۱۹۰کشته و زخمی در انفجارهای لاهور پاکستان

یک انفجار انتحاری در پاکستان در ژوئیه ۲۰۱۰
انفجار سه بمب در مسیر کاروان عزاداری شیعیان در شهر لاهور پاکستان باعث کشته شدن ۲۰ نفر و زخمی شدن ۱۷۰ تن شد. دولت پاکستان اعلام کرده که پس از سیل، فعالیت گروه‌های تروریستی در این کشور افزایش یافته است.

 پلیس پاکستان اعلام کرد که پس از یک دوره توقف موقت خشونت، روز چهارشنبه (۱ سپتامبر / ۱۰ شهریور) در عملیاتی که مشابه آن قبلا توسط طالبان انجام گرفته بود، دو فرد انتحاری خود را در میان جمعیت منفجر کردند.
سجاد بوتا مسئول بلندپایه پلیس در لاهور گفت که تعداد کشته‌شدگان  به بیست نفر رسیده و دست کم ۱۷۰ نفر نیز زخمی شده‌اند در حالی  که نیروهای امدادرسانی گفتند که این انفجارها ۲۵ قربانی بر جای گذاشته است.
شاهدان عینی اعلام کردند که بعد از انفجارهای لاهور، مردم خشمگین مراکز پلیس را به آتش کشیده و اعضای آن را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
تاکنون بارها تندروهای سنی هوادار طالبان، در راستای بر هم زدن امنیت کشور، شیعیان را هدف قرار داده‌اند.
در همین ‌حال وزارت دادگستری آمریکا، حکیم‌الله محسود از رهبران طالبان پاکستان را به دست داشتن در قتل هفت نفر از اعضای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) متهم کرده است. این هفت نفر در دسامبر گذشته در افغانستان کشته شدند.
بر اساس گفته وزارت دادگستری آمریکا، محسود که اکنون گمان می‌رود در مناطق مرزی پاکستان باشد، در قتل بسیاری از آمریکایی‌ها و استفاده از سلاح کشتار جمعی دست دارد. این گزارش تاکید دارد که طالبان پاکستان فعالیت‌های خود را در خارج از کشور نیز گسترش داده است.
طالبان پاکستان در فهرست گروه‌های تروریستی
دولت آمریکا روز چهارشنبه به‌طور رسمی طالبان پاکستان را به فهرست گروه‌های تروریستی خود اضافه کرد تا بدین ترتیب این گروه هدف مجازات‌های اقتصادی و محدودیت در سفر مسئولان آن به خارج از پاکستان شود.
طالبان پاکستان، ائتلافی از اسلام‌گراهای تندرو است که بیشتر در شمال غرب کشور فعالیت می‌کنند. این گروه با القاعده و گروه‌های مشابه در پنجاب نیز در ارتباط بوده و گفته می‌شود که مسئولیت بسیاری از انفجارها در نقاط مختلف پاکستان بر عهده آن است.
ارتش پاکستان اعلام کرده که پیش از بروز سیل گسترده در کشور موفق شده ضربات قابل توجهی به طالبان وارد کند. مسئولان پاکستانی روز چهارشنبه اعلام کردند که ۶۲ نفر از تندروها و نزدیکان آنها در کنار چند شهروند غیرنظامی در حملات نیروی هوایی پاکستان، کشته شدند.
در حالیکه ارتش پاکستان خود را وارد روند امدادرسانی به سیل‌زدگان کرده است، این نگرانی وجود دارد که گروه‌های اسلام‌گرای تندرو از خشم عمومی و آشوب حاکم بر کشور برای گسترش فعالیت‌های تروریستی سوءاستفاده کنند.
آمریکا پیش از این بارها اعلام کرده که وضعیت نابسامان در پاکستان و بمباران مراکز طالبان باعث شده تا گروه‌های تندرو در افغانستان نیز از شرایط استفاده کرده و فعالیت خود را گسترش دهند.
افزایش نگرانی‌ها در مورد امنیت پاکستان
با گذشت بیش از یک ماه از سیل فراگیر در پاکستان که از آن به عنوان فاجعه‌آمیزترین رخداد تاریخ پاکستان یاد شده، پاکستانی‌ها با سختی زیاد به غذا و آب دست پیدا می‌کنند و این در حالی‌ست که خشونت‌ها در این کشور از سر گرفته شده و نگرانی‌ها در مورد امنیت پاکستان افزایش یافته است.
یوسف رضا گیلانی نخست‌وزیر پاکستان اعلام کرده که سیل، اقتصاد کشور را از بین برده و انتظار می‌رود بحرانی جدی در میان کارمندان دولتی ایجاد شده و تورم را در پی داشته باشد.
گیلانی در ابتدای جلسه کابینه پاکستان گفت که سیل خسارت سنگینی به اقتصاد وارد کرده که بر اساس برخی داده‌ها، این خسارت نزدیک به ۴۳ میلیارد دلار ارزیابی شده در حالی‌که حدود سی درصد از زمین‌های کشاورزی پاکستان نیز از بین رفته است. کشاورزی، مهم‌ترین منبع درآمد پاکستان است بطوریکه پنبه محصول اصلی این کشور بوده و بیشترین فرصت‌های شغلی در زمینه کشاورزی است.
پاکستان از صندوق بین‌المللی پول خواسته است تا از شروط ارائه یک وام یازده میلیارد دلاری به این کشور بکاهد. قرار است مسئولان پاکستان و صندوق بین‌المللی پول برای بررسی راه‌های جلوگیری از آسیب‌های سیل، در واشنگتن تشکیل جلسه دهند.
گیلانی گفت: «خسارت‌های اقتصادی باعث می‌شود تا شمار زیادی از افراد بی‌کار شوند و بدین ترتیب هزاران خانوار دچار خسارت می‌شوند که این امر پیامدهای اجتماعی بسیار خطرناکی دارد».
دولت گیلانی به خاطر کندی در روند امدادرسانی به سیل‌زدگان، از طرف مردم پاکستان مورد شدیدترین انتقادات واقع شده است.