مصطفی گرجی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: فشار خون بالا یکی از بیماری های و اختلالات مزمن است که تعداد قابل توجهی از مردم جهان و ازجمله مردم کشورمان، مبتلا به آن هستند.
وی با بیان اینکه روند ابتلا به فشار خون بالا در حال افزایش است، تصریح کرد: مطالعات نشان می دهند که شیوع فشار خون بالا بین مردم کشورمان نسبت به 10 سال گذشته نزدیک به 25 درصد افزایش یافته است.
گرجی با اشاره به اینکه افزایش شیوع فشار خون بالا در کشورمان نگران کننده است افزود: در صورتی که فشار خون بالا با سرعت کنونی افزایش یابد، در آینده نزدیک این بیماری به یک مشکل بسیار جدی تبدیل خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از فشار خون بالا، اصلاح الگوهای غذایی به ویژه کاهش مصرف نمک و همچنین افزایش فعالیت و تحرک بدنی ضروری است.
10 درصد مردم ایران، مبتلا به فشار خون بالا هستند
در ادامه این گزارش منصور میرزایی متخصص قلب و عروق نیز گفت: فشار خون هر انسانی به دو نوع سیستولی و دیاستولی تقسیم می شود و اگر میزان به ترتیب از 14 و 9 بالاتر رود، فرد مبتلا به فشار خون بالا شده است.
وی با اشاره به اینکه فشار خون سیستولی و دیاستولی هر فردی باید کمتر از 13 بر روی 5/8 باشد تصریح کرد: کنترل منظم فشار خون در فواصل زمانی منظم نقش مهمی در پیشیگری از افزایش فشار خون و تبدیل شدن آن به بیماری ها و اختلالات مزمن و خطرناک دارد.
میرزایی تاکید کرد: شیوع فشار خون بالا در سال های اخیر روند صعودی به خود گرفته است به طوریکه هم اکنون نزدیک به 10 درصد مردم ایران، مبتلا به فشار خون بالا هستند.
وی خاطر نشان کرد: افراد مبتلا به فشار خون بالا باید برای درمان بیماری خود هر چه سریعتر اقدام کنند، و گرنه باید منتظر عواقب خطرناک افزایش فشار خون بالا به ویژه ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی و مغزی باشند.
* ابتلا به فشار خون بالا در کودکان رو به افزایش است
حمید اصلانی جراح و متخصص کودکان با بیان اینکه فشار خون بالا در کودکان، زنان باردار و افراد مسن و سالمند خطرناک تر و مشکل سازتر است،افزود: ابتلا به فشار خون بالا در کودکان در چند سال گذشته، افزایش یافته که این امر نگران کننده است.
وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد نمک و برخی از روغن ها، ورزش نکردن و نداشتن تحرک بدنی در بروز فشار خون بالا در کودکان تاثیر گذار است، اظهار داشت: مطالعات نشان می دهند که علاوه بر عوامل فوق بیماری ها و نارسایی کلیوی، گرفتگی عروق خونی، تولید بیش از اندازه هورمون ها، باریک شدن رگ های مهم و اصلی بدن و همچنین چاقی و اضافه وزن نیز افزایش شیوع فشار خون بالا نقش دارند.
اصلانی خاطر نشان کرد: کودک باید شیوه صحیح زندگی به ویژه در زمینه رعایت الگوهای غذایی مناسب، کنترل وزن و ورزش کردن را یاد گرفته و آن را در زندگی خود به کار ببرد تا احتمال بروز بسیاری از بیماری های مزمن و خطرناک از جمله فشار خون بالا در وی کاهش یابد./