کنفرانس درباره جنایت سبعانه و نسلکشی در قتلعام ۶۷ تحت عنوان «جنایت علیه بشریت، زمان حسابرسی و خاتمه مصونیت از مجازات» با حضور خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت و شرکت حقوقدانان برجسته بینالمللی
- پروفسور ویلیام شیباس کارشناس جهانی نسلکشی
- پروفسور کلودیو گروسمن مشاور ویژه دادستان دادگاه بینالمللی جنایی و عضو کمیسیون حقوق بینالملل در سازمان ملل
- دکتر مارک الیس مدیر اجرایی کانون بینالمللی وکلا
- پروفسور اوسوجی رئیس دادگاه بینالمللی جنایی تا ۲۰۲۱
- پروفسور لیلا نادیا سادات مشاور ویژه دادستان دادگاه بینالمللی جنایی در زمینه جنایت علیه بشریت از ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳
- پروفسور جاوید رحمان گزارشگر ویژه ملل متحد در مورد وضعیت حقوقبشر در ایران تا ژوئیه ۲۰۲۴
- کلمان ووله گزارشگر ویژه ملل متحد در مورد آزادی اجتماعات و تشکلها تا ژوئیه ۲۰۲۴
- پروفسور جـِرِمی سارکین رئیس و گزارشگر کارگروه سازمان ملل در مورد ناپدیدشدگان اجباری از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴
- پروفسور هرتا داوبلر گملین وزیر سابق دادگستری آلمان و استاد دانشگاه برلین
- پروفسور گملین وزیر سابق دادگستری آلمان
- پروفسور شومبورگ قاضی پیشین دیوان عالی آلمان، قاضی دادگاه بینالمللی جنایی برای یوگسلاوی و رواندا
- پروفسور اشنیبام مدیر بخش قوانین بینالمللی در دانشگاه جان هاپکینز
- طاهر بومدرا رئیس کمیته عدالت برای قربانیان قتلعام ۱۹۸۸ و رئیس سابق حقوقبشر ملل متحد در عراق
- کنت لوئیس وکیل مجاهدین در دادگاه دژخیم حمید نوری در سوئد
- ژیل پاروئل رئیس سابق کانون وکلای والدواز
- لینکلن بلومفیلد معاون سابق وزیر خارجه آمریکا
- پروفسور اسوجی: قوانین بینالمللی دیگر این ایده را نمیپذیرد که هیچ کسی بهدلیل مقامی که در دولت دارد، از مصونیت برخوردار است. همه کسانی که فکر میکنند که به واسطه مقامشان مصونیت دارند اشتباه بزرگی مرتکب میشوند.
- مهم نیست که یک کشور عضو یک معاهده بینالمللی باشد یا نه، اگر جرمی در قلمرو آن کشور رخ دهد و پیگیری نشود، ممکن است محاکم بینالمللی صلاحیت رسیدگی داشته باشند.
- تحقیقات پروفسور جاوید رحمان در خصوص اتفاقات سال ۱۹۸۸ در ایران، مجوزی به جامعه بینالمللی داده است تا درباره این مسائل و اقدامات لازم برای مقابله با آنها بحث کنند.
- دادگاه بینالمللی جنایی میتواند در مورد جنایات بینالمللی رخ داده در کشورهای عضو اساسنامه رم، حتی اگر آن کشورها خود پیگیری نکنند، صلاحیت قضایی داشته باشد.
- هر گونه نقض حقوق اعضای مجاهدین خلق در کشورهایی مانند آلبانی و فرانسه که منجر به ارتکاب جنایات بینالمللی شود، میتواند تحت صلاحیت دادگاه بینالمللی جنایی قرار گیرد.
- پروفسور لیلا سادات: من شما و فداکاریهایتان را گرامی میدارم و افتخار میکنم که اینجا هستم و کمک بینالمللی به شما ارائه میدهم.
- من پس از بررسی مدارک موجود به این نتیجه رسیدم که قتلعام سال ۱۹۸۸ به واقع یک جنایت علیه بشریت بوده است.
- در ۴۵ سال گذشته، ایران زیر بار یک رژیم جنایتکار قرار گرفته که جنایاتش، بهویژه علیه گروههای مخالف مانند مجاهدین خلق، توسط جامعه بینالمللی بهرسمیت شناخته نشده است. این رژیم در ادامه جنایات خود از کشتار ۱۹۸۸ و دیگر جنایات بهدلیل نبود عدالت و مصونیت، جریتر شده است.
- مصونیت از مجازات و عدم دستیابی به عدالت برای جنایات ۱۹۸۸ باعث شده است که رژیم به سرکوب بیشتر ایرانیان در داخل و خارج از کشور ادامه دهد. رژیم ایران همچنان به ارتکاب جنایات خود، از جمله قتلهای فراقضایی، شکنجه، خشونت جنسی و جنسیتی، و ناپدیدسازی اجباری ادامه میدهد.
- عدالت برای قربانیان ایرانی نیازمند اراده سیاسی و در برخی موارد تغییر رژیم است تا مؤثر واقع شود.
- مکانیزمهای پاسخگویی مانند ایجاد یک مکانیزم بینالمللی توسط سازمان ملل، میتواند برای جمعآوری شواهد جنایات ایران به کار گرفته شود.
- کنت لوئیس: گزارشگر ویژه سازمان ملل بر لزوم استفاده از صلاحیت جهانی برای تحقیق و تعقیب جنایات رژیم ایران تأکید کرده است. ما باید از صلاحیت جهانی برای جنایت علیه بشریت و نسلکشی در دهه ۱۹۸۰ پشتیبانی کنیم.
- خمینی در سال ۱۹۸۸ فتوا داد که مجاهدین خلق محارب با خدا هستند و باید اعدام شوند. این فتوا منجر به اعدام بیش از ۳۰ هزار زندانی در سراسر ایران شد. رژیم ایران همچنان سیاست نسلکشی خود را حتی پس از کشتار ۱۹۸۸ ادامه داده است.
- تلاشهای رژیم ایران برای منحرف کردن توجه از جنایات خود شامل تبلیغات کذب علیه مجاهدین بوده است. یکی از این ادعاهای دروغین استفاده از کودکان بهعنوان سرباز در کمپ اشرف است.
- رژیم با هزینه میلیونها دلار، تبلیغات گستردهیی برای بدنام کردن مجاهدین انجام میدهد.
- این رژیم حملات تروریستی علیه حامیان مجاهدین خلق در غرب را سازماندهی کرده است.
- این تبلیغات و اقدامات تروریستی نشاندهنده هراس رژیم از رشد و نفوذ مجاهدین خلق است.
- کنت لوئیس: رژیم ایران با گروگانگیری اتباع سوئدی، موفق شد حمید نوری را با دو شهروند سوئدی معاوضه کند.
- این تبادل، انکار عدالت برای قربانیان و خانوادههای آنان بود و رژیم را به ادامه سیاست گروگانگیری تشویق میکند.
- پروفسور هرتا داوبلر گملین: روشن است که ما باید نه تنها سپاه پاسداران را تحریم کنیم، بلکه باید قضاتی را که با سوءاستفاده از قدرت خود بهعنوان جلادان رژیم آیتالله عمل میکنند، تحریم کنیم.
- من طرح ۱۰ مادهیی شما برای لغو مجازات اعدام را بسیار مهم یافتم.
- طاهر بومدرا: من به پروفسور جاوید رحمان میگویم که آنچه که او انجام داده، توسط تمامی دوستداران صلح و عدالت در جهان قدردانی میشود و او هرگز تنها نخواهد بود.
- پروفسور جاوید رحمان: امروز، در حالی که ما در اینجا صحبت میکنیم، ۳۶ سال از این فاجعه گذشته و هنوز جنایت ناپدیدسازی اجباری ادامه دارد.
- قربانیان و بازماندگان همچنان در حال جستجوی عزیزان خود هستند و رژیم ایران با نقض حقوق آنها به آزار و اذیت آنها ادامه میدهد.
- پروفسور جاوید رحمان: جنایات هولناک دهه ۱۳۶۰ و بهویژه قتلعام ۱۳۶۷ از بدترین و بیرحمانهترین نقضهای حقوقبشر در تاریخ معاصر محسوب میشود.
- اکثریت قاطع اعدامشدگان از اعضا و هواداران مجاهدین خلق بودند، البته صدها نفر از افراد متعلق به گروههای سیاسی مارکسیست هم ناپدید و اعدام شدند.
- پروفسور جاوید رحمان: شواهد قابل توجهی وجود دارد که قتلعامهای دستهجمعی، شکنجه و سایر اعمال غیرانسانی علیه اعضای مجاهدین خلق با نیت نسلکشی انجام شده است.
- من از کشورهای مختلف میخواهم تا مسئولان جنایات تحت قوانین بینالمللی را شناسایی کرده و در صورت وجود شواهد کافی، احکام بازداشت بینالمللی صادر کنند.
- خانم مریم رجوی: امروز در کشور ما، رژیمی حکومت میکند که حاکمیتاش مستقیماً وابسته به سرکوب و نقض حقوقبشر است و بقای آن با کشتار انسانها تأمین و تضمین میشود.
- در مقابل این رژیم، مقاومت طولانی و پررنجی برای احیای حقوقبشر در جریان است و ما افتخار میکنیم که رزمنده آزادی و حقوقبشر هستیم.
- پروفسور جاوید رحمان در آخرین گزارش تحقیقاتی خود اعدامهای سالهای ۱۳۶۰ و ۶۱ و قتلعام سال ۶۷ را «جنایات سبعانه» و مصداق بارز نسلکشی و استمرار جنایت علیه بشریت توصیف کرد. جاوید رحمان تأکید کرد شخص ولیفقیه و بسیاری از مقامات رژیم در این جنایتها مستقیماً مسئولیت داشتهاند.
- اگر این رژیم و سردمدارانش بهخاطر جنایاتشان در داخل ایران مصونیت نداشتند، هرگز قادر نبودند در این ابعاد عراق و سوریه و یمن و لبنان را به خاک و خون بکشند یا این جنگ ویرانگر در منطقه را به راه بیندازند.
- خانم مریم رجوی: زمان آن است که به سکوت و بیعملی نسبت به فاجعه نقض حقوقبشر در ایران پایان داده شود.
- بر دولتها و سازمان ملل متحد است که با ادامهٔ تحقیقات جنایی، حکم دستگیری و تعقیب سران رژیم را بهدلیل ارتکاب به جنایات سبعانه در دستورکار قرار دهند.
- پروفسور اشنیبام: امروز تمرکز من بر ۲۰۲۴ است. رژیم چیزی را که محاکمه غیابی مینامد علیه ۱۰۴ نفر از مجاهدین شروع کرده که برخی از آنها الان در این سالن هستند
- قاضی این دادگاه غیابی همانطور که خمینی در سال 1988 کرد نتیجه محاکمه را قبل از شروع محاکمه اعلام کرده است. همه اعضا و حامیان مجاهدین خلق گناهکارند
- یک هدف این دادگاه پنهان کردن یک کارزار جدید تروریسم علیه مجاهدین در خارج است و یک دلیل دیگر این است که دولت آلبانی را تحت فشار بیشتر قرار دهد
- رژیم دائماً میگوید این سازمان حمایتی در ایران ندارند اما اگر تا این حد بیاهمیت است چرا آن کشتارها در اشرف و لیبرتی؟ چرا تبلیغات بیوقفه؟ چرا تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی ۲۰۱۸ در پاریس و چرا این جنگ صلیبی جدید
- پروفسور اشنیبام : رژیم به شدت و به دلایل کافی از مقاومت ایران وحشت دارد
- رژیم از هیچ چیزی برای نابودی اپوزیسیون دموکراتیک که به مردم ایران امید به آزادی میدهد، دست نخواهد کشید
- رژیم ایران به کنوانسیونهای بین المللی علیه تروریسم استناد میکند اما از1979، از میان بیش از ۱۵ معاهده علیه تروریسم تنها یکی را امضا کرده و حتی همان را هم تصویب نکرده است
- هر گونه یاداشت قرمز توسط رژیم ایران باید در همان ابتدا توسط اینترپل رد شود و باید توسط همه کشورها نادیده گرفته شود
- ماده ۳ اساسنامه اینترپل به صراحت کمک به دستگیری مخالفان سیاسی یک دولت را ممنوع میکند
- نه تنها وقایع سال ۱۹۸۸ نباید فراموش شود، بلکه وظیفه ما وکلای بین المللی اینست که در این زمان هم از حقیقت در برابر دروغها و تحریفات دفاع کنیم
- با توجه به آنچه امروز در این سالن شنیدیم، میتوانم بگویم که با قاطعیت برای این منظور قیام خواهیم کرد
- پروفسور جاوید رحمان: جنایات هولناک دهه ۱۹۸۰ و بهویژه قتلعام ۱۹۸۸ از بدترین و بیرحمانهترین نقضهای حقوق بشر در تاریخ معاصر محسوب میشود
- جنایات هولناک دهه ۱۹۸۰ نباید تنها به عنوان جرایم تاریخی نگریسته شود، بلکه به عنوان جرایم مستمر در حقوق بینالملل شناخته شود
- اگر جنایات هولناک دهه ۱۹۸۰، بهویژه قتلعام ۱۹۸۸ با مداخله بهموقع جامعه بینالمللی متوقف میشد، شاهد جنایات امروز نبودیم.
- از جامعه بینالمللی میخواهم مکانیزم تحقیق و پاسخگویی بینالمللی برای جنایات علیه بشریت ایجاد کنند. این مکانیزم باید الگوی خشونت جنسی و جنسیتی علیه زنان را بررسی کند
- پروفسور جاوید رحمان : ما نباید با رژیمی که رهبران آن مرتکب جنایات هولناک شدهاند، تعامل داشته باشیم. جامعه بینالمللی باید گامهای ملموس برای پایان دادن به مصونیتهای موجود در ایران برداشته و عدالت، حقیقت و جبران خسارتها را تضمین کند
- کنت لوئیس: رژیم به پخش تبلیغات دروغ درباره تخلیه کودکان از کمپ اشرف در عراق در زمان جنگ کویت پرداخته است. ادعا میکنند کودکانی که سالها بعد به اشرف بازگشتند، در جنگها استفاده می شدند!
- رژیم هر سال میلیونها دلار خرج میکند تا تبلیغات دروغین علیه مجاهدین خلق در کشورهای غربی پخش کند
- سپس این رژیم حتی حملات تروریستی ترتیب میدهد. قصد داشتند گردهمایی سال ۲۰۱۸ در پاریس را بمبگذاری کنند
- پروفسور جرمی سارکین: زمانی که من رئیس گروه کاری ناپدیدشدگان اجباری ملل متحد بودم، درباره کمپ اشرف شهادتهایی داشتیم و همچنان نیاز به تحقیق وجود دارد
- خانوادههای هفت دستگیر شده مفقود هنوز میخواهند بدانند آنها کجا هستند
- آنچه به افرادی که در اول سپتامبر سال 2013 در اشرف کشته شدند مربوط میشود نیاز به پاسخ دارد
- من با ساکنان اشرف 3 در آلبانی همبستگی دارم که مسائل مربوط به اشرف 1، کمپ لیبرتی و دیگر مکانها باید تحقیق شود
- همین سؤال از حکومت عراق وجود دارد که چه بر سر آن قربانیان آمده است
- خانم مریم رجوی: از ۳۰ هفته پیش سهشنبههای هر هفته، زندانیان سیاسی در زندانها در مخالفت و اعتراض به اعدامها اعتصاب غذا میکنند. به همه آنها درود می فرستیم
- مقاومت ایران سالهاست پرچم لغو حکم اعدام را به اهتزاز درآورده است
- ما برای یک جمهوری دمکراتیک بپا خاستهایم با یک نظام قضایی مستقل مبتنی بر اصل برائت، حق دفاع، محاکمه علنی ، استقلال کامل قضات و الغای قوانین شریعت آخوندی