محمد اشتیه نخست وزیر فلسطین در کنفرانس پاریس در مورد جنگ غزه که روز پنجشنبه ۱۸آبان برگزار شد در سخنانی گفت:
آیا 25000 نفر مجروح کافی نیست؟برخی از آنها ممکن است به دلیل کمبود دارو بمیرند. آیا یک ماه بدون دارو و آب و برق و سرپناه کافی نیست؟ آیا تخریب 240 هزار واحد مسکونی کافی نیست؟
مسیر رنج مردم فلسطین با هفتم اکتبر آغاز نشد. مسیر درد و رنج مردم فلسطین ۷۵ سال قدمت دارد، در اردوگاه های پناهندگان و در کرانه باختری و قدس، و در محاصره و جنگ در نوار غزه. دفاع از خود به این معنی نیست که کشوری قلمرو کشور دیگری را اشغال کند.
نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه وجود دارد.
هیچ یک از ما کشتار مردم بیگناه توسط هیچ گروهی را توجیه نمی کنیم. ولی، آنچه اسرائیل انجام می دهد جنگ با حماس نیست. بلکه علیه همه مردم فلسطین است.
از۷ اکتبر، ۱۴۲ فلسطینی در کرانه باختری کشته شدند. در غزه هر ساعت شش کودک و چهار زن کشته می شوند.
مردم فلسطین به حمایت بین المللی در کرانه باختری، غزه و بیت المقدس نیاز دارند. ما مسئول غزه در ۳۰ سال گذشته بودیم. از زمان کودتای حماس، ما غزه را تامین کرده ایم. آب، برق، دارو، آموزش و همه نیازهای زندگی از جمله زیرساخت ها و غیره. بنابراین اینها مردم ما هستند و ما حتی یک لحظه از آنها دور نبوده ایم.
محمد اشتیه: ما مسئول غزه در ۳۰ سال گذشته بودیم. از زمان کودتای حماس ما غزه را تامین کرده ایم از آب و غذا و دارو و آموزش و همه نیازمندیهای اساسی زندگی و زیرساخت ها. بنابر این اینها مردم ما هستند و ما حتی یک لحظه از آنها دور نبوده ایم
نخست وزیر فلسطین در ادامه سخنان خود افزود: سرزمین فلسطین جزء لاینفک است. ما نمی توانیم در مورد روز بعد از نوار غزه صحبت کنیم. بدون اینکه در مورد روز بعد برای تمام سرزمین های فلسطین صحبت کنیم. بنابراین، این راه حل های جزئی نتیجه کمی دارند. اولویت های ما مشخص است. نیاز به درمان مجروحین است. و رساندن دارو، آب و برق . و به این واقعیت توجه کنید که همه گیری هایی وجود دارد که شروع به گسترش کرده است. از بوی مرگ، بیش از ۱۳۰۰ فلسطینی که اجساد آنها هنوز زیر آوار است. کمک رسانی به غزه باید همه را شامل بشود . مناطق نوار غزه، نه فقط جنوب. زیرا این به معنای دعوت به آوارگی است. از شمال تا جنوب باید تامین شود. ما قاطعانه ایجاد هرگونه اردوگاه جدید را رد می کنیم. زیرا این به معنای تخلیه کل شمال است.
برای پایان دادن به اشغالگری من شخصاً اولین فلسطینی بودم که برای مذاکرات صلح وارد مادرید شدم در آن زمان. ۱۴۰۰۰۰ شهرک نشین در کرانه باختری وجود داشت. امروزه در کرانه باختری ۷۵۵۰۰۰ شهرک نشین وجود دارد. بنابراین راه حل باید پایان دادن به اشغالگری باشد... نیازی به افق سیاسی به معنای مذاکره نیست، نیاز است جامعه بین المللی بگوید زمان پایان این اشغالگری فرا رسیده است و سازمان ملل برنامه ای برای پایان دادن به این اشغالگری تدوین کند.