سومین اجلاس حمایت نمایندگان پارلمان انگلستان از قیام مردم ایران- بیانیه مشترک ۲۰۶ تن اعضای مجلس عوام و اعیان

جلسات اول و دوم در ۲۵ مهر و ۳ آذر
با حضور و سخنان خانم مریم رجوی
از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد

به مصونیت سران رژیم ایران پایان دهید
در کنار قیام ایران بایستید

سخنرانی‌های دکتر متیو آفورد- بارونس ورما
دیوید جونز -استیو مک کیب - سر راجر گیل

دکتر متیو آفورد:
از دولت انگلستان و جامعه بین‌المللی می‌خواهیم
حق مردم ایران برای دفاع از خود و سرنگونی رژیم ایران
و آلترناتیو دموکراتیک ارائه‌شده توسط خانم رجوی
که اهدافش در یک برنامه ده ماده‌ای گنجانده را به رسمیت بشناسند

بارونس ورما:‌
 طرح ده ماده‌ای خانم رجوی
 ایران را به یک کشور دموکراتیک تبدیل می‌کند
که حقوق همگان محترم شمرده می‌شود

دیوید جونز
خانم رجوی می‌گوید تعهد شورای ملی مقاومت این است
که به حاکمیت مردم احترام بگذارد نه به دنبال کسب قدرت به هر قیمت باشد
او می‌خواهد به هر قیمت آزادی و عدالت را برقرار کند
نه بازگشت به دیکتاتوری شاه و آخوندها

استیو مک کیب
استواری و اطمینان خانم رجوی
و برنامه‌شان برای دولتی مدرن، دموکراتیک
 و مبتنی بر جدایی دین از دولت
می‌تواند الگویی باشد

سر راجر گیل
 من به‌روزی چشم دوخته‌ام که خیلی زود خانم رجوی
 به انگلستان دعوت شود
 و طرح ۱۰ ماده‌ای خود را که بسیار روشن است
 در صحن پارلمان ما مطرح کند


متیو آفورد نماینده پارلمان انگلستان که ریاست جلسه را به عهده داشت گفت:
امروز تعداد زیادی از نمایندگان پارلمان از مجلس اعیان و مجلس عوام از احزاب مختلف سیاسی را اینجا می‌بینم.   همه ما می‌دانیم که ایران قطعاً در یک‌لحظه بسیار تاریخی قرار دارد.  و گرد هم آمدن ما پیام قوی از حمایت مستمر ما از مردم ایران، زنان، دانشجویان و جوانانی که در خط مقدم اعتراضات سراسری قرار دارند ارسال می‌کند. کسانی که با سرکوب خشونت‌آمیز، دستگیری جمعی، شکنجه و قتل توسط رژیم مواجه می‌شوند.  بنابراین من می‌خواستم با محکوم کردن شدید اعدام وحشیانه دو معترض جوان، محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد شروع کنم.  هر دو فقط ۲۳ سال سن داشتند. عفو بین‌الملل گفته که این اعدام‌های هولناک معترضان جوان، ظلم واقعی رژیم را آشکار می‌کند.    شکی نیست که مردم ایران اکنون به دنبال سرنگونی دیکتاتوری مذهبی هستند که کشور را ویران کرده و بیش از ۴۰ سال آن را عقب نگه‌داشته است.
 مردم ایران به دنبال یک دولت دموکراتیک واقعی، توسط مردم، برای مردم و از بین مردم هستند.  بنابراین در این زمان بسیار حساس، انگلستان و سایر دموکراسی‌های غربی مسئولیت روشنی دارند که در کنار مردم ایران بایستند.
دکتر متیو آفورد افزود در کنار میلیون‌ها ایرانی که به دنبال آینده‌ای بهتر و ایرانی آزاد، دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین و دولت هستند.  این دیدگاه مشترکی است که بسیاری از نمایندگان مجلس امروز با حضورشان در اینجا نشان داده‌اند.   چیزی که ممکن است بدانید، یا ندانید این است که در چند روز اخیر رژیم ایران دور دیگری از تحریم‌ها را اعلام کرده است.  این بسته شامل پنج نماینده مجلس، ازجمله من، جان اسپلر، لرد آلتون، دیوید جونز و وین دیوید است البته کمیته انگلستان برای آزادی ایران هم در این لیست قرار دارد.  اما من می‌خواهم همین‌جا و همین‌الان به شما بگویم، آن‌ها مانع صحبت کردن من نمی‌توانند بشوند.
  آن‌ها باید ارتش را وارد کنند تا من را از صحبت کردن در مورد این موضوع بازدارند.  این اتفاق نخواهد افتاد.  و ما همچنان صدای همبستگی خود را با مردم ایران بلند خواهیم کرد.  

دکتر متیو آفورد افزود:
امروز این افتخار رادارم که ابتکار مشترکی را ارائه کنم که نشان‌دهنده حمایت قوی مجلس از مردم ایران است.  آخرین بیانیه کمیته انگلستان برای آزادی ایران در حمایت از خیزش مردمی در ایران موردحمایت بیش از ۲۳۰ نماینده مجلس در مجلس اعیان و مجلس عوام از تمامی احزاب سیاسی قرارگرفته است.  این بیانیه پنج توصیه به دولت انگلستان و سازمان ملل متحد، کشورهای عضو آن و سازمان‌های بین‌المللی دیگر ارائه می‌دهد:
  اول:‌ به رسمیت شناختن حق مردم ایران برای دفاع از خود و سرنگونی این رژیم.  
دوم: کشتار تظاهرکنندگان در ایران را به‌شدت محکوم کرده و اقدامات فوری برای توقف این سرکوب را انجام دهند. جنایات رژیم باید به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود و مسئولین ارتکاب چنین اعمالی به‌ویژه ولی‌فقیه رژیم، خامنه‌ای و رئیسی محاکمه شوند.  
سوم:‌ تضمین دسترسی رایگان مردم ایران به اینترنت.  
چهارم: به رسمیت شناختن آلترناتیو دموکراتیک ارائه‌شده توسط خانم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، که اهدافش در یک برنامه ده ماده‌ای که همه ما می‌دانیم، گنجانده‌شده است.
 و پنجم: هرگونه گفتگو یا رابطه آینده با رژیم ایران باید منوط به آزادی همه‌کسانی باشد که در جریان اعتراضات دستگیرشده‌اند و به عدالت سپرده شدن کسانی که مرتکب جرم شده‌اند
تعداد زیادی از همکارانی که از این امر حمایت می‌کنند این ادعا را رد می‌کنند که قیام فاقد رهبری است و آینده نامشخص است.  
با اجرای پنج توصیه‌ای که من مطرح کردم، دولت انگلستان در موقعیتی قوی قرار خواهد گرفت که بتواند تعهد خود را حتی بیشتر انجام دهد.  

بارونس ورما Baroness Verma عضو مجلس اعیان انگلستان در کنفرانس پارلمانی گفت:
بسیار خوب است که دوباره در میان دوستان و همکاران فرا حزبی هستیم تا از مردم ایران و معترضان و زنان شجاع در سراسر ایران حمایت کنیم. این سومین کنفرانس ما از زمان آغاز قیام در شهریورماه، پس از مرگ غم‌انگیز مهسا امینی جوان به دست گشت ارشاد است. سرکوب دولتی به‌هیچ‌وجه متوقف نمی‌شود. زیرا نیروهای امنیتی به دبیرستان‌ها، دانشگاه‌ها حمله می‌کنند و به‌عنوان نمونه دانش‌آموزان جوان را تنها به خاطر پاره کردن تصاویر ولی‌فقیه از کتاب‌های درسی‌شان وحشیانه کتک می‌زنند.
در بسیاری از موارد، این حملات منجر به مرگ تعداد زیادی از جوانان به‌ویژه، دختران جوان شده است. برخی در این مبارزه فوق‌العاده شجاعانه جان خود را از دست دادند، اما ما می‌دانیم، همان‌طور که متیو آفورد الان اشاره کرد، چشم‌انداز تغییر در ایران تابه‌حال به این اندازه قابل‌دسترسی نبوده است.
باید بدانیم حق مردم ایران برای دفاع از خود فرارسیده و اکنون زمان آن فرا است که برای سرنگونی این رژیم مخوف آن را بکار بگیرند. ما به نمایندگی از ۲۳۰ نماینده مجلس اینجا هستیم که فکر می‌کنم تا پایان امروز این تعداد افزایش می‌یابد. ما می‌گوییم اکنون زمان آن است که یک پیام واحد بدهیم: کشتار بی‌رحمانه و قتل‌عام جوانان در سراسر ایران را نمی‌پذیریم.
 ضروری است مردم بتوانند صدای اعتراض خود را بلند کنند و این‌یک حق مشروع انسان است

بارونس ورما در ادامه سخنان خود تأکید کرد:
بیانیه فرا حزبی ما به نقش حیاتی مجاهدین خلق ایران اذعان می‌کند که هرروز ریسک خطرات بسیار زیادی را می‌پذیرند. آن‌ها این اعتراضات را سازمان‌دهی و محافظت می‌کنند. و ما باید درواقع حمایت خود را از آنان نشان دهیم، زیرا هرروز آن‌ها با یک هدف بیدار می‌شوند و آن اطمینان از اینکه تک‌تک افراد در ایران می‌توانند حقوق بشر خود را داشته باشند و برای اینکه بتوانند در یک‌زمان صدای خود را داشته باشند، اما این وظیفه همه ما نمایندگان مجلس است که بتوانیم صداهای آن‌ها باشیم
اقدامات قوی دولت‌هایی مانند انگلستان است که دولت‌های دیگر را باهم متحد می‌کند تا موضعی قوی و محکم داشته باشند. و البته آینده ایران را مردمش رقم می‌زنند. و همان‌طور که بسیاری از همکاران من مانند متیو آفورد امروز تأکید می‌کند، یک طرح ده ماده‌ای وجود دارد. این طرحی است که ایران را به یک کشور دموکراتیک تبدیل می‌کند، که در آن افراد با هر پیشینه‌ای مورداحترام خواهند بود. و من فکر می‌کنم به همین دلیل است که استفاده از این فرصت‌ها برای صحبت با شما در پارلمان و برای مردمی که بما گوش می‌دهند بسیار مهم است. مردم ایران تنها نیستند ما باید شانه‌به‌شانه آن‌ها بایستیم.



دیوید جونز نماینده پارلمان انگلستان، رئیس کمیته بریتانیایی برای ایران آزاد و وزیر پیشین برگزیت در سخنرانی خود، گفت: افتخار بزرگی است که امروز اینجا هستم. از این‌که به‌تازگی (توسط رژیم ایران) تحریم شدم احساس بسیار خوبی دارم. خوب است که اینجا با دو (نمایندة) تحریم‌شدهٔ دیگر هستم: استیو مک‌کیب که فکر می‌کنم قبل از ما تحریم شده بود، و البته متیو (آفورد) بسیار خوشحالم که در اینجا به‌عنوان رئیس کمیتة پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران حضور دارم که آن نیز (توسط رژیم ایران) تحریم شده است.... ما باید کار درست را انجام داده باشیم (که توسط این رژیم تحریم شده‌ایم). من به فعالیت‌هایی در کمیتة پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران ادامه می‌دهیم و افتخار می‌کنم. به‌طور ویژه به‌بیانیةمان در حمایت از مردم ایران افتخار می‌کنم. از حمایت ما از قیام و جنبش مقاومت سازمان‌یافته در ایران افتخار می‌کنم که به رهبری خانم رجوی هدایت می‌شود. و نیز مفتخرم از تلاش‌هایی که توسط این سازمان و دیگران برای حسابرسی از رژیم و سران آن به خاطر رفتار وحشیانة آن علیه معترضین در ایران انجام می‌شود، ازجمله کشتار بسیاری از مردم. همچنین می‌خواهم از بسیاری از همکاران از همه احزاب، در هر دو مجلس... به خاطر حمایت از بیانیه‌مان تشکر کنم که نشان‌دهنده حمایت قوی در این پارلمان از مردم ایران و مبارزه آن‌ها برای برقراری یک ایران آزاد و دموکراتیک است. همه ما در این سالن به‌شدت از اعدام دو مرد جوان شجاع وحشت‌زده هستیم، هر دو آن‌ها تنها 23 ساله بودند؛ محسن شکاری و مجید رضا رهنورد که یک ورزشکار بود و به‌طرز وحشیانه‌ای درملأعام از جرثقیل در ایران به‌دار آویخته شد.

دیوید جونز نمایندة پارلمان انگلستان افزود:
بیانیه‌ای که امروز ارائه‌شده نشان می‌دهد که گام‌های بعدی برای دولت ما و همچنین دولت‌های دیگر در جامعه بین‌المللی، باید به‌رسمیت شناختن شورای ملی مقاومت ایران و خانم رجوی باشد. روابط دیپلماتیک با رژیم تهران را پایان دهید و مذاکرات با جنبش مقاومت ایران را آغاز کنید و پرونده هولناک حقوق بشری رژیم آخوندها را برای پیگرد سران آن، به شورای امنیت ملل متحد ارجاع دهید. با انجام کارهایی که رژیم طی چند هفته گذشته انجام داده است، حتی اگر مشروعیت ناچیزی را حفظ کرده بود، آن را ازدست‌داده است. اکنون واضح است که اکثریت ایرانیان می‌خواهند به دیکتاتوری مذهبی پایان بدهند و آن‌ها به‌وضوح آماده‌اند تا فداکاری‌های باورنکردنی‌ای را برای محقق کردن آرزوهای دموکراتیکشان انجام بدهند. همان‌طور که در بیانیةمان برجسته کرده‌ایم، مردم ایران همة چیزهایی را که نیاز دارند در اختیاردارند. یک جایگزین دموکراتیک وجود دارد که توسط خانم رجوی و شورای ملی مقاومت ارائه‌شده؛ با هدف، اصول، و به باور من حمایت مردمی تا به مردم ایران کمک کند، به دیکتاتوری پایان دهد، نهادهای داخلی را ایجاد کند و انتخابات آزاد و عادلانه را در یک ایران آزاد تأمین کند. آزادی همان چیزی است که مردم ایران به‌وضوح خواهان آن هستند و این همان چیزی است که شورای ملی مقاومت و خانم رجوی مصمم‌اند که آن‌ها برای آن‌ها به ارمغان بیاورند.
فرصت شکل دادن آینده و جهت کشور خود از طریق یک دولت که واقعاً همة مردم ایران را نمایندگی می‌کند. جنبش مقاومت ایران در رقابت با دیگر ایرانیان در جستجوی قدرت نیست. همان‌طور که خانم رجوی در سخنان خود در اجلاس ایران آزاد در سال ۲۰۲۰ گفت، تعهد شورای ملی مقاومت این است که به حاکمیت مردم و رأی آن‌ها احترام بگذارد، نه این‌که به دنبال کسب قدرت به هر قیمت باشد؛ بلکه به هر قیمت آزادی و عدالت را برقرار کند؛ و نه به بازگشت به دیکتاتوری شاه و آخوندها. ما می‌خواهیم یک ایران دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین و دولت و غیر اتمی برقرار شود؛ همان‌طور که اکثر قانون‌گذاران منتخب در ایالات‌متحده و اروپا هم به آن اشاره‌کرده‌اند. این همان نوع رهبری است که ایران آزاد و دموکراتیک را برای مردم ایران تأمین می‌کند. این نوع تعهدی است که مردم ایران را پیرامون یک خواستهٔ مشترک متحد می‌کند و به تعداد روزافزون کانون‌های شورشی در کشور کمک می‌کند تا به قیام ادامه دهند. هر چه زودتر دولت ما و متحدان بین‌المللی ما جایگزین دموکراتیک محبوبی را که توسط خانم رجوی ارائه‌شده پشتیبانی کنند، ما زودتر پیروزی را برای مردم ایران خواهیم دید؛ این امر کل کشور و به‌طریق‌اولی کل خاورمیانه را در بر خواهد گرفت و آن را وارد یک دوره جدید از توسعه دموکراتیک، ثبات و صلح خواهد کرد. این چیزی است که ما می‌توانیم انتظارش را داشته باشیم و ما باید به حمایتمان از مردم شجاع ایران ادامه بدهیم.

استیو مک‌کیب نمایندة پارلمان انگلستان در کنفرانس لندن گفت:
ما در حال حاضر سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر را جشن می‌گیریم، که در سال ۱۹۴۸ وضع‌شده بود، این روز، امروز به همان اندازه مهم است که همواره بوده است.
و مطمئناً برای مردم ایران نیز بسیار مهم هستند. زیرا ایران کشوری است که در آن آزادی وجود ندارد، عدالت وجود ندارد و حقوق بشر رعایت نمی‌شود. کشوری است که هیچ‌کس به خاطر قتل‌عام ۳۰ هزار نفر تحت پیگرد قانونی قرار نمی‌گیرد. این کشوری است که در آن‌یکی از کسانی که مستقیماً مسئول آن قتل‌عام هستند را می‌توان با خونی که هنوز از دستانش می‌چکد به مقام ریاست جمهوری نشاند. کشوری است که مسئولین آن فکر می‌کنند رعب و وحشت و کشتن زنان جوان عمل قابل قبولی است. همان‌طور که شنیده‌ایم از اعدام معترضان درملأعام تمجید کرده و از نام خدا به‌عنوان توجیهی برای رفتار وحشیانه خود استفاده می‌کنند.
این واقعیت امروز ایران است و آنچه می‌خواهم بگویم این است که از شجاعت مردم ایران در مقابله با این وضعیت وحشتناکی که روزبه‌روز مجبور هستند با آن دست‌وپنجه نرم کنند، در شگفت هستم.
من از پشتکار و فداکاری شورای ملی مقاومت قدردانی می‌کنم. آرامش، استواری، اطمینانی که خانم رجوی با ارائه برنامه‌شان برای دولتی مدرن، دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین از دولت ارائه می‌کنند، می‌تواند الگویی باشد.

استیو مک کیب با اشاره به تحریم‌های مسخره رژیم علیه شماری از اعضای پارلمان انگلستان به خاطر حمایت از مجاهدین گفت: تحریم‌هایی که علیه ما اعمال می‌شود را ناچیز می‌شمارم. در مقابل فکر می‌کنم حریم‌هایی که علیه مقام‌های کلیدی رژیم اعمال‌شده، واقعاً مهم هستند. ما باید این تحریم‌ها را تقویت کنیم.
وقت آن رسیده است که وزیر امور خارجه با کنسول و معاون هیئت نمایندگی صحبت کرده و به‌سادگی بگوید ببخشید، اگر می‌خواهید به این رفتار ادامه دهید، اگر به تهدید روزنامه‌نگاران و دیگر منتقدان در این کشور ادامه دهید، اگر قرار است به قتل‌عام مردم ادامه دهید، بنابراین جای شما اینجا نیست و زمان آن فرارسیده است. و نه چیز دیگری. مانند هر گروه تروریستی دیگری که در این کشور در لیست سیاه گنجانده‌شده‌اند، آن‌ها نیز باید در این لیست قرار گیرند.
این امید را دارم که همه ما در آینده نه‌چندان دور ایرانی را ببینیم که دوست داریم شاهدش باشیم. ایرانی که در آن بیان کامل استعدادهای مردم ایران آزاد است و مردم ایران می‌توانند خودشان باشند و استعدادهای خود را به‌کارگیرند و از آزادی برخوردار باشند.
و هر کاری که ما انجام می‌دهیم، چه در امضای بیانیه‌هایمان، چه در این جلسه‌ها، حمایت از شورای ملی مقاومت، حمایت از آن معترضان در ایران، باید در راستای این هدف باشد: آزادی ایران


سر راجر گیل نماینده مجلس عوام انگلستان در سخنان خود در کنفرانس پارلمانی گفت:
می‌خواهم اینجا محکومیت خودم را برای اقدامات رژیم ایران بخصوص ظرف چند هفته گذشته، و همچنین ظرف تمام این سالهای گذشته. اعلام کنم، البته روشی که رژیم برای سرکوب خواسته مردم برای یک دموکراسی واقعی استفاده کرده و می‌کند در یک دنیای متمدن کاملاً غیرقابل‌قبول است که برای مدت طولانی ادامه داشته است. اما این موج اخیر سرکوب‌ها در مواجهه با تظاهرات مردمی برای آزادی نه‌فقط در تهران بلکه در سراسر کشور، نشان‌دهنده حدی است که این رژیم آماده است برای لگدمال کردن فکر آزادیخواهی طی بکند. واقعیت این است که مردم شجاع ایران دیگر سرکوب را تحمل نخواهند کرد.
نقطه نظراتی که توسط مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده، مطرح می‌شود همان نقطه نظراتی است که توسط بسیاری از نمایندگان در هر دو مجلس پارلمان ما مشترک است.

سر راجر گیل سپس گفت: امروز یک جنبشی آماده، خواستار دموکراسی و توانا، برای جایگزینی رژیم کنونی و استقرار دموکراسی برای ایران که جای واقعی خود را در جوامع متمدن در جهان آزاد به دست آورد، وجود دارد
بنابراین شورای ملی مقاومت و البته خود شخص خانم رجوی از حمایت من و بسیاری از همکارانم در تلاش‌هایشان برخوردارند. تلاش‌هایی که من میدانم متوقف نخواهد شد همان‌طور که حمایت ما کاهش نخواهد یافت. من براین باورم که زمان آن رسیده که دولت بریتانیا شورای ملی مقاومت را به رسمیت بشناسد و با آن‌ها مشورت کند و هر پیغام واضحی که این سازمان نه‌فقط از جانب خودش بلکه از جانب مردم ایران مطرح می‌کند را موردتوجه قرار بدهد.
من به‌روزی چشم دوخته‌ام که خیلی زود به‌عنوان اولین قدم خانم رجوی به انگلستان دعوت شود همان‌طور که توسط مجمع پارلمانی شورای اروپا دعوت شده بود، و طرح (۱۰ ماده‌ای) خودش را که بسیار روشن است در صحن پارلمان ما مطرح کند.

ادامه دارد