اظهارات وقیحانه یک رئیس جمهور
گویا رئیسجمهوری فرانسه قصد ندارد دست از اظهارات ضدایرانی خویش بکشد. اظهاراتی که حتی وجهه سارکوزی را در داخل فرانسه به شدت مخدوش میسازد. سارکوزی چندی پیش در نشست سفرای فرانسه در شهر پاریس در سخنانی بسیار قابل تامل اظهار داشت: ایران قلب بحرانهای شدید در جهان است که از پاکستان آغاز و تا دولتهای آفریقایی ادامه دارد.
سارکوزی ادامه داد: ایران خشونت و افراط گرایی را در منطقه تغذیه میکند. این کشور بهویژه تهدید اساسی برای امنیت بینالملل در زمینه گسترش سلاح هستهای است.
البته سارکوزی در این اظهارات اشارهای به حضور نیروهای فرانسوی در منطقه خاورمیانه و حمایت غرب از سازمانهای تروریستی نکرد اما جمهوری اسلامی ایران را که بزرگترین قربانی افراط گرایی است قلب بحرانهای جهانی نامید.
وی در ادامه سخنان وقیحانه خویش با هشدار درباره ”نتایج خطرناک“ عدم توقف برنامه هستهای ایران مدعی شد: در این صورت همه در منطقه، سلاح هستهای خواهند داشت یا اینکه مجبور به دخالت نظامی در موضوع ایران خواهیم شد که در هر حال با بروز بحران اساسی در جهان روبه رو خواهیم شد.
البته باز هم نیکلا سارکوزی چشمهای خویش را بر بمبهای هستهای فرانسه و زیرزمینی که در زیر کاخ الیزه برای هدایت این بمبها تعبیه شده است بست و ایران را به داشتن سلاح هستهای متهم کرد. امری که بارها و بارها از سوی مراجع بینالمللی همچون آژانس انرژی اتمی مردود شناخته شده است.
رئیسجمهور فرانسه همچنین با دفاع از تحریمهای شدید شورای امنیت و دیگر طرفها مانند آمریکا، اتحادیه اروپا علیه ایران تاکید کرد: تحریمها اگر ضعیف باشند، شکست میخورند و بدون هدف واضحی خواهند بود اما وضعیت کنونی تحریمها علیه ایران این گونه نیست. هدف تحریمهای فعلی علیه ایران این است که به تهران بفهمانیم گزینههای این کشور، هزینههای زیاد و رو به افزایشی دارند و بهجای این هزینهها، جایگزینی وجود دارد و آن مذاکرات جدی است.
سارکوزی در عین حال پرسید: آیا ایران آماده مذاکره است؟ وی پاسخ به این سؤال را به تحولات ماه آینده میلادی واگذار کرد. ایران و کشورهای1+5 (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و آلمان) در ماه آینده میلادی درباره پرونده هستهای تهران مذاکره خواهند کرد.
رئیسجمهور فرانسه ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات به توافقی منتهی شود که ”نگرانی بینالمللی و نگرانی همسایگان ایران را در نظر بگیرد. درباره هر توافقی با ایران، میبایست با همسایگان این کشور مشورت کرد“ . سارکوزی همچنین درباره مذاکرات هستهای آینده ایران و1+5 گفت: در صورت شکست این مذاکرات باید برای حمایت از کشورهایی که احساس میکنند در معرض تهدید ایران هستند، آماده باشیم. وی از نامیدن این کشورهای در معرض تهدید و توضیح درباره نقش فرانسه در این روند خودداری کرد. البته این رئیسجمهور که روز به روز وجهه فرانسه مستقل را در عرصه جهانی مخدوش میسازد هیچگاه به توافقنامه تهران و خواست ایران برای انجام مذکرات اشاره نکرد. وی همچنین از کنار اقدامات پیاپی ایران برای گشودن باب مفاهمه بین ایران و غرب به سهولت عبور کرد».