با رد اعاده دادرسی بهروز احسانی و مهدی حسنی توسط دیوانعالی جلادان این ۲زندانی سیاسی در معرض اعدام قرار دارند

 

شورای ملی مقاومت ایران -سربرگ

با رد اعاده دادرسی بهروز احسانی و مهدی حسنی توسط دیوانعالی جلادان

این ۲زندانی سیاسی در معرض اعدام قرار دارند

فراخوان به اقدام فوری از سوی کمیسرعالی و شورای حقوق‌بشر و گزارشگر ویژه

 

دیوانعالی قضاییه جلادان یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳، درخواست اعاده دادرسی احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را رد کرد و به این ترتیب این ۲زندانی در معرض اعدام قرار دارند.

بهروز احسانی و مهدی حسنی روز ۲۶شهریور ۱۴۰۳ توسط دژخیم «ایمان افشاری» رئیس شعبه ۲۶ بیدادگاه ضدانقلاب تهران به‌اتهام «بغی، محاربه و افساد فی‌الارض، عضویت در مجاهدین، جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، نگهداری اسلحه و مهمات جنگی به‌صورت غیرمجاز» محکوم به اعدام شدند. این احکام جنایتکارانه در ۱۸دیماه ۱۴۰۳ در دیوانعالی آخوندها تأیید گردید.

بهروز احسانی ۷۰ساله که از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ است، روز ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱ در تهران دستگیر و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شد و زیر شکنجه قرار گرفت. او پس از دریافت حکم اعدام در پیامی به مردم ایران نوشت: «...از این نظام اعدامی جز این برنمی‌آید. من... بر سر جانم با کسی چانه نمی‌زنم و آماده‌ام تا جان ناچیزم فدیه راه رهایی مردم ایران باشد...».

مهدی حسنی ۴۸ساله، دارای ۳فرزند روز ۲۰شهریور ۱۴۰۱ در زنجان دستگیر و به بند ۲۰۹ اوین منتقل گردید و تحت شکنجه‌های شدید قرار گرفت.

عفو بین‌الملل در فراخوان‌های ۲۷دی و ۴بهمن احکام اعدام علیه مهدی حسنی و بهروز احسانی را به‌شدت ناعادلانه خواند و خواهان لغو این احکام شد.

مقاومت ایران بار دیگر کمیسر عالی و شورای حقوق‌بشر ملل متحد و گزارشگر ویژه درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران را به اقدام فوری برای لغو احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی و دیگر زندانیان سیاسی زیر اعدام فرامی‌خواند.

 

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران

۶ اسفند ۱۴۰۳ (۲۴ فوریه ۲۰۲۵)