مجاهد خلق محسن حمزه لوئیان فرزند دلاور مردم اراک متولد ۱۳۴۰ از سال ۵۵ هنگامی که در اراک دانشآموز بود، با خواندن دفاعیات گل سرخ انقلاب ضدسلطنتی مهدی رضایی و زندگینامه شهیدان با مجاهدین آشنا شد و همراه با شماری از دوستانش فعالیتهای تبلیغی ازجمله پخش اطلاعیه علیه دیکتاتوری شاه را در دبیرستان و محلههای اراک آغاز کرد.
محسن در قدم بعد همراه با مجاهد شهید مرتضی ارضی در یک عملیات انفجاری علیه کلانتری در اراک شرکت داشت.
او در تظاهرات و قیامهای مردم ایران علیه دیکتاتوری سلطنتی فعالانه شرکت داشت و در تظاهرات پلاکاردهای عکسهای شهیدان مجاهد را حمل میکرد.
محسن حمزه لوئیان پس از انقلاب ضدسلطنتی به طور تمام وقت بهتشکیلات مجاهدین در اراک پیوست.
پس از سرفصل ۳۰خرداد ارتباط محسن که در مشهد بود با سازمان قطع شد ولی توانست در تهران به برادرش مجتبی، که بعد از ضربه جنگل در تهران مخفی بود، بپیوندد و باهم خود را به یکانهای مجاهد خلق در منطقه مرزی در کردستان رساندند.
با تأسیس ارتش آزادیبخش، محسن قهرمان در بسیاری از عملیات از جمله عملیات قرقان و پیرانشهر و عملیات بزرگ آفتاب، چلچراغ و فروغ جاویدان و عملیات مروارید دلاورانه شرکت داشت.
محسن در هنگام هجوم وحشیانة مزدوران مالکی و نیروی تروریستی قدس به سرکردگی دژخیم قاسم سلیمانی در ۶ و۷ مرداد ۱۳۸۸ در صف مقدم دفاع از اشرف قرار داشت و بر اثر اصابت چماق از ناحیة سر بهشدت زخمی شد.
سه تن از برادران محسن در زمره شهیدان والامقام مجاهد خلق هستند.
برادر بزرگترش مجاهد قهرمان حسین حمزه لوئیان متولد ۱۳۳۵ در عملیات فروغ جاویدان مجروح شد و به اسارت در آمد و درشکنجهگاه اوین اعدام شد.
مجاهد شهید مجتبی حمزه لوئیان متولد ۱۳۳۷ در اسفند۱۳۶۳ در جریان یک عملیات و درگیری با مزدوران وزارت اطلاعات در کرمانشاه به شهادت رسید.
مجاهد شهید محمد حمزه لوئیان متولد ۱۳۴۴ در سال۱۳۶۳ در اراک دستگیر شده بود در مهر ۶۷ در قتل عام مجاهدین به حکم خمینی ضد بشر سر بهدار شد.
خانم مریم رجوی با تسلیت به همرزمان و یاران مجاهد صدیق محسن حمزه لوئیان و با درود به بیش از چهار دهه پیکار این فرزند دلاور مردم اراک با دو دیکتاتوری شاه و شیخ، گفت: رزم بی امان و صدق و فدای مجاهدانی چون او تضمین آزادی خلق و میهن و تحقق ایرانی آزاد و رها از وابستگی و استبداد است.
همرزمان این مجاهد صدیق پاکباز جای او را با تعهدات فزاینده در نبرد با استبداد خون آشام دینی به طور مضاعف پر میکنند.
خانم رجوی: پایداری این مجاهد صدیق در سختترین شرایط و ایستادگی او از ۱۵ سالگی تا ۶۳ سالگی در مسیری که انتخاب کرده بود و از ۱۳۶۰ به بعد پیوسته با آزمایشهای خطیر و بغرنج همراه بود، سرمشق شورشگران برای آزادی ایران، به ویژه جوانان زادگاهش اراک، خواهد بود.