نامه ۱۱ وزیرخارجه سابق کشورهای اروپایی و کانادا به نماینده عالی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه آمریکا دبیرکل ملل متحد و رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا

 

 

- ما از شما می خواهیم که در همبستگی با مردم ایران و آرمان های آنها برای یک جمهوری دموکراتیک مبتنی برجدایی دین از دولت و غیرهسته ای قرار بگیرید به عنوان اولین گام مهم ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار دهد.

- ما به ۱۲۵ تن رهبران پیشین جهان می‌پیوندیم که از تلاش‌های ائتلاف دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران حمایت کرده‌اند.

- طرح ۱۰ ماده‌یی ارائه شده توسط خانم مریم رجوی رئیس جمهور منتخب شورا که خواستار برگزاری انتخابات آزاد، آزادی بیان و اجتماعات،  لغو مجازات اعدام، برابری زن و مرد، جدایی دین از دولت، خودمختاری قومیت های ایران درچارچوب تمامیت ارضی ایران، و یک ایران غیرهسته ای با ارزش های دموکراتیک خود ما همسو است.

- قیام سراسری مردم ایران که از شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد دینامیزم کشور را به طور اساسی تغییر داده است. مردم ایران به صراحت اعلام کرده اند که هر شکلی از دیکتاتوری اعم از سلطنتی و مذهبی را رد می‌کنند و خواستار پایان دادن به حکومت دینی حاکم هستند.

- ابراز نگرانی از وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران جنگ‌افروزی، سیاست گروگانگیری و برنامه اتمی حکومت آخوندی.

-  فراخوان به تجدید نظر در سیاست در قبال رژیم و حمایت از خواست دموکراتیک مردم ایران.

- سیاست های گفتگوی سازنده، تعامل و سازش نتوانسته رفتار ایران را تعدیل کند برعکس، رژیم را برای دخالت بیشتر در تروریسم گروگانگیری و سرکوب، جری‌تر کرده است.

- آینده ایران را مردم ایران باید تعیین کنند با این حال، جامعه جهانی موظف است از مبارزات مردم ایران برای حقوق بشر و دموکراسی حمایت کند امری که به صلح و امنیت در جهان نیز کمک خواهد کرد.

  • زمان آن فرا رسیده است که رهبران رژیم از جمله ولی فقیه علی خامنه‌ای و رئیس‌جمهور او ابراهیم رئیسی به خاطر جنایات علیه بشریت شامل قتل عام 30 هزار زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ و کشتار مستمر معترضان، مورد حسابرسی قرارگیرند.

 

نامه سرگشاده به نماینده عالی اتحادیه اروپا و وزیر امور خارجه آمریکا

رونوشت به دبیرکل ملل متحد و رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا

۱۸ژانویه ۲۰۲۴

نماینده عالی بورل و وزیر بلینکن عزیز،

ما، وزرای خارجه سابق کشورهای متبوع خود، عمیقاً از وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران و ادامه فعالیت‌های مخرب رژیم، از جمله گروگان‌گیری، برنامه هسته‌ای، حمایت از گروههای نیابتی تروریستی در خاورمیانه، و دخالت در جنگ در اوکراین ابراز نگرانی میکنیم. بخاطر صلح و امنیت جهانی از قدرت‌های دنیا می‌خواهیم در سیاست خود در قبال ایران تجدیدنظر نموده و آن را با خواسته‌های دموکراتیک معترضان ایرانی همسان کنند.

در طول یک سال گذشته، مردم ایران در برابر سرکوب وحشیانه مقاومت کرده و شجاعانه برای آزادی خود جنگیده اند. آنها شایسته نهایت تحسین و احترام ما هستند.رژیم آخوندی هم در داخل و هم در خارج با سرکوب فزاینده ای پاسخ داده است. در سال ۲۰۲۳بیش از ۸۶۰ نفر از جمله مخالفان، اقلیت های قومی و زنان را اعدام کرده است.رژیم همچنین به فعالیت های بدخیم در خارج از مرزهای خود ادامه داده است. ماموران اطلاعاتی آن در توطئه های تروریستی علیه مخالفان شرکت داشته اند و سپاه پاسداران در جنگ اوکراین به روسیه پهپاد داده است. در خاورمیانه، علی خامنه‌ای، رهبر رژیم، به جنگ دامن می‌زند، در همین حال رژیم او از گروه‌های تروریستی برهم زننده صلح حمایت می‌کند.

واکنش ضعیف غرب به دیپلماسی گروگان‌گیری رژیم، که منجر به آزادی دیپلمات-تروریست محکوم این رژیم و آزاد کردن بیش از ۶ میلیارد دلار شد، آخوندها را برای اعمال فشار بیشتر بر دموکراسی‌های غربی جری کرده است. اخیراً گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد عوامل رژیم ایران با هدف تأثیرگذاری بر سیاست‌هایی به نفع رژیم و شیطان جلوه دادن اپوزیسیون سازمان‌یافته، به مراکز اصلی سیاست غرب نفوذ کرده‌اند.

علاوه بر این، غنی‌سازی سریع اورانیوم رژیم، همانطور که گزارش‌های اخیر ناظر هسته‌ای سازمان ملل تأیید می‌کند، نگرانی‌های جدی را در مورد جاه‌طلبی‌های هسته‌ای این رژیم ایجاد می‌کند.بدیهی است که سیاست های گفتگوی سازنده، تعامل و سازش نتوانسته رفتار رژیم ایران را تعدیل کند. برعکس، آنها رژیم را برای دخالت بیشتر در تروریسم، گروگانگیری و سرکوب جریتر کرده اند. پس از گذشت بیش از چهار دهه، زمان آن رسیده است که شکست این سیاست ها را بپذیریم و راهبرد  جدیدی اتخاذ کنیم.

قیام سراسری مردم ایران که از شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد، دینامیزم کشور را به طور اساسی تغییر داده است. مردم ایران به صراحت اعلام کرده اند که هر شکلی از دیکتاتوری اعم از سلطنتی و مذهبی را رد می کنند و خواستار پایان دادن به حکومت دینی حاکم هستند.

آینده ایران باید و خواهد، توسط خود مردم ایران تعیین شود. با این حال، جامعه جهانی موظف است از مبارزات مردم ایران برای حقوق بشر و دموکراسی حمایت کند.  امری که به صلح و امنیت در جهان نیز کمک خواهد کرد.

ما به ۱۲۵ رهبر سابق جهان می‌پیوندیم که از تلاش‌های ائتلاف دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران حمایت کرده‌اند. طرح ۱۰ ماده‌یی ارائه شده توسط خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورا ، که خواستار برگزاری انتخابات آزاد، آزادی اجتماعات و بیان، لغو مجازات اعدام، برابری زن و مرد، جدایی دین از دولت، خودمختاری قومیت‌های ایران درچارچوب تمامیت ارضی ایران، و یک ایران غیرهسته ای، با ارزش های دموکراتیک خود ما همسو است.

زمان آن فرا رسیده است که رهبران رژیم، از جمله ولی فقیه علی خامنه‌ای و رئیس‌جمهور او ابراهیم رئیسی، به خاطر جنایات علیه بشریت، شامل قتل عام 30 هزار زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ و کشتار مستمر معترضان، موری حسابرسی قرارگیرند. ما از شما می خواهیم که در همبستگی با مردم ایران و آرمان های آنها برای یک جمهوری دموکراتیک مبتنی برجدایی دین از دولت و غیرهسته ای قرار بگیرید.

به عنوان اولین گام مهم، ما از اتحادیه اروپا می‌خواهیم که سپاه پاسداران را مطابق قطعنامه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳ مصوب پارلمان اروپا در لیست تروریستی قرار دهد.

امضا شده توسط وزرای خارجه سابق :

برنارد کوشنر - فرانسه

جان برد - کانادا

ایو لترم - بلژیک

دیک اسپرینگ - ایرلند

آندری اولچوفسک - لهستان

پیتر بالاز - مجارستان

آئودرونیوس آژوبالیس - لیتوانی

تونیو بورگ - مالت

فرانسیس زامیت دیمچ - مالت

آرتیس پابریکس –لتونی

انور هوجای - کوزوو