بیانیه مشترک ۵۲۵تن از نمایندگان مجلس عوام و اعیان انگلستان از همهٔ احزاب در حمایت از قیام مردم ایران و طرح ۱۰ مادهیی خانم مریم رجوی برای یک جمهوری دموکراتیک با جدایی دین و دولت
بیش از ۵۰تن از وزرا و معاونان پیشین وزیران از کابینههای محافظهکار و کارگر، ۱۵ اسقف از مجلس اعیان، شامل ۳ اسقف اعظم پیشین کانتربری و ولز در میان امضاکنندگان هستند.
دیوید جونز نماینده مجلس عوام و وزیر سابق برگزیت: اکثریت نمایندگان مجلسین انگلستان بجز اعضای دولت و دولت سایه که بطور معمول امضا نمی کنند، بیانیه ایران ۲۰۲۳ را امضا کرده اند. این علاوه بر حمایت پارلمان های ملی ولز و ایرلند و اسکاتلند است.
لرد جان پرسکات معاون سابق نخستوزیر، ۱۰تن از رؤسای کمیسیونهای دو مجلس، ۵تن از معاونان حزب محافظهکار، رئیس هیأت انگلستان در شورای اروپا و معاون سخنگوی مجلس اعیان و رهبران حزب اتحاد ملی ایرلند و حزب ملی ولز در شمار امضاکنندگان هستند.
لرد نیل کیناک، ایان دانکن اسمیت، تیم فرون رهبران پیشین حزب کارگر، حزب محافظهکار و حزب لیبرال دموکرات، ۲ رئیس قبلی حزب کارگر و ۲ رئیس سابق حزب لیبرال دموکرات، بیانیه ایران ۲۰۲۳ را امضا کردهاند.
وزرای سابق دفاع، دادگستری، نیروهای مسلح، تجارت، توسعه بینالمللی، زنان، آموزش و پرورش، محیطزیست و وزرای سابق ولز، ایرلند شمالی، برگزیت و دادستان سابق انگلستان در میان امضاکنندگان هستند.
۵۲۵تن از نمایندگان مجلسین انگلستان در بیانیهٔ خود از جامعهٔ بینالمللی خواستهاند که در تلاش برای تغییر در کنار مردم ایران بایستد و گامهای قاطعی علیه رژیم حاکم بر ایران بردارند از جمله قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه و پاسخگو کردن مقامات رژیم ایران برای جنایتهایشان علیه بشریت.
بیانیه، سرکوب خشونتبار اعتراضات را محکوم و بر ضرورت بهرسمیت شناختن حق مشروع مردم ایران برای دفاع از خود در برابر پاسداران سرکوبگر تأکید میکند.
۵۲۵ تن نمایندگان مجلسین انگلستان خاطرنشان میکنند طی چهار دهه گذشته، ائتلاف دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران تغییر دموکراتیک در ایران را دنبال کرده و جهان بهویژه قانونگذاران کشورهای غربی را نسبت بهخطرات این رژیم در تلاش برای کسب سلاح اتمی، تروریسم و حقوقبشر آگاه کرده است.
برنامه ۱۰ مادهیی خانم مریم رجوی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران که از دو دهه پیش اعلام شده و شامل انتخابات آزاد، آزادی بیان و اجتماعات، لغو مجازات اعدام، برابری جنسیتی، جدایی دین از دولت میباشد، همان ارزشهایی است که ما در کشورهای دموکراتیک از آن دفاع میکنیم.
امضاکنندگان بیانیه، قیام شجاعانه مردم ایران را از یکسو ناشی از وضعیت انفجاری جامعه و از سوی دیگر ناشی از ۴دهه مقاومت سازمانیافته سراسری میدانند.
تنها در تابستان ۱۳۶۷، بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی که اغلب آنها اعضای مجاهدین خلق بودند، به طرز وحشیانهیی قتلعام شدند.