سخنگوی شرکت صنایع لیوندلباسل، یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده پلاستیک و مواد شیمیایی، روز سه شنبه گفته است که برای اجتناب از تحریمهای دولت آمریکا، روابط خود با ایران را قطع میکند.
دیوید هارپول، یکی از سخنگویان لیوندلباسل، به آسوشیتدپرس گفته است: این شرکت به همکاری خود با سوریه و سودان نیز خاتمه می دهد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته قانون تحریمهای یکجانبه علیه ایران را امضا کرد. شرکت هایی که در بخش تصفیه و پالایش بنزین و دیگر مواد سوختی با ایران همکاری کنند مشمول این تحریمها می شوند.
دیوید هارپول در مصاحبه تلفنی خود با آسوشیتدپرس تصریح کرده است: «لیوندلباسل خود را متعهد می داند که تحریمها و قوانین دولت آمریکا را اجرا کند».
دیوید هارپول می گوید که تیم جدید مدیریت لیوندلباسل سال گذشته تصمیم گرفته بود که معامله جدید تجاری ایران انجام ندهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، لیوندلباسل یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در صنایع پلاستیک، مواد شیمیایی و پالایش است و به زودی قرار است در بازار سهام نیویرک معاملات خود را آغاز کند.
به گفته دیوید هارپول حضور در بازار سهام نیویورک در تصمیم اخیر موثر بوده است.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال پیشتر خبر قطع همکاری لیوندلباسل با ایران را منتشر کرده بود.
وال استریت ژورنال نوشته بود که این تصمیم اوایل ماه جاری پس از ماه مذاکره بر سر این مساله در هیأت مدیره این شرکت هلندی اتخاذ شده است.
طی سه سال گذشته تعداد از شرکتهای طرف مرتبط با صنایع نفت و گاز ایران، از جمله تامین کنندگان بنزین، در پی تحریمهای سازمان ملل متحد و همچنین به دلیل نگرانی از تحریمهای آمریکا به همکاری خود با جمهوری اسلامی خاتمه داده اند.
وال استریت ژورنال گزارش داده بود که تصمیم لیوندلباسل به معنی توقف خدمات و تکنولوژی تحت لیسانس این شرکت به صنایع پتروشیمی ایران خواهد بود.
وال استریت ژورنال همچنین می گوید براساس آمار «گلوبال فکت» ایران در سال گذشتهی میلادی ۵ / ۶ میلیارد دلار صادرات مواد پتروشیمی داشته است.
شرکت اسپانیایی رپسول و رویال داچ شل از همکاری در توسعه بخشی از میدان گازی پارس جنوبی کناره گیری کردند و توتال فرانسه، لوک اویل روسیه و پتروناس مالزی از جمله شرکت هایی هستند که فروش بنزین به ایران را به دلیل تحریمهای آمریکا متوقف کرده اند».