گزارشهای رسانه‌های بین‌المللی از کسادی شعبده انتخاباتی خامنه‌ای

 

گزارشهای رسانه‌های بین‌المللی

از کسادی شعبده انتخاباتی خامنه‌ای

 

رویترز

حکام ایران برای کسب مشروعیت از دست رفته خود پس از قیام سراسری ۱۴۰۱

به شرکت مردم در انتخابات نیازمندند

 

رویترز روز ۱۱ اسفند در گزارشی از نمایش انتخابات رژیم نوشت: رژیم ایران روز جمعه رأی‌گیری برای مجلس جدید خود را آغاز کرد. این آزمایشی است برای ارزیابی مقبولیت اجتماعی نظام آخوندی است، آن هم در زمانی که ناامیدی نسبت به حل مشکلات اقتصادی و محدودیت آزادیهای سیاسی و اجتماعی روبه افزایش است.

رویترز افزود: حکام ایران برای کسب مشروعیت از دست رفته خود پس از قیام سراسری سال گذشته، اکنون به حضور گسترده مردم نیاز دارند.

گروه‌های اپوزیسیون ایرانی اعلام کردند شرکت در این انتخابات به‌معنای مشروعیت بخشیدن به این رژیم است.

 

آسوشیتدپرس

فراخوانهای اپوزیسیون به تحریم انتخابات

مجدداً رژیم را تحت فشار قرار داده است

آسوشیتدپرس ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

رژیم ایران اولین انتخابات مجلس پس از قیام توده‌یی ۱۴۰۱ را در حالی برگزار می‌کند که این سؤال مطرح است که چه تعداد از مردم در آن شرکت خواهند کرد.

خامنه‌ای برای انداختن رأی خود به صندوق در مقابل خبرنگاران ظاهر شد، در حالی‌که با دستی لرزان کاغذ رأی را به صندوق می‌انداخت و به مردم اصرار می‌کرد هر چه زودتر در رأی‌گیری شرکت کنند. اما به نظر می‌رسد حوزه‌های رأی‌گیری در تهران، تعداد کمی از رأی دهندگان را مشاهده می‌کند

ظاهراً طبق قانون این رژیم، مجلس بر قوه مجریه و مسائل مختلف آن نظارت دارد، اما عملاً قدرت مطلق در اختیار ولی‌فقیه است. ریاست این مجلس در اختیار یک فرمانده سابق سپاه پاسداران به‌نام محمدباقر قالیباف است که از سرکوب خشونت‌بار دانشجویان در سال ۷۸ حمایت کرد و لایحه عدم همکاری رژیم با آژانس بین‌المللی اتمی را به تصویب رساند.

پس از قیام سراسری سال گذشته که با شعار سرنگونی حکومت آخوندی در ایران همراه بود... تمرکز این مجلس بر مسائل مربوط به حجاب اجباری برای زنان متمرکز بوده است.

فراخوانهای اپوزیسیون این رژیم به تحریم انتخابات، مجدداً آنرا تحت فشار قرار داده است.

 

فرانس ۲۴

خامنه‌ای از مردم خواست که برای امنیت رژیم در برابر دشمنان رأی بدهند

اما این پیام احتمالاً کارآیی نخواهد داشت

مردم می‌گویند به رژیمی که ما را به‌قتل می‌رساند رأی نخواهیم داد

 

خبرنگار فرانس۲۴ روز ۱۱ اسفند در تهران گفت: « (خامنه‌ای) از مردم خواست که نه به مجلس و خبرگان... بلکه برای اتحاد و و امنیت جمهوری اسلامی رأی بدهند... دو انتخابات قبلی با پایین‌ترین نرخ شرکت‌کنندگان در تاریخ جمهوری اسلامی مواجه شدند... به‌همین دلیل ولی‌فقیه... از مردم تمنا می‌کند که از (حکومت) در برابر دشمنان حفاظت کنند. اما این پیام احتمالاً کارآیی نخواهد داشت. آنها انتظار نرخ پایین شرکت‌کنندگان را دارند و علت آن وضعیت اقتصادی ولی به‌طور خاص شیوهٔ سرکوب اعتراضات توسط رژیم در سال‌های ۹۶، ۹۸ و به‌ویژه ۱۴۰۱ است»... .

وی افزود: «وقتی با مردم در خیابان‌ها صحبت می‌کنید آنها می‌گویند: من رأی نخواهم داد و دلیلی برای آن وجود ندارد؛ مجلس زندگی من را تغییر نخواهد داد و من به رژیمی که ما را به‌قتل می‌رساند رأی نخواهم داد. این پیامی است که به‌طور خاص از سوی جوانان شنیده می‌شود»... .

 

 

خبرگزاری فرانسه ۱۱ اسفند:

«حوزه‌های رأی‌گیری در ایران روز جمعه برای انتخاب اعضای مجلس و (خبرگان)، در بحبوحه ترس از مشارکت پایین... باز شد... به‌دنبال یک نظرسنجی تلویزیون حکومتی که نشان داد بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان نسبت به انتخابات بی‌تفاوت هستند، انتظار می‌رود مشارکت پایین باشد».

 

 

سی.ان.ان: ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

«در حالی‌که ایرانی‌ها با یک اقتصاد بیمار، بی‌اعتمادی سیاسی فزاینده و جنبش اعتراضی سرکوب‌شده دست و پنجه نرم می‌کنند، ... به‌گفته تحلیلگران (این انتخابات) می‌تواند شاهد رکورد پایین‌ترین مشارکت باشد (رژیم)... . ایران پیش از انتخابات تلاش کرد تا مشارکت مردمی را افزایش بدهد، اما فراخوانها به رأی‌دهندگان برای حضور در پای صندوق‌های رأی می‌تواند با گوش‌های ناشنوا مواجه باشد».

یک زن ۲۳ساله از تهران به سی.ان.ان گفت: «نه، من رأی نمی‌دهم... این (انتخابات) به‌صورت نمایشی و پروپاگاندا برگزار می‌شود و به نظر من، شرکت در چنین رویدادهایی هم‌دستی و کمک به تبلیغات سیاسی آنها است».

 

 

وال استریت ژورنال ۱۱ اسفند:

«در ایران تنها رأی ضدحکومت رأی‌ندادن است. انتظار می‌رود میلیون‌ها نفر در اعتراض به سرکوب‌های حکومت و وخامت وضعیت اقتصاد، انتخابات روز جمعه را تحریم کنند...

ایرانیان در زمان برگزاری انتخابات راههای کمی برای ابراز وجود دارند.

انتظار می‌رود به‌جای رأی‌دادن، تعداد بی‌سابقه‌یی از مردم انتخابات پارلمانی روز جمعه را تحریم کنند تا مخالفت خود را به‌ثبت برسانند».

 

 

تلویزیون بلومبرگ: ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

تلویزیون بلومبرگ در گزارش خود از انتخابات رژیم گفت: موضوعی که همه روی آن متمرکزند، نتیجه انتخابات نیست، بلکه میزان شرکت مردم است. چرا که انتخابات در جایی که حزب سیاسی وجود ندارد و همه کاندیداها از قبل کنترل و تعیین شده هستند، آن چیزی نیست که برای بقیه جهان به‌عنوان انتخابات شناخته شده است.

طبق آماری که رژیم منتشر کرده، رقم شرکت‌کنندگان در انتخابات ریاست جمهور و مجلس در سالهای گذشته سیر نزولی داشته است... به‌دلیل چالشهای اجتماعی که رژیم پس از سرکوب قیام ۱۴۰۱ و نقشش در جنگ غزه در مقابل خود دارد، خامنه‌ای به صحنه آمده و به همه اصرار می‌کند که در انتخابات شرکت کنند و هر چقدر می‌توانند رأی بدهند، که از این طریق علامتی از قدرت را به نمایش بگذارد.

بلومبرگ افزود: انتخابات مجلس خبرگان نیز بسیار کنترل شده و دست چین شده است و فرآیند برگزاری آن نیز کاملاً تحت کنترل رژیم است، چرا که این ارگان در انتخاب جانشین خامنه‌ای نقش دارد.

 

شرق الاوسط ۱۱ اسفند:

«مهران دانشجوی ۲۲ساله در شهر مرکزی اصفهان، گفت: «من به‌دنبال تغییر رژیم هستم و تصمیم گرفته‌ام که رأی ندهم، زیرا این فقط به تقویت حکومت در ایران کمک می‌کند... من می‌خواهم آزادانه زندگی کنم».

 

 

خبرگزاری آلمان ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

«در بحبوحهٔ بی‌علاقگی رأی‌دهندگان انتظار می‌رود (این انتخابات) با رکورد مشارکت پایین مواجه بشود»... .

 

سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا در توجیه رسانه‌یی روز پنجشنبه گفت: من اصلاً انتظار ندارم انتخابات پارلمانی روز جمعه در ایران، یک انتخابات آزاد و عادلانه باشد. گمان می‌کنم بسیاری از مردم ایران نیز چنین انتظاری ندارند... جهان مدتهاست می‌داند نظام سیاسی حاکم بر ایران نمایانگر یک نظام اداری، قضایی و انتخاباتی غیردموکراتیک و غیرشفاف است.

یوتیوب وزارت‌خارجه آمریکا: ۱۰ اسفند

 

سردبیر امور بین‌الملل تلویزیون فرانسه ۲۴ در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که چرا انتظار دارید میزان شرکت‌کننده در انتخابات رژیم ایران پایین باشد گفت: به نظر می‌رسد که نه فقط پایین بلکه از نظر تاریخی پایین خواهد بود، در واقع، صبح امروز، یکی از خبرنگاران در تهران گزارش داد که مقامات از خبرنگاران خواسته‌اند که زودتر از موقع در شعب اخذ رأی عکس نگیرند، زیرا نمی‌خواهند عکس‌های صندوق‌های خالی را نشان دهند. بنابراین من فکر می‌کنم که این احساس عمومی وجود دارد که مشارکت بالایی در رأی دهندگان وجود نخواهد داشت.

تلویزیون فرانسه ۲۴ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

 

خبرنگار کانال یک تلویزیون آلمان در تهران گفت: «بخشی از مردم اساساً به رابطه با این نظام پایان داده‌اند و می‌گویند که نمی‌خواهند به آن مشروعیتی بدهند، چون اینها همان افرادی هستند که سال‌هاست حقوق ما را سرکوب می‌کنند، حقوق زنان را محدود می‌کنند و در سال۲۰۲۲ سرکوب شدیدی علیه تظاهر کنندگان صورت دادند. هم‌چنین اعدامها و احکام حبس وجود داشته است. از سوی دیگر بخش بزرگی از جمعیت هم هست که سال‌هاست به‌خاطر وضعیت اقتصادی کشور و فساد ناراضی است؛ آنها می‌گویند به‌همین دلیل هم که شده ما دیگر نباید... رأی بدهیم... انتظار می‌رود یک مشارکت تاریخی پایین در انتخابات وجود داشته باشد»... .

یوتیوب آ ار د: ۱۱اسفند

 

اکسپرس لندن

مردم ناراضی ایران انتخابات را تحریم می‌کنند

 

روزنامه اکسپرس چاپ لندن در گزارشی با عنوان «مردم ناراضی ایران انتخابات را تحریم می‌کنند» نوشت: انتظار می‌رود اکثر مردم ایران برای نشان دادن مخالفتشان با رژیم دیکتاتوری حاکم، انتخابات پارلمانی امروز آن را تحریم کنند.

اکسپرس با استناد به برخی نظرسنجیهای حکومتی ارزیابی کرد که درصد رأی دهندگان در تهران به ۵درصد کاهش یابد.

اکسپرس لندن: ۱۱ اسفند