مکانیسم ماشه در راه است

 

کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه اعلام کرده‌اند: « اقدامات رژیم ایران توافق هسته‌یی ۲۰۱۵ را بیش از پیش بی‌ارزش کرده است و ذخایر اورانیوم غنی شده أن را افزایش می‌دهد که 'هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد». ( سیاست سیمای آزادی ۲۰ آذر ۱۴۰۳)

 مواضع اخیر از سوی شریک تجاری سابق آخوندی در حالی بیان می شود که داده‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی بکرات بر افزایش اورانیوم غنی شده، توسعه سانتریفیوژ ها و ذخیره اوانیوم ۶۰ درصدی هشدار داده است.

برای نمونه خبرگزاری رویترز در گزارشی به تاریخ پنجشنبه ۱۵  آذر و به‌نقل از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت: «امروز آژانس اعلام می‌کند که ظرفیت تولید [اورانیوم] ۶۰ درصدی جمهوری اسلامی به‌طور چشمگیری در حال افزایش است و نرخ این افزایش که پیش‌تر پنج تا هفت کیلو گرم در ماه بود اکنون هفت، هشت برابر حتی شاید بیشتر است».

واقعیت در این میان آن است که دیکتاتوری ولی فقیه طی چهارسال گذشته و در سایه بی تفاوتی و چشم پوشی های عامدانه از سوی سیاست مماشات، قدم به قدم دست به توسعه زیر ساخت ها و برنامه های اتمی خود زده است.

این روند بحدی است که به گفته آژانس، رژیم آخوندی را در موقعیتی قرار داده تا برای حداقل « ۶ بمب اتم » ، اورنیوم غنی شده انبار نماید. براین اساس  دیکتاتوری مذهبی حداقل « ۳۴ کیلو گرم » اورانیوم ۶۰ درصدی» تولید نموده و تصمیم دارد تا منبعد بجای اورانیوم سه و نیم درصدی، اورانیوم ۲۰ درصدی به آبشارهای تولید تزریق نماید.

همچنین تروئیکا اروپای در رابطه بر عدم همکاری رژیم با آژانس بین المللی انرژی اتمی اینگونه  تاکید کرده اند: «ما مصمم هستیم از همه ابزارهای دیپلماتیک، از جمله مکانیسم ماشه، در صورت لزوم و برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای استفاده کنیم».

عطف به قطعنامه ۲۲۳۱، درصورتیکه رژیم آخوندی از همکاری و شفافیت با این نهاد بین‌المللی سرباز زده و دست به گسترش فعالیت اتمی خود بزند ، توافق اتمی موسوم به برجام متوقف و پرونده برای رسیدگی به شورای امنیت ملل متحد ارجاع خواهد گردید.

دراین قطعنامه نیز موضوع بند ماشه و بازگشت تمامی تحریم های خرد کننده پیش بینی گردیده ، امری که به یقین برای خامنه ای و مطامع اتمی حکومت بسیار گران تمام خواهد شد.

این همان نقطه هراس و وحشت برای یک دیکتاتور خون ریز در تهران می باشد که با جنگ افروزی، صدور تروریسم به جای جای این گیتی  و یا تهدیدات اتمی، تلاش دارد تا خود را بعنوان یک « بازیگر» در سطح منطقه ای و بین المللی به نمایش بگذارد. 

واقعیت دیگر دراین  در میان آن است که با وجود اصرار خامنه ای مبنی براینکه گوئیا رژیم آخوندی همچنان خود را متعهد به برجام می داند ، اما   رفتار  حکومت در زمینه اتمی  به هیچ وجه با روح برجام مبنی بر « غنی سازی ۳ و نیم درصد» همخوانی ندارد ، لذا مشخص می شود که رژیم  بطور آشکاری برجام و توافقات فی مابین با جامعه بین الملل و بویژه اتحادیه اروپا را نقض نموده است.

مضافا براین نکات، برای رفتن بسوی ساخت سلاح اتمی نیز علائم دیگری از درون رژیم به بیرون ساطع گردیده و آن چشم انداز تغییر به اصطلاح « فتوای » خامنه ای برای ساخت سلاح اتمی می باشد.

نظریه پردازان رژیم در این رابطه اعتراف کرده اند که اولا فتوای  ولی فقیه در آن دوره، صرفا  منوط به بازه زمانی خاصی بوده و با تغییر شرائط و بروز بحران های امنیتی، چنین دستور العمل هایی می تواند از « دفاعی » به « تهاجمی » تغییر یابند.