بهگزارش رویترز دوشنبه ۲۴مهرماه وزارت بهداشت غزه اعلام کرد از آغاز حمله اسراییل به نوار غزه، حداقل ۲۶۷۰فلسطینی کشته و ۹۶۰۰نفر زخمی شدهاند.
بنا به اعلام دفاع مدنی فلسطین بیش از هزار نفر در زیر آوارهای ساختمانهای ویران شده غزه مفقود شدهاند.
تیم دفاع مدنی در بیانیهیی اعلام کرد که بسیاری از افراد دیگر ۲۴ساعت پس از اصابت ساختمانها زنده از زیر آوار بیرون کشیده شدند.
آژانس حمایت از آوارگان فلسطینی سازمان ملل اعلام کرد حدود یک میلیون نفر در ۷روز اول درگیری در غزه آواره شدهاند.
از سوی دیگر رویترز بهنقل از خبرگزاری رسمی فلسطین گزارش داد: محمود عباس خواستار آزادی غیرنظامیان، زندانیان و بازداشت شدگان از هر دو طرف شد. محمود عباس گفت سازمان آزادیبخش فلسطین تنها نماینده مشروع مردم فلسطین است.
همزمان آنتونیو گوترز، دبیرکل سازمان ملل متحد، از حماس خواست همه گروگانها را بدون قید و شرط آزاد کند و اسراییل نیز اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را بدهد و هشدار داد که خاورمیانه در آستانهٔ یک جهنم است.
در همین حال وزارتخارجه آمریکا طی بیانیهیی اعلام کرد: وزیر خارجه آمریکا در دیدار با رئیسجمهور مصر راههای دور نگهداشتن غیرنظامیان غزه و تخلیه شهروندان آمریکایی از این منطقه را مورد بحث و بررسی قرار داد.
همزمان با حاد شدن بحران در غزه، رویترز خبر داد: ۲۰موشک از لبنان به دو شهرک در مرز شمالی اسراییل شلیک شده است. مقر سربازان حافظ صلح در جنوب لبنان نیز مورد اصابت موشک قرار گرفت.
رسانههای فلسطینی گزارش دادند که هواپیماهای اسراییلی بامداد روز دوشنبه مناطق اطراف بیمارستان قدس شهر غزه را بمباران کردند و آمبولانسهای این مرکز بهدلیل این حملات قادر به حرکت نیستند.
به گفته جمعیت هلال احمر فلسطین، اسراییل روز شنبه به بیمارستان هشدار داد که این بیمارستان را تخلیه کند جمعیت هلال احمر فلسطین گفت که نمیتواند بیماران و مجروحان را به بیرون از مرکز منتقل کند.
فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس سازمان ملل متحد برای فلسطینیان، گفت که عملیات امدادرسانی سازمان ملل در غزه «در آستانه فروپاشی است». او گفت: «تعداد افرادی که بهدنبال سرپناه در مدارس ما و سایر تأسیسات آژانس سازمان ملل متحد برای فلسطینیان در جنوب هستند، بیش از حد است و ما دیگر ظرفیت مقابله با آنها را نداریم».
خبرگزاری رویترز نوشت: بایدن میگوید پیامش به ایران این است که از مرزها عبور نکنید، جنگ را تشدید نکنید.
آسوشیتدپرس روز دوشنبه گزارش داد:
انتظار میرود بیمارستانهای غزه ظرف دو روز سوخت ژنراتور را تمام کنند که جان هزاران بیمار را به خطر می اندازد. بهگفته سازمان ملل متحد، تنها نیروگاه غزه بهدلیل کمبود سوخت تعطیل شده است...
در بیمارستان ناصر، در شهر جنوبیخان یونس، اتاقهای مراقبتهای ویژه مملو از بیماران مجروح بود که بیشتر آنها کودکان زیر ۳سال بودند. دکتر محمد قندیل، مشاور در مجتمع مراقبتهای ویژه، گفت سوخت فقط تا روز دوشنبه وجود دارد...
۳۵بیمار که به ونتیلاتور نیاز دارند و ۶۰بیمار دیالیز در بخش آیسییو وجود دارند. او گفت که اگر سوخت تمام شود، به این معنی است که کل سیستم بهداشتی تعطیل خواهد شد، همزمان با صحبتهای این پزشک کودکان در اطراف از درد ناله میکردند. همه این بیماران در صورت قطع برق در خطر مرگ هستند.
دکتر حسام ابو صفیه، رئیس بخش اطفال در بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، گفت که این مرکز بهرغم دستور اسراییل تخلیه نشد. او گفت که هفت نوزاد در بخش آیسییو به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بودند. تخلیه بهمعنای مرگ آنها و سایر بیماران تحت مراقبت ما خواهد بود.
بیمارستان شیفا در شهر غزه، بزرگترین بیمارستان غزه، گفت که ۱۰۰جسد را بهعنوان یک اقدام اضطراری پس از پر شدن سردخانهاش در یک گور دستهجمعی دفن خواهد کرد. دهها هزار نفر بهدنبال امنیت در محوطه بیمارستان تجمع کردهاند.
غزه بهدلیل کمبود فزاینده آب و تجهیزات پزشکی ناشی از محاصره اسراییل در یک بحران انسانی قرار دارد.