وزیر کار پزشکیان حداقل دستمزد کارگران را ۱۰میلیون و ۳۹۹هزار تومان برای سال ۱۴۰۴ اعلام کرد

 

کمیسیون کار شورای ملی مقاومت

وزیر کار پزشکیان حداقل دستمزد کارگران را ۱۰میلیون و ۳۹۹هزار تومان برای سال ۱۴۰۴ اعلام کرد

نزدیک به ۳.۵ برابر کمتر از سبد معیشت و ۲۴ برابر کمتر از حقوق مدیر یک شرکت پتروشیمی

 

سیاست‌های ضدمردمی و چپاولگرانه رژیم آخوندها هر روز باعث فقیرتر شدن کارگران و زحمتکشان و فربه‌تر شدن سردمداران جنایتکار رژیم و سرکردگان سپاه و آقازاده‌های فاسد می‌شود.

احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پزشکیان، سحرگاه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۴ را ۱۰میلیون و ۳۹۹هزار تومان اعلام کرد. این در حالیست که «رقم سبد معیشت حدود ۳۵‌میلیون به بالاست که این رقم روزانه نیز در حال افزایش است» (جهان صنعت ۲۶ اسفند ۱۴۰۳). در حالی‌که «حقوق مدیر منابع انسانی یک شرکت پتروشیمی ۲۴۷میلیون تومان است» (سایت تابناک ۱۰ اسفند ۱۴۰۳).

در شرایطی که قیمت کالاها به‌صورت جهشی افزایش می‌یابند این حداقل دستمزد به اعتراف رسانه‌های حکومتی، کفاف هزینه‌های یک هفته خانواده سه نفره کارگران را هم نمی‌دهد. رشد شتابان تورم و افزایش نجومی قیمت مایحتاج اولیه مردم حتی به روایت رسانه‌ها و کارگزاران حکومتی تکان‌دهنده است:

-نرخ دارو و درمان در ۵سال گذشته ۴۰۰درصد افزایش داشته. (بنحوی که).. امروز با پدیده انصراف از خرید نسخه مواجه هستیم (روزنامه آرمان ملی ۱۳ اسفند ۱۴۰۳).

-قیمت برنج پس از فصل برداشت از کیلویی ۹۰هزار تومان آرام آرام مسیر رشد قیمت را آغاز کرد و امروز در بازارهای تهران بیش از ۲۰۰هزار تومان فروخته می‌شود (کیهان اول اسفند ۱۴۰۳).

-احد بیوته نماینده مجلس رژیم از اردبیل در ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس گفت: «متأسفانه طی ماه‌های اخیر شاهد افزایش بی‌رویه و غیرقابل کنترل قیمت کالاهای اساسی به‌ویژه اقلامی که بیشترین تأثیر را بر معیشت مردم دارند بوده‌ایم... و در کمتر از سه ماه قدرت خرید مردم را ۵۰درصد کمتر کرده‌اید» (تلویزیون شبکه خبر رژیم۳۰ بهمن ۱۴۰۳).

-سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران: «تورم رسمی ۳۲درصد اعلام می‌شود، اما این تورم از نظر جامعهٔ کارگری واقعی نیست. واقعیت تورم آن چیزیست که مردم در کف بازار می‌بینند. مردم (تورم را) در خرید روزانه و فشاری که از اجاره‌ٔ بها مسکن می‌دهند، حس می‌کنند. مردم در موضوع درمان و آموزش و حمل و نقل و خوراکشان تورم را حس می‌کنند که بعضاً از ۵۰درصد هم رد می‌شود...» (سایت حکومتی انتخاب ۲۶ اسفند ۱۴۰۳)..

-بابک رضازاده نماینده مجلس ارتجاع: برنجی که سه ماه قبل ۱۰۰ الی ۱۵۰هزار تومان خریداری می‌شود امروز ۲۳۰ الی ۲۵۰هزار تومان شده است (ایرنا ۲۳اسفند).

- قیمت سبد حداقلی غذایی طی چهار سال گذشته بیش از ۳۴۰درصد افزایش یافته است. برخی اقلام اساسی مانند شکر، روغن و سیب‌زمینی رشدی بالای ۴۰۰درصد و گوشت قرمز بیش از ۸۰۰درصد افزایش یافته است (سایت حکومتی اطلاع ما ۲۵اسفند ۱۴۰۳).

 

فقر و تورم افسارگسیخته در حالی است که ثروتهای ایران در پروژه‌های ضدمیهنی اتمی و موشکی و جنگ‌افروزی خارجی و سرکوب داخلی به هدر می‌رود یا توسط سردمداران رژیم چپاول می‌شود. اکثریت عظیم اقتصاد در تیول پاسداران است و به‌گفته پزشکیان سالانه ۲۰-۳۰ میلیارد دلار به خارج قاچاق می‌شود که عامل آن کسی جز سپاه و ارگانهای حکومتی نیست.

تا این رژیم ضدکارگری و ضدبشری بر سرکار است وضعیت کارگران و زحمتکشان وخیم‌تر می‌شود. تنها راه قیام و مقاومت برای سرنگونی نظام منحوس ولایت فقیه و استقرار دموکراسی و حاکمیت مردم است.

 

شورای ملی مقاومت-کمیسیون کار

۲۷ اسفند ۱۴۰۳ (۱۷ مارس ۲۰۲۵)