملکت فوتبال بازی کرده بودیم و با این مسائل کم و بیش آشنا بودیم. مردم ایران ذلت و خفت و خواری را نمیپذیرند. اگر میپذیرفتند جهان پهلوان تختی سمبل ملت ایران نمیشد. دقیقاً دلیل دلیل محبوبیت تختی چه بود. برای اینکه در کنار مردم ایران ایستاد.
تختی در آخرین باری که به مسابقات جهانی رفت و شکست خورد، مورد استقبالی قرار گرفت که در تاریخ ورزش ایران بیسابقه بود. پس اصلاً دور از انتظار نبود. با اون اعمال شنیعی که این واقعاً خود فروختگان انجام داده بودند مردم ایران واکنشی غیر از این داشته باشند. و اگر بواقع اینها نیروهای سرکوبگرشان را نیاورده بودند و اونجوری مردم را سرکوب نکرده بودند من فکر میکنم روزها مردم شادی میکردند. و در حقیقت این بیداری جوانان ایرانی هم هست. مردم ایران بهخوبی نشان دادند که چگونه آگاهند، چگونه اسیر تشبثات رژیم نمیشوند. چگونه با تمام برنامهریزی که اینها کرده بودند و میخواستند از مسابقات جام جهانی سوءاستفاده بکنند و سرپوشی بگذارند بر قیام مردم و انقلاب مردم. مردم چگونه همه اینها را دود کردند و به هوا فرستادند.
واقعا باید به این مردم به این جوانان به این زنان شجاعی که پا به میدان گذاشتند و خستگیناپذیر به چیزی کمتر از سرنگونی تام و تمام رژیم رضایت نخواهند داد درود فرستاد و نباید اینجا در نقش مقاومت ایران. ببینید این حرفهایی که امروز داره اتفاق میافته ما چهل سال قبل زدیم. اگر چهل سال قبل یک آدمی مثل من که اصلاً درگیر مسائل سیاسی نبود با تمام عشق و علاقهای که در خدمت به جوانان مملکتم برای ورزش داشتم ورزش را بوسیدم و به کنار گذاشتم و راه مبارزه را در پیش گرفتم به این دلیل بود که به همین نتیجهای رسیدم که امروز مردم ایران یکپارچه رسیدن. شما به موضعگیریهای مسئول شورای ملی مقاومت نگاه کنید توی همین وقایع اخیر ببینید چقدر خوب مسائل را مسائلی را که ما چهل سال با آنها درگیر بودیم بهروشنی بیان کرده و در مقابل نسل جوان گذاشته. پس پیوند اون کارها و آن چیزی که جوانان امروز به این نتیجهای رسیدن که ما کسانی که در حقیقت امروز سالهای دوران آخر زندگیمون را میگذرانیم بهش رسیدند دقیقاً روشنبینی بوده که این مقاومت داشته و روشنبینی که ما نسبت به مسائل ایران داشتیم.
محمد بهروزی - داور رسمی فدراسیون فوتبال ایران
این واژه ملی بعد از این تیم من را یاد خمینی میاندازه خمینی همون روز که پاش به ایران نرسیده بود توی هواپیما در پاسخ به یک خبرنگار که پرسید که احساست چیه؟ بعد از ۱۵سال گفت هیچی. خیلی اون روز خیلیها باور نکردند که مثلا این ته دلشو گفته حرف دلش را زده اما بلافاصله هنوز دو ماهی نگذشته بود که خمینی شمشیر کشید و علیه ملیگرایی و ملیت و میهن و مردم داد سخن داد و اولین کاری که کرد همون پیش نویسی که توسط عواملش خودش برای قانون اساسی نوشته بودند مجلس شورای ملی را گفت مجلس شورای اسلامی.
در رابطه با مصدق بهعنوان یک ملی بهعنوان یک انسان ملی که به مردم و ملتش فکر میکرد خمینی با وقاحت و با یک سخافت عجیبی خوشحالی خودش را ابراز کرد که از استعمار و ارتجاع ضربه خورده و حکومتش سرنگون شده.
این رژیم بعد از اینکه اومد سر کار کلاً ورزش را یک پدیده استکباری تلقی میکردند. بعد از سالها فهمیدند که ورزش و چیزهای دیگه هنر و ادبیات چه ارزش و اعتباری در سطح جهانی داره و اومدند مثل اختاپوس روی این فوتبال چنبره زدند. من فکر میکنم که این تیم تیم ملی ایران نبود. تیمی بود که دستپخت رژیم بود و این شادی مردم بعد از باخت همونطور که شما ابتدا گفتید اصلاً بینظیره، هیچ جای دنیا اتفاق نیفتاده حتی در حکومتهای دیکتاتوری.
توی جامعهیی که بچههای هفت ساله و هشت ساله، هستی و کیان را میکشند، بدون تردید مردم هم این پاسخ را به اینها میدهند. جوونها بچه، زن، مرد با چه شجاعتی میرند با خریدن خطر به جوون خودشون علیه این رژیم استبدادی مبارزه میکنند. این وظیفه تکتک ماها مخصوصاً فوتبالیستهاست که از پول این مردم به مال و مکنت خونه و ویلا در خارج و داخل رسیدیم. شهرت پیدا کردیم البته اون ور قضیه هم هست بسیاری ورزشکارا بودن علیه این رژیم قیام کردند شهید شدند که قبلاً گفتم و همراه این مقاومت ایران هستند. ورزشکاران پهلوانانی که من الآن نمیخواهم تبلیغ بکنم ولی مردم خودشون میدونند. بسیاری الآن در شورای ملی مقاومت در سازمان مجاهدین از قرمز و آبی و زرد و هر رنگ دیگری یک رنگین کمان تشکیل دادن برای آزادی میهنمون. امروز هم آقای مسعود رجوی پیامی که در رابطه با همین باخت رژیم داد چقدر قشنگ گفت باشد هر توپی گلوله آتشینی بشود به دروازه رژیم ستمگر.