اروپا نیز به خامنه‌ای پشت کرد

 

خبر انحلال اینستکس یا همان «ابزار پشتیبانی مبادلات تجاری» به‌موازات افزایش تحریم‌های علیه دیکتاتوری ولی‌فقیه از سوی اتحادیه، به‌یقین ترجمان حقیقتی بنام ایجاد شکاف عمیق و هرچه سردتر شدن روابط میان طرفین می‌باشد.

در این رابطه رسانه‌های حکومتی گزارش کرده‌اند: «تروئیکای اروپایی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که ابراز حمایت از مبادلات تجاری با ایران یا به اصلاح «اینستکس» منحل شده است».

بر اساس این طرح جانشین که در فردای اعلام سنگین‌ترین تحریم‌ها از سوی دولت وقت آمریکا به مرحله اجرا درآمد، قرار بود تا اتحادیه اروپا کانال مالی ویژه‌ای را برای ادامه روابط تجاری و اقتصادی خود با رژیم آخوند را راه‌اندازی و بدین‌سان امکانی برای دستیابی خامنه‌ای به دلارهای نفتی ایجاد نماید.
در این رابطه نیز تأکید شده بود که هدف از ایجاد این کانال ویژه مالی، «حفاظت از آزادی فعالان اقتصادی این کشورها جهت دنبال کردن مبادلات مشروع با ایران» می‌باشد که در صدر آن درآمدهای حاصله از «صادرات نفت ایران به اروپا و خریدهای متعارف ایران» قرار دارند.

اما مجموعه شرارت‌های رژیم آخوندی به‌ویژه مشارکت در جنگ اوکراین از طریق ارسال سلاح، پهپادهای جنگی، موشک و یا پرسنل نظامی و همچنین عدم همکاری خامنه‌ای برای رسیدن به یک توافق اتمی، اکنون در منطق خود اتحادیه اروپا را بر آن داشته است تا آخرین و تنها مجرای قانونی و مالی برای دیکتاتوری ولی‌فقیه را مسدود نماید.

مضافاً بر واقعیات نیز باید به نگاه خامنه‌ای در این رابطه اشاره نمود تا بدین‌سان به شکست از پیش برنامه‌ریزی‌شده برای اینستکس رسید.
خاطرمان هست که خامنه‌ای درمانده در سخنانی علائم و نشانه‌ها برای به بن‌بست کشاندن این کانال مالی را این‌گونه به بیرون ساطع کرده بود: «به وعده‌های اروپایی‌ها نباید اعتماد کرد. اروپایی‌ها بعد از خروج آمریکا از برجام هیچ کاری نکردند. آخرین ابداع اروپایی‌ها یک بازیچه چرندی بود به اسم اینستکس که همان را هم انجام ندادند». (سایت حکومتی خبرآنلاین ۱۰مرداد ۱۳۹۹)

به‌یقین این جملات ریشه در نگاه استراتژیک و کلی نظام آخوندی با روی آوردن به شرق دارد. براین دیکتاتوری ولی‌فقیه با روی آوردن به یک «دکترین» جدید، دریچه‌های دیگری را برای دستیابی به دلارهای نفتی و تجاری، آن‌هم از طریق کشورهای چین، روسیه و یا هند بازنموده است.

گزارش فوق با بیان این جمله که «دیگر کشورهای اروپایی و کشورهای جهان، ازجمله چین و روسیه نیز می‌توانند وارد آن شوند» به مواضع وزارت خارجه رژیم در این رابطه پرداخته و می‌افزاید: «سخنگوی دستگاه سیاست خارجی با تأکید مجدد بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به اینستکس دل نبسته بود و تجارت بین‌المللی خود را از سایر کانال‌های مالی و بانکی بین‌المللی انجام داده است».

در این راستا نیز در بیانیه‌ای که از سوی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان منتشر یافته، ازجمله تأکید گردیده است: «(رژیم) ایران به‌طور سیستماتیک و به دلایل سیاسی، از انجام وظایف توسط اینستکس جلوگیری کرده است». (سایت حکومتی جهان صنعت ۱۹ اسفند ۱۴۰۱)

به هر حال آنچه که طی روزهای اخیر اتفاق افتاده است، سخن از وجود شکست دیگری برای سیاست مخرب مماشات با هدف فرصت دادن به یک دیکتاتوری خون ریز و کودک کش می‌باشد، زیرا بهای سنگین برای چنین سیاست‌هایی مانند احیا و یا راه اندازی هر کانالی که به رژیم آخوندی امکان دستیابی به امکانات، پول و یا میدان سیاسی و دیپلماتیک بدهد را متاسفانه مردم ایران در کوچه و خیابان‌ها با جان خود پرداخت می‌نمایند.

برای مطالعه سایر مطالب گزیده ها اینـجـا را کلیک کنید