گزارشهای رسانههای خبری
از تظاهرات بزرگ ایرانیان در برلین
و اجلاس ایران آزاد
برلینر سایتونگ در چند گزارش متوالی از تظاهرات بزرگ ایرانیان در برلین نوشت:
ایرانیان تبعیدی علیه رژیم ایران در ببل پلاتز Bebelplatz تظاهرات میکنند. تظاهر کنندگان خواستار برگزاری انتخابات دموکراتیک در ایران، جدایی دین از دولت و پایان دادن به اعدامها هستند.
هوا گرم و صدا بلند است. زیرا از تریبون در فاصله نزدیک صدای موسیقی به گوش میرسد. تجمع ایرانیان تبعیدی در آستانه آغاز است.
با متوقف شدن موسیقی، جمعیت شعار «آزادی، آزادی» سر میدهند. اتوبوسهای زیادی در منطقه کارل مارکس در کنار اتوبوس های دیگر پارک شده است. آنها تمام عرض خیابان را تا استراسبورگر پلاتز Strausberger Platz اشغال میکنند و از سراسر آلمان میآیند. برخی از شرکتکنندگان از کشورهای اروپایی همسایه سفر کردند.
تظاهر کنندگان بعد از مرحله اول انتخابات ریاستجمهوری در ایران، از آلمان و اتحادیه اروپا میخواهند که مسیر قاطع تری را علیه حکومت ایران در پیش بگیرند.
برلینر سایتونگ در گزارش دیگری مینویسد:
میدان کارل مارکس Karl-Marx-Allee در مرکز برلین از ساعت ۶ صبح روز شنبه بهطور کامل بسته شده است. اتوبوسها تا اوایل بعدازظهر در ردیفهای سه تایی در هر دو جهت در آنجا پارک بودند. آنها از سراسر آلمان آمدهاند و شرکت کنندگانی را که میخواهند در تجمعی در Bebelplatz شرکت کنند، به پایتخت آوردهاند.
این گردهمایی از ساعت ۱۴:۳۰ شروع میشود. شورای ملی مقاومت به این تظاهرات فراخوان داده است.
در این تجمع، ریتا زوسموت با یک پیام و پتر آلتمایر از اتحادیه دموکراتمسیحی در این تظاهرات شرکت دارند و از شورای ملی مقاومت حمایت میکنند. سناتور رابرت توریسلی و آلخو ویدال کوادراس از سخنرانان این تظاهرات هستند.
جواد دبیران معاون نمایندگی شورای ملی مقاومت در آلمان میگوید: «رژیم آخوندها بیشتر و بیشتر به سمت پرتگاه پیش میرود. «اگر چه فشار فزایندهای بر مردم ایران وارد میکند، اما مقاومت در حال افزایش است».
جواد دبیران به غیر از فعالیتهای شورای ملی مقاومت به حمایت «۱۶۰ نماینده بوندستاگ و ۳۵۰ نماینده پارلمانهای ایالتی که خواستار مسیر سختتری نسبت به رژیم ایران هستند» اشاره میکند.
او و سازمانش خواستار پایان دادن به اعدامها در میهن خود هستند. دبیران همچنین میگوید: آلمان و اتحادیه اروپا باید سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار دهند و «بیش از همه، ما خواهان پایان رژیم آخوندی و به جای آن یک جمهوری دموکراتیک هستیم که در آن دین و دولت بهوضوح از هم جدا باشند. ما خواهان انتخابات آزاد هستیم».
تظاهرات برلین یک روز پس از انتخابات در ایران برگزار میشود. جواد دبیران، گفت: این انتخابات بر اساس چارچوبهای دموکراتیک نبود. «شش کاندید دستچین شدهاند. پنج نفر از آنها اعضای سپاه پاسداران بودند. یک نفر عضو کمیته مرگ بود که در سال ۱۹۸۸ حدود ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی را در عرض چند ماه اعدام کردند». بیشتر قربانیان آن مجاهدین خلق بودند.
در برلین، در بعدازظهر بسیاری از شرکتکنندگان بهصورت گروهی از میدان کارل مارکس دست به راهپیمایی زدند.
سایت رادیو برلین در یک گزارش تصویری از تظاهرات بزرگ برلین گفت: تظاهر کنندگان برای ایران دموکراتیک و علیه بنیادگرایی اسلامی اعتراض میکنند. بسیاری از ایرانیان امروز به ببل پلاتز Bebelplatz آمدند تا یک روز پس از انتخابات ریاستجمهوری در ایران اعتراض خود را ابراز کرده و علامتی برای تغییر ارسال کنند. یکی از آنها حنیف ماهوتچیان است. برای او شرایط کشورش غیرقابل تحمل است. او میگوید:
این نشانهای است که ما میخواهیم تغییر ایجاد کنیم. در میانه موج گرما، ما در حال حاضر در اینجا هستیم، تعداد زیادی از مردم را آوردهایم و همه چیز را با قدرت سازماندهی میکنیم. و این همه چیز نیست. ما حمایت چندین هزار نماینده و قانونگذار اروپایی از طرح ده مادهای را داریم.
کانال ۱ آلمان در سایت خود گزارش داد: ایرانیان تبعیدی روز شنبه در مرکز برلین تجمع کردند تا علیه رژیم آخوندی تظاهرات کنند.
این تظاهرات بهویژه علیه انتخابات ریاستجمهوری در ایران است. سحر ثنایی به اینکه فقط دستنشاندگان ولیفقیه بهعنوان نامزد پذیرفته شدهاند اعتراض کرد و گفت:
این یک انتخابات نمایشی است بهدلیل اینکه فقط افراد دستچین شده که به ولیفقیه نزدیک هستند و تأیید میشوند که خواستههای ولیفقیه و نه مطالبات مردم را پاسخ بدهند، در آن شرکت میکنند.