پیروزی مقاومت ایران در کارزار بین‌المللی، واپس نشاندن رژیم از سفر رئیسی جلاد۶۷ به ژنو از ترس دستگیری

 

 

پیروزی مقاومت ایران در کارزار بین‌المللی

واپس نشاندن رژیم از سفر رئیسی جلاد۶۷ به ژنو

از ترس دستگیری

 

خبرگزاری فرانسه از شب گذشته پس از مخابره خبرهای ثبت شکایت برای دستگیری رئیسی جلاد در ژنو توسط مقاومت ایران، خبر داد: «رئیسی انتظار می‌رفت که در مجمع جهانی پناهندگان شرکت کند که روز چهارشنبه در ژنو شروع می‌شود. اما سازمان ملل روز دوشنبه گفت وزیر خارجه حسین امیرعبداللهیان هیأت ایران را رهبری می‌کند یک نشانه‌ای که رئیسی ممکن است در این کنفرانس ظاهر نشود».

اما این خبر تاکنون قطعی نشده بود و احتمال می‌رفت ترفندی از جانب رژیم برای خاتمه زودرس به کارزار بین‌المللی برای شکایت و دستگیری جلاد ۶۷ در سوئیس طبق قوانین بین‌المللی باشد. به‌خصوص که کمیساریای عالی پناهندگان به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «ایران یک کشور عضو ملل متحد است بنابراین به مجمع جهانی پناهندگان دعوت شده است».

خبرگزاری فرانسه بدون ذکر نام افزود یک سخنگو در یک ایمیل نوشت: «ایران هم‌چنین یکی از بزرگترین کشورهای میزبان پناهندگان در ۴۰سال گذشته بوده است» و «هیأت ایران توسط وزیر خارجه رهبری خواهد شد».

خبرگزاری فرانسه خاطرنشان کرد: این نشانه‌ای است که ممکن است رئیسی خودش حضور پیدا نکند.

 

خبرگزاری فرانسه در همین خبر افزود شکایت حقوقی علیه رئیسی توسط ۳قربانی به جا مانده از قتل‌عام زندانیان تشکیل و ثبت شده است. اعدام شدگان عمدتاً از حامیان سازمان مجاهدین خلق ایران بودند که با اختصارات مجاهدین خلق یا مجاهدین خلق ایران شناخته می‌شوند.

به موازات شکایت حقوقی، یک کمپین بین‌المللی نیز در جریان است که شرکت رئیسی در مجمع پناهندگان سازمان ملل را محکوم کرده و خواستار پیگرد قانونی وی به‌دلیل "دست داشتن در جنایات گذشته و مستمر طبق قوانین بین‌المللی" شده است.

 

سه‌شنبه ۲۱ آذر سایت رادیو فرانسه بخش فارسی خبر داد:

قبلاً اعلام شده بود که رئیس‌جمهوری اسلامی برای شرکت در نشست مجمع جهانی پناهندگان به ژنو خواهد رفت. اما بعد از آن‌که خبر شکایت شماری از قربانیان شکنجه علیه ابراهیم رئیسی انتشار یافت، رسانه‌های جمهوری اسلامی نوشتند که حسین امیر عبداللهیان عازم سوئیس خواهد شد.

روز سه‌شنبه ۲۱ آذر / ۱۲ دسامبر، خبرگزاری ایرنا نوشت: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، برای حضور در مجمع جهانی پناهندگان، تهران را به مقصد ژنو ترک کرد.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد که شرکت رئیس‌جمهوری اسلامی در این نشست منتفی شده باشد. احتمال دارد که دلیل این انصراف، شکایتی باشد که علیه ابراهیم رئیسی از سوی «قربانیان شکنجه» به دادستانی فدرال سوئیس ارائه شده است. سه تن از زندانیان سابق ایرانی تنظیم‌کننده شکایت هستند و احتمال دارد که این اقدام به ابتکار سازمان مجاهدین خلق صورت گرفته باشد.

 

لغو سفر رئیسی به ژنو

پیروزی کارزار جهانی مقاومت ایران

و شکایت زندانیان شاهد در قتل‌عام ۶۷

 

سوئیس انفو اعلام کرد ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور رژیم ایران سفر ژنو را به‌دلیل درخواست دستگیری او لغو کرد.

ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران در مجمع جهانی پناهندگان در ژنو شرکت نخواهد کرد.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز سه‌شنبه به خبرگزاری سوئیس گفت: هیأت ایرانی توسط امیرعبداللهیان هدایت خواهد شد.

رئیسی قرار بود روز چهارشنبه در این مجمع سخنرانی کند. با این حال، سه مخالف ایرانی مقیم سوئیس از دادستانی کل فدرال خواستار دستگیری وی شده‌اند.

این درخواست توسط ۳۳۰شخصیت در بیانیه‌یی جداگانه پشتیبانی می‌شود. در میان آنها پنج سوئیسی از جمله نماینده پارلمان فیلیپ نانترمود وجود دارد.

در بیانیه‌یی که به آندریاس مولر دادستان فدرال فرستاده شد و خبرگزاری سوئیس در روز دوشنبه آن را مشاهده کرد، امضاکنندگان خواستار تحقیق از رئیس‌جمهور رژیم ایران به‌دلیل نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت شدند.

رئیسی متهم به شرکت در شکنجه و اعدام‌های غیرقانونی در جریان کشتار دهها هزار مخالف در سال ۱۳۶۷ است.

رئیسی به‌عنوان یکی از اعضای کمیسیونی که مسئول تصمیم‌گیری در مورد اعدام افراد است، مسئول مرگ هزاران نفر می‌باشد.

رئیسی در آن زمان معاون دادستان کل استان تهران بود.

این سه مخالف شاکی خاطرنشان می‌کنند که مصونیت در مورد جنایات علیه بشریت اعمال نمی‌شود.

 

تریبون دو ژنو- ۲۱ آذر

ایرانیان در سوئیس رئیسی را عقب می‌رانند

سفر رئیس جمهور رژیم ایران به ژنو لغو شد

تریبون دو ژنو-۲۱ آذر : جنایات علیه بشریت-ایرانیان در سوئیس رئیسی را عقب می‌رانند.در پی شکایتی که در برن ارائه شد، سفر رئیس جمهور رژیم ایران به ژنو برای شرکت مجمع جهانی پناهندگان لغو شد.

شهادت‌ها : یکی از شاکیان رضا شمیرانی می‌گوید چگونه می‌توانم چهره او را فراموش کنم؟ این مرد، ابراهیم رئیسی، همان کسی است که در «کمیسیون اعدام» در سال ۱۳۶۷ در زندان اوین تهران که هفت سال در آن بازداشت و تحت شکنجه بودم، اصرار داشت که من را به مجازات اعدام محکوم کنند.

خمینی با صدور فتوایی دستور حذف حامیان مجاهدین خلق و مخالفان سیاسی را صادر کرد. کمتر از ۱۵۰ نفر از بین ۵۰۰۰ زندانی در زندان اوین که من بودم زنده ماندیم.