احتمال وقوع سونامی در سواحل جنوبی ایران و بی توجهی کارگزاران رژیم

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی از بی‌توجهی وزارت کشور رژیم نسبت به وقوع سونامی و تعلل در راه‌اندازی مرکز هشدار سونامی خبر داد و گفت: تاکنون چندین درخواست و پروژه تحقیقاتی در این زمینه به وزارت کشور ارسال کردیم ولی تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. به نظر می‌رسد که این وزارتخانه ضرورت ایجاد این ایستگاه را احساس نکرده است.
خبرگزاری حکومتی مهر: رئیس موسسه ملی اقیانوس‌شناسی با اشاره به خطرات وقوع سونامی در کشور گفت: با توجه به تلفاتی که وقوع سونامی در پی خواهد داشت، راه اندازی مرکز هشدار سونامی با همکاری وزارت کشور را در دستور کار قرار دادیم ولی این وزارتخانه توجهی به ایجاد این مرکز ندارد.

دکتر وحید چگینی، با تاکید بر اینکه مسأله سونامی جدی است و احتمال رخ دادن آن وجود دارد افزود:
” تاکنون چندین درخواست و پروژه تحقیقاتی در این زمینه به وزارت کشور ارسال کردیم ولی تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. به نظر می‌رسد که این وزارتخانه ضرورت ایجاد این ایستگاه را احساس نکرده است. “
مرکز ملی اقیانوس شناسی از 5سال پیش در تلاش است تا مرکز هشدار سونامی را با همکاری وزارت کشور راه‌اندازی کند.
وی از بی‌توجهی وزارت کشور در راه‌اندازی این ایستگاه خبر داد و اظهار داشت: تاکنون چندین درخواست و پروژه تحقیقاتی در این زمینه به وزارت کشور ارسال کردیم ولی تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. به نظر می‌رسد که این وزارتخانه ضرورت ایجاد این ایستگاه را احساس نکرده است.
رئیس موسسه ملی اقیانوس‌شناسی با اشاره به ویژگی‌های سونامی در ایران یادآور شد: منطقه مکران ناحیه سونامی خیز است و شواهد زیادی در دست داریم که نشان می‌دهد در سال 1945 امواج سونامی اقیانوس هند به ایران نیز رسیده است. منطقه مکران از "جاسک" شروع می‌شود و تا کراچی هند ادامه دارد.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده، سونامی در منطقه مکران می تواند امواجی به ارتفاع 12 متر ایجاد کند و پیش‌بینی می‌شود که حدود 4 هزار نفر بر اثر زلزله سونامی جان خود را از دهند.
چگینی با تاکید بر اینکه برای راه اندازی این ایستگاه بودجه‌ای بالغ بر 20 میلیارد تومان مورد نیاز است گفت: این موسسه قادر به تامین این میزان بودجه نیست در حالی که وزارت کشور می‌تواند با همکاری محققان این موسسه نسبت با ایجاد این ایستگاه اقدام کند.