در آستانه سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران، بسیاری از منابع دیپلماتیک براین باور هستند که این دور از گفتگو با هدف رام کردن گراز چموشی بنام «ولایتفقیه» برای دست کشیدن از ساخت سلاح اتمی، آنهم پیش از نشست آتی شورای حکام، آخرین تلاشها از نوع خود خواهد بود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه با انتشار گزارشی محرمانه برای اعضای شورای حکام اعلام کرد که «رایزنیها برای شفافسازی درباره غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم در ایران جریان دارد». (خبرگزاری حکومتی ایرنا ۱۱ اسفند ۱۴۰۱)
بدینسان مشخص میشود که اولاً خامنهای به مرز غنیسازی برای ساخت بمب رسیده و در ثانی هیچگونه همکاری و شفافیت برای نظارت بر پروژههای اتمی خود با ارگانهای بینالمللی به خرج نداده است.
در این راستا نیز قرار است تا رافائل گروسی، مدیرکل آژانس برای آخرین رایزنیها و ملاقات با آخوند جلاد ابراهیم رئیسی روز شنبه آینده به تهران سفر نماید. از هماکنون میتوان پاسخ این آخوند بیسواد به خواستههای آژانس را پیشبینی نمود.
بهیقین یکی از درخواستهای رژیم بهمانند همیشه همان «برداشته شدن» تمامی تحریمها و آزادسازی «پولهای بلوکهشده» و نیز «بسته شدن پرونده پادمانی» میباشد، امری که پاسخ به آن اساساً در توان و قدرت آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیست.
شکست مذاکرات اتمی طی یک سال و نیم و وجود کشوقوسهای عامدانه از سوی خامنهای که اکنون به بروز ناامیدی شدید میان طرفهای رژیم آخوندی راه برده و همچنین افزایش فعالیتهای هستهای از سوی دیکتاتوری ولیفقیه، ترجمان وجود بحران میان طرفین میباشد.
یک دلیل برای این واقعیت همان نبود سیاست راهبردی برای غرب بهویژه اتحادیه اروپا میباشد. در حالی که ایالاتمتحده بهکرات اعلام کرده است که «برجام» دیگر در دستور کار این کشور نیست، اما شاهد هستیم که اتحادیه اروپا همچنان بروی لبه شمشیری بنام ادامه سیاست «مماشات» با رژیم آخوندی قدم برمیدارد.
انریکه مورا، طرف حساب مذاکرات اتمی در اتحادیه اروپا با دیکتاتوری ولیفقیه در مصاحبهای با نشریه اینترنشنال پولیتیک، ضمن اعتراف به وجود سه بحران بزرگ برای رژیم آخوندی ازجمله میگوید: «ما از پاییز سال گذشته متنی برای احیای آن آماده کردیم، اما ایرانیها گفتند که ابتدا میخواهند تا پرونده مسائل پادمانی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بسته شود. بااینحال، آنها هیچ کاری برای رسیدگی آن انجام ندادند و هیچ پاسخی به پرسشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه نکردند».
وی سپس به درخواستهای مکرر خامنهای برای راهاندازی مذاکرات اتمی اشارهکرده و میافزاید: «اکنون، آنها احتمالاً تمایل بیشتری به احیای برجام دارند، زیرا در این طوفان کامل قرارگرفتهاند و فکر میکنند سادهترین راه خروج از این طوفان، همان برجام است؛ اما صادقانه بگویم، چارچوب موردنیاز برای آن وجود ندارد».
لذا باید تأکید نمود، ولیفقیه درمانده که اکنون با بحرانی عظیم بنام قیامها در داخل کشور روبرو میباشد، برای هزارمین بار دست به بازی «مذاکره برای مذاکره» زده است.
وی با این ترفند تلاش دارد تا از مجموعه فشارهای بینالمللی علیه دیکتاتوری ولیفقیه کاسته و با دادن این علامت که گوئیا همچنان خواستار «صلح و آرامش» و دست کشیدن از «بمب اتم» میباشد، بار دیگر طرفهای مقابل را برسر کار بگذارد.
بهیقین یک دلیل برای این اقدام نمایشی از سوی دیکتاتوری ولیفقیه، همان تلاش برای ممانعت از صدور قطعنامهای سنگین از سوی شورای حکام طی نشست آتی میباشد که اکنون در دستور سه کشور اروپایی قرار دارد.
بدین سان پیش بینی میشود که در صورت عدم همکاری رژیم آخوندی و دست کشیدن از پروسه افرایش غنی سازی و ساخت سلاح اتمی، موضوع ارسال پرونده اتمی به شورای امنیت هرچه بیشتر قوت خواهد گرفت.
برای مطالعه سایر مطالب گزیده ها اینـجـا را کلیک کنید