گفتگو با استاد جلال گنجه‌ای در شصتمین سال تأسیس سازمان مجاهدین خلق ایران ـ قسمت اول و دوم

 

در  شصتمین سال بنیانگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران درود می‌فرستیم به روانهای بنیانگذاران سازمان مجاهدین، محمد حنیف‌نژاد، سعید محسن و اصغر بدیع زادگان راهگشایان، پیشتازان و قهرمانان بزرگ و فداکار تاریخ معاصر ایران که راه آزادی و نجات مردم ایران از استبداد شاهی و شیخی با صداقت و پاکبازی و فدا کردن جان خودشان باز کردند.

آنها سازمانی را تأسیس کردن که بزرگترین سرمایه و تکیه‌گاه مردم ایران برای رهایی و استبداد و ستم برای رسیدن به استقلال و وحدت و حاکمیت ملی است. باید قدر و جایگاه کاری که بنیانگذاران سازمان در آن دوران تاریک انجام دادند و راهی که برای رهایی و آزادی و پیشرفت مردم ایران گشودند را بشناسیم و به‌خصوص نسل جوان ایران که مشتاق آزادی و مشتاق داشتن یک آرمان مترقی و انسانی و رهایی‌بخش است نسبت به این گنجینه میهنی و این سرمایه که از دل تاریخ و جامعه ایران بیرون آمده است، اشراف پیدا کند.

قسمت اول: 

قسمت دوم:

در گفتگوی قبلی که با استاد جلال گنجه‌ای داشتیم ایشان به‌خوبی توضیح دادند شرایطی که سازمان مجاهدین خلق، در آن دوران تاسیس شد در شصت سال پیش و بن‌بست‌شکنی‌ها و راهگشایی‌هایی که بنیانگذاران سازمان در زمینه خط‌مشی مبارزاتی و همچنین ایجاد یک سازمان و تربیت مبارزینی که مبارزه حرفه‌ای را پیشه کنند، این‌ها را توضیح دادند.

در ادامه گفتگویمان با استاد جلال گنجه‌ای این بحث را با ایشان دنبال می‌کنیم.

س: دفعه قبل در رابطه با شرایطی که سازمان مجاهدین در آن تاسیس شد توضیح دادید. به یک نکته اشاره کردید و آن اینکه اسلامی که در آن دوران وجود داشت، اسلام سنتی، کاری به حق حقوق مردم نه تنها نداشت بلکه در کنار حکام و ظالمان می‌ایستاد ولی چه شد و دنبال چه بودید که به مجاهدین رسیدید؟ از نظر شما مجاهدین در این زمینه چه بن‌بست‌کشنی انجام دادند که برای شما جاذبه داشت و برای شما مهم بود؟