انفجار گسترده در بندرعباس؛ گزارشها و خبرهای جدید

 

گمرک: محموله‌ای که در بندر رجایی دچار حریق شد در اختیار گمرک نبوده

طبق اعلام گمرک، محموله وارداتی که ابتدا در بندر شهید رجایی دچار انفجار و حریق شده است، در اختیار گمرک نبوده و هیچ‌گونه شماره کوتاژ و اظهارنامه مبنی بر این‌که کالا به گمرک اظهار شده، ندارد.

 

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات رژ یم: گازهای سمی بندر رجایی را فراگرفته

آتش‌سوزی در کانتینرهایی رخ داده که به دلیل حرارت بسیار بالا و مواد داخل آن‌ها، مهار کامل آتش با سرعت امکان‌پذیر نیست.

در بخش‌هایی از منطقه، به دلیل حرارت بالا و دودهای سمی ناشی از آتش، دسترسی همچنان محدود است، گازهای سمی منطقه را احاطه کرده‌اند و عملیات جست‌وجو و آواربرداری به کندی پیش می‌رود.(سایت حکومتی عصر ایران - ۸ اردیبهشت)

 

گزارشهای تکمیلی گزارشگران سیمای آزادی و شاهدان از انفجار مهیب بندرعباس

گزارش یک شهروند در بندرعباس: کشته‌ها از مرز ۲۰۰ رد شده اما خبر رو اجازه انتشار نمی‌دهند. کسان دیگر را هم که می‌گویند زخمی یعنی یا پایش قطع شده یا دستش قطع شده یا چشم‌اش نابینا شده. اما سپاه و اطلاعات آمده‌اند و نمی‌گذارند کسی گزارشی بیرون بدهد.

گزارش یک شهروند بندرعباس: کل شهر هم آلوده است و آمونیاک و نیترات پخش شده است. این انفجار مشکوک است در حال حاضر چیزهای مشکوک پیدا شده است. مثل کپسول‌های گاز و مواد پتروشیمی که جای آنها در اسکله غیرنظامی نیست. مردم بندر خیلی عصبانی هستند. کافی است که بفهمند این انفجار زیر سر خود دولت بوده است، مردم این دفعه رحم نمی‌کنند. اسکله رجایی غیرنظامی است و نباید این مواد شیمیایی و نظامی به آنجا آورده می‌شد و این عجیب است که چرا مواد شیمیایی و مواد انفجاری در این اسکله انبار شود. قسمتهای اداری و قسمتهای فروش اسکله کاملاً ترکیده است. خسارت بیشتر از ترکیدن تعداد زیادی کانتینر است. پالایشگاه نفت هم تا قسمتهایی از آن، شیشه‌هایش ریخته است و یک اتصالی جزیی داشته است که سریعاً آنرا رفع کرده‌اند، آمار دقیقی از تعداد کانتینرهای انفجاری در دست نیست ولی در شبکه بندر در یک برنامه زنده گفتند که دعا کنید آتش سمت پالایشگاه نرود.

دم صبح چند کانتینر دیگر منفجر شد و صدایش در شهر شنیده شد و مردم نمی‌دانستند چه چیزی در این کانتینرهاست که منفجر می‌شود تا شب مشخص شد که در کانتینر ترکیده شده پر از کپسول گاز است ولی این‌که چه گازی بوده است، چیزی نگفته‌اند.

یک شهروند از بندرعباس: همه بیمارستانها (بیمارستان محمدی و خاتم‌الانبیا) پر از مصدوم هستند. خیلی از مصدومان که حالشان وخیم است به بیمارستانهای شیراز و کرمان فرستاده شدند. هوای بندر به‌شدت آلوده گاز سمی است.

 کارگر فولاد بندرعباس: اکثر خانواده‌ها در بندرعباس عزاردار قربانیان هستند و آمار تلفات حدود ۴۰۰ الی۵۰۰ نفر است که رژیم مخفی می‌کند.

یک شهروند از قشم با دوستانش در بندرعباس تماس گرفته گفت آمار فوتی در بیمارستان محمدی ۱۵۰ نفر به بالاست. در بیمارستان صاحب‌الزمان ۸نفر فوتی داشته که البته رو به افزایش است وی اضافه کرد هنوز کلی مفقود و جسد داریم.

 

گزیده خبرهای کوتاه از انفجار مهیب در بندرعباس

  • مدیرکل مدیریت بحران رژیم در هرمزگان افزایش شمار فوتیهای به ۴۶نفر
  • هلال احمر رژیم: تعداد مصدومان حادثه بندر شهید رجایی به ۱۲۰۰نفر رسیده است
  • استاندار رژیم در هرمزگان: امیدواریم در ۴۸ساعت آینده به مهار و کنترل آتش بندرعباس برسیم
  • تلگراف لندن: سوخت موشکی وارد شده از چین عامل انفجار در بندر ایران بوده است
  • فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی رژیم: این بندر یکی از بزرگترین بنادر تجاری کشور است
  • فاروقی: ۵۵درصد واردات و صادرات و هم‌چنین ۷۰درصد ترانزیت کشور از طریق این بندر انجام می‌شود
  • سایت حکومتی خبرآنلاین: توقف یا اختلال در فعالیت‌های این بندر می‌تواند تأثیرات چشمگیری بر روند اقتصادی کشور بگذارد
  • روزنامه حکومتی اعتماد: گروه‌های امداد و نجات فقط توانسته‌اند زنده و مرده‌ها را از آوار شرکت خزرقشم بیرون بکشند
  • روزنامه حکومتی اعتماد: بقایای شرکت سینا هم‌چنان شعله‌ور است و معلوم نیست چند جسد زیر آوار این شرکت باشد
  • شبکه جهانی بی‌بی سی: ایرانیان می‌گویند ارتش و سپاه پاسداران سوخت موشکی را که اخیراً از چین وارد کرده‌اند در بندر ذخیره می‌کنند
  • شبکه جهانی بی‌بی سی: مردم می‌پرسند چگونه می‌توان این همه مواد اشتعال زا بدون مراقبت کافی در بندر رها شود؟
  • ادعای پزشکیان: تلاش خواهیم کرد که این حوادث رخ ندهد چون حادثه است دست ما نیست
  • آخوند نوری همدانی: مسئولان علت حادثه را برای روشنگری افکار عمومی و خنثی سازی شایعات بدخواهان بیان نمایند

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ورود محموله «بسیار خطرناک» به بندر رجایی با عنوان «کالای معمولی»

سعید جعفری، مدیرعامل شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا، تأیید کرد که انفجار مهیب روز گذشته در محوطه اختصاصی این شرکت در بندر عباس ناشی از اظهار خلاف واقع محموله‌های وارداتی بوده است. او گفت محموله‌های «بسیار خطرناک» بدون ارائه اسناد و برچسب‌های مخصوص، تحت عنوان «کالای معمولی» وارد بندر رجایی و دپو شده بود.

به گفته جعفری، براساس آیین‌نامه‌های بین‌المللی، کالاهای خطرناک باید با مشخصات کامل و به صورت رسمی به گمرک و بندر اعلام شوند، اما این مقررات نادیده گرفته شده است. او افزود قدرت انفجار نشان‌دهنده ماهیت بسیار خطرناک این محموله بوده است.

 

گزارشهای تکمیلی شاهدان عینی از انفجار در بندرعباس -۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

یک مادر از بندرعباس: وضعیت خیلی امنیتی شدیده - صدای موشک را شنیدیم. کسی را اجاره نمیدن بیرون بره. همه جا پر از گوگرد و کشته‌ها بیشتر از اون چیزیه که شما تصورش را بکنید. خیلی‌ها در اثر انفجار پودر شدند. همه ما را در خانه‌ها زندانی کرده و گفته‌اند بیرون نرویم

 

شاهد از بندر عباس: هنوز متأسفانه داره آتیش می‌گیره و می‌گویند تا خنک نشود امکان مهار کامل نیست یکی از کارکنان شرکتی که ما برایش بار برده بودیم می‌گفت که یک سوله بود تقریباً ۴۰ نفر بلوچ توش کار می‌کردن همه منفجر شدن و حتی جنازه هاشون هم مشخص نیست کجاست.

 

شاهد از بندر عباس: برادرم کارش همان بندر است تو همان اسکله کار می‌کند برادرم گفت خیلی از راننده‌ها پودر شدند. برادرم همراه با چندتا از همکاراش با تریلی بار برد همانجا خوشبختانه از محل حادثه فاصله زیادی داشتند و از محل انفجار دور بودند. تریلی برادرم مال همان شرکتی است که انفجار در آن صورت گرفته است.

یک شهروند از میناب: دوستم که در اسکله کار می‌کند گفت به من زنگ زدند گفتند اگر سر کار نیایی اخراج هستی دوستم هم مجبور شد برود. بیش از۱۵۰۰ مجروح است که نصف آنها وضعشان وخیم است.
بااین هوای سمی هم کسی به فکر مردم نیست.

شاهد از بندرعباس: از خانه نمی‌توانیم بیرون بیاییم هوا سمی هست. دیشب نشسته بودیم انگار یه چیزی زیر پاهای ما لرزید نمی‌دانم چی بود.

شاهد از بندرعباس: هنوز خیلی جنازه‌ها زیر آوار هستند اینها سوخت جامد بود برای سوخت موشکها که جان خیلی‌ها رو گرفت خیلی‌ها مردن هزاران نفر توی بیمارستان هستند از جمله پسر داییم سرکارش در این مسیر کشته شد. خیلی از رفیقام جانشان را از دست دادند خیلی‌هاشون توی بیمارستان زخمی هستند. داغ پسر دایی‌ام خیلی داغونم کرده. هنوز خیلی جنازه‌ها زیر آوار یا زیر کانتینرها هستند.
اندازه یک ساختمان سه طبقه ۲ جا گود شده انفجار عظیمی بود که تا شعاع ۲۵ کیلومتری شیشه‌هایش ریخته است. شیشه‌های ماشین‌ها ریخته است. خیلی عجیب و غریب است.
یکی از بستگان کانون در بندر عباس: این نفر در ۷۰۰متری کانتینرها کار می‌کرد شرح وضعیت را اینطوری گفته: اوضاع خیلی خرابه تعداد کشته‌ها زیاده دیگه بندری و دفتری وجود نداره خودش در امور اداری آنجا کار می‌کرده بلافاصله نیروهای امنیتی آنجا را بستن و هیچکس را راه نمیدن خدا رو شکر یک ستون بوده باعث حفظ جانش شده ولی همکاراش کشته شدن موج انفجار آن‌قدر شدید بوده که چشم همکاراش از حدقه زده بیرون و کشته شدن. بانکها خراب شدن ادارات خراب شدن هنوز داره می سوزه و دائم صدای انفجار میاد. فوراً نیروهای امنیتی همه جا رو بستن و کسی رو راه نمیدن اینها هم بی‌کار هستن و در خونه هستند. چندین نفر از بینایی آسیب دیدند که به شیراز منتقل شدند. چند نفر از موج پرتاب شدند و دست و پایشان شکسته که در اتاق عمل هستند اوضاع خیلی خرابه آنها که سالم موندند بلافاصله فرار کردند و از محل خارج شده و با ماشینهایی که شیشه نداشت از محل انفجار فرار کردند البته دیگه جزئیات رو نگفت چون خودش هم دچار موج انفجار شده و به‌شدت سردرد گرفته است
 

شهروند که خودش در بندرعباس بوده می‌گوید: فقط در انفجار اولیه پانزده نفر آتش‌نشان اصلاً رفتند بالا و کشته شدند هم‌چنین همه کارکنان ساختمانی به نام ساختمان اداری که نزدیک بود کل نفراتش کشته شدند وهم‌چنین هر کسی در شعاع یک کیلومتری بود یا مجروح شده یا موجی شده است.

 

گزارشهای تکمیلی خبرنگاران سیمای آزادی

 

بیمارستانها خیلی شلوغ است

تخت کم آورده‌اند

 

خاله من در اسکله کار می‌کرد و مفقود است

عکس او را هر کجا می‌برم کسی جواب نمی‌دهد

سمت اسکله را هم بسته‌اند و به کسی اجازه رفتن نمی‌دهند

 

ساعت ۳ بعدازظهر یکشنبه

حدود ۱۰ کانتینر دیگر منفجر شد و آتش وسعت بیشتری پیدا کرد

 

کشته‌ها از ۱۰۰نفر هم بیشتر است

خیلی از آسیب دیدگان از ناحیه چشم یا دچار قطعی عضو شدند

 

خبرنگار از بندرعباس

تعداد ۱۱۰کشته و ۱۲۵۰ مجروح و مصدوم

هوا آلوده و خفه کننده است

 

آمار رژیم دروغ است باور نکنید

مردم سردرگم هستند

 

‌برادرم در ۴ کیلومتری محل انفجار

شیشه‌های ساختمان شکست و زخمی است

آمبولانسها دائماً کشته و زخمی می‌برند

 

۴مخزن نیترات آمونیوم از شرکت بنا گستر سپاه ترکید

 

من در اسکله کار می‌کنم

۲ محوطه کانتینری هست مربوط به دو شرکت

هر کدام ۱۵۰ الی ۲۰۰نفر پرسنل دارند

 

همکارانم مردند

خانم بختو، خانم تیما، خانم خاور، علی سمیعی، سعید نامی

و خیلی‌های دیگر

 

بندرعباس

گزارش شاهدان عینی و خبرنگاران سیمای آزادی

 

علت حادثه سوخت موشکها بود

علت گسترش نحوه چیدن کانتینرها با کالاهای مختلف کنار هم است

از مواد شیمیایی آتشزا تا شیرخشک بچه و لباسها و قطعات فنی و آشغال‌های پلاستیکی

 

محموله سوخت جامد در ماه ژانویه با دو کشتی

از چین به ایران ارسال شده بود

 

در منطقه کانتینرها ابتدا آتش‌سوزی رخ داد

و پس از لحظاتی انفجار صورت گرفت

بر اثر حرارت آتش به بقیه کانتینرهایی که مواد اشتعال زا داشتند منتقل شد

 

این کانتینرها حامل مواد پرکلرات سدیم بوده

که برای سوخت جامد موشکی استفاده می‌شود

پرکلرات سدیم بر اثر سه عامل منفجر می‌شود:

ضربه، چاشنی یا حرارت

 

سپاه پاسداران در بندر موسوم به رجایی با هلیکوپتر پاسدار پیاده کرد

منابع محلی تعداد کشته‌ها را ۲۵۰نفر تخمین می‌زنند

 

یک خبرنگار سیمای آزادی از اصفهان

دیروز پدرم با کامیون و راننده‌اش در بندرعباس بودند

هنوز هیچ خبر و تماسی از آنها نیست

دارم می‌روم بندرعباس ببینم چه بر سرشان آمده است

 

یک خبرنگار سیمای آزادی از بندرعباس

۲۳ زن کارگر گم شدند و خبری از آنها نیست

وضعیت اورژانس خیلی افتضاح است

اکثر بیمارستانها ظرفیت ندارند

 

خبرنگار سیمای آزادی

شیشه‌های ما در ۲۵کیلومتری اسکله

در اثر انفجارهای بعدی شکستند

زخمیها خیلی زیاد است


آسوشیتدپرس:
شرکت امنیت خصوصی آمبری گفت
بندرعباس در ماه مارس یک محموله سوخت موشک دریافت کرد
که قرار بود از آن برای تکمیل ذخایر موشکی ایران استفاده شود

کوچی عضو مجلس رژیم:
تخمین زده می‌شود ۱۰هزار کانتینر دچار آتش‌سوزی شده باشد
رژیم آمار کشته‌ها را ۳۶ نفر و آمار مجروحان را تا ظهر یکشنبه ۱۲۴۱ نفر اعلام کرد



به گزارش منابع رژیم تا ظهر یکشنبه در انفجارهای بندرعباس ۳۶ نفر کشته و ۱۲۴۱ مجروح شده‌اند که حال۲۰ نفر از آنها وخیم گزارش‌شده است. رژیم عمد دارد آمار را به‌صورت تدریجی اعلام کند تا شوک آنرا بگیرد.
یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس رژیم گفت: از پزشکی قانونی هم بازدیدی داشتیم در آنجا نیز تا الان، ۳۶ فوتی داشتیم. از این تعداد ۱۸ نفر قابل شناسایی بودند و مابقی به‌دلیل سوختگی شدید قابل شناسایی نیستند و نیاز به تست دی‌ان‌ای دارند تا شناسایی شوند.
وی هم‌چنین گفت: احتمال دارد بعد از اطفاء حریق هم تعداد کمی پیکر در بین کانکس‌ها و کانتینرها پیدا شود. در حال حاضر آمار مفقودان مشخص نیست.

در حالی‌که آتش‌سوزی هم‌چنان در بندر ادامه دارد، تصاویر هوایی از محل انفجار خسارت شدید به ساختمانها، خودروها و زیرساخت‌های بندری را نشان می‌دهد.
مومنی وزیر کشور رژیم گفت: علت انفجار در حال بررسی است و با متخلفان بدون تعارف برخورد خواهد شد.

آسوشیتدپرس ساعاتی پس از وقوع انفجار در بندرعباس تحت عنوان انفجار مهیب در بندری در ایران مرتبط با محموله سوخت موشک، گزارش داد: در حالی‌که مقامات ایران توضیح روشنی در مورد علت انفجار در بندرعباس ارائه نکردند، شرکت امنیتی خصوصی آمبری گفت: بندرعباس در ماه مارس یک محموله "سوخت موشک پرکلرات سدیم" دریافت کرد. این سوخت بخشی از یک محموله ارسال شده از چین توسط دو کشتی به ایران است که اولین بار در ژانویه توسط  فایننشال تایمز گزارش شد. قرار بود از این سوخت برای تکمیل ذخایر موشکی ایران استفاده شود

آمبری گفت: «طبق گزارشها، آتش‌سوزی ناشی از مدیریت نادرست محموله سوخت جامد است که برای استفاده در موشکهای بالستیک ایران در نظر گرفته شده است».
به‌گفته آمبری، داده‌های ردیابی کشتی که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شد، یکی از کشتی‌هایی را که گمان می‌رود حامل این ماده شیمیایی در ماه مارس است، در مجاورت آن نشان می‌دهد. ایران دریافت این محموله را تأیید نکرده است. هیأت ایران در سازمان ملل متحد در روز شنبه به درخواست اظهارنظر پاسخ نداد.

آسوشیتدپرس افزود: مشخص نیست که چرا رژیم ایران مواد شیمیایی را از بندر منتقل نمی‌کرد، به‌ویژه پس از انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰. که در اثر اشتعال صدها تن نیترات آمونیوم بسیار انفجاری ایجاد شد. انفجار بیروت بیش از ۲۰۰ نفر را کشت و بیش از ۶۰۰۰ نفر را مجروح کرد.
در تصاویر رسانه‌های اجتماعی از انفجار روز شنبه در بندرعباس، دود و آتش متمایل به رنگ قرمز درست قبل از انفجار بلند شده است. این نشان می‌دهد که یک ترکیب شیمیایی در انفجار نقش داشته است.

به گزارش رسانه‌های حکومتی (یکشنبه ۷ اردیبهشت)، هیأتی متشکل از اعضای کمیسیونهای مختلف مجلس رژیم به محل حادثه اعزام شدند. کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: تخمین زده می‌شود ۱۰هزار کانتینر دچار آتش‌سوزی شده باشد. وی گفت: برخی از کانتینرها با حرارت هم منفجر می‌شوند با این‌که حریق هنوز به آنها نرسیده است.


روزنامه جهان صنعت تحت عنوان «بیروت‌ی دیگر» نوشت: ظفری، سخنگوی مدیریت بحران کشور در گفتگو با ایلنا اظهار کرده: «احتمال خرابکاری کم است زیرا محدوده حادثه، مملو از مواد شیمیایی بوده ضمن این‌که در گذشته نیز مدیرکل مدیریت بحران طی بازدیدهایشان، اخطارهایی به این بندر داده بودند و احتمال خطر را گوشزد کرده بودند.

فرهیختگان متعلق به ولایتی مشاور خامنه‌ای نوشت: دو سناریوی اصلی برای این حادثه قابل تصور است. یا این انفجار نتیجه یک اقدام خرابکارانه همزمان با مذاکرات بوده، یا ناشی از نقص در فرایند های داخلی و سهل‌انگاری در مدیریت کالا های دپو شده.
در هر دو حالت، انتظار می‌رود مقامات مسئول گزارشی حرفه‌یی، صریح و جامع به مردم ارائه دهند.

کیهان خامنه‌ای در گزارشی با تیتر درشت «انفجار مهیب در بندر رجایی حادثه یا خرابکاری؟!» نوشت: با کسانی که نسبت به ایمنی کم‌کاری کرده‌اند برخورد قانونی خواهد شد. لذا (به‌خاطر) اخطارهایی که (قبلا در این زمینه) داده شده احتمال خرابکاری را کمتر می‌کند. . این‌که هر فرد خود را مجاز به انتشار تصاویر یا تحلیلهای مربوط به حادثه‌یی که هنوز ابعاد و علل آن مشخص نیست بداند از مواردی است که در کشورها یک خط قرمز جدی و قابل پیگیری است.

 

از بامداد روز گذشته، انفجاری عظیم در بندر موسوم به رجایی بندرعباس، یکی از حساس‌ترین مراکز تجاری ایران، رژیم آخوندی را با بحرانی تازه روبه‌رو کرده است. آمار رسمی اعلام شده جان‌باختگان انفجار تا این لحظه از ۳۶ نفر حکایت دارد، در حالی که شدت سوختگی اجساد به حدی است که تنها ۱۸پیکر قابل شناسایی اعلام شده و بقیه نیاز به آزمایش‌های DNA دارند.
در پی این فاجعه، فعالیت‌های بندر و مراکز آموزشی و اداری در بندرعباس به‌حالت تعطیل درآمده است.
بر اساس اعترافات مقام‌های حکومتی و گزارش رسانه‌های دست‌ساز رژیم، ضعف ایمنی، چیدمان خطرناک کانتینرهای مواد آتش‌زا و بی‌کفایتی آشکار، از دلایل اصلی گسترش این آتش‌سوزی و انفجار مهیب بوده است.
در حالی که برخی از روزنامه‌های حکومتی از احتمال «خرابکاری» صحبت می‌کنند و این فاجعه را با انفجار بیروت مقایسه کرده‌اند، اما تاریخ سیاه رژیم آخوندی در خیانت به جان و مال مردم، هر فرضیه‌ای را به سمت ناکارآمدی، فساد سیستماتیک و جنایات ضدبشری این دیکتاتوری دینی سوق می‌دهد.
مقام‌های مختلف رژیم از پیگیری علت انفجار سخن می‌گویند، اما تجربه خونبار ملت ایران نشان می‌دهد که هر فاجعه‌یی در این سرزمین اشغال‌شده، در نهایت به بایکوت حقیقت و لاپوشانی ختم شده است.

 

  • جمالیان عضو کمیسیون بهداشت رژیم: تا الآن ۳۶فوتی داشتیم. به جز ۱۸پیکر، مابقی قابل شناسایی نیستند
  • سخنگوی دولت پزشکیان: به‌دنبال حادثه بندرعباس، دولت، دوشنبه را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد
  • مجتبی قهرمانی رئیس دادگستری رژیم در هرمزگان: خانواده‌های دارای مفقود به پزشکی قانونی مراجعه کنند
  • مجتبی قهرمانی: شناسایی تعدادی از اجساد به‌خاطر شدت آسیب‌دیدگی، نیازمند انجام آزمایشهای پیشرفته دی.ان.ای هستند
  • استاندار رژیم در هرمزگان: آتش‌سوزی ابتدا محدود و همراه با دودکمی است. ضعف ایمنی و ناسازگاری مواد، موجب گسترش آتش‌سوزی شده
  • رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس ارتجاع: بیش از ۱۰ هزار کانتینر در بندرعباس سوخته است
  • رضایی کوچی: کانتینر مواد غذایی و پوشاک در کنار یا بر روی کانتینرهای آتش‌زا چیده شده بود
  • کیهان خامنه‌ای: انفجار مهیب در بندر رجایی حادثه یا خرابکاری؟!
  • کیهان خامنه‌ای: با کسانی که نسبت به ایمنی کم‌کاری کرده‌اند برخورد قانونی خواهد شد
  • روزنامه حکومتی جهان صنعت: بیروتی دیگر
  • روزنامه حکومتی فرهیختگان ـ دو سناریو: یا انفجار نتیجه یک اقدام خرابکارانه همزمان با مذاکرات، یا سهل‌انگاری در مدیریت کالاهای دپو شده
  • روزنامه حکومتی هم‌میهن: ظن قوی را باید به خرابکاری معطوف کرد
  • روزنامه حکومتی آرمان امروز: شدت انفجار به حدی بالا بوده که خسارتهای فراوانی بر جای گذاشته است
  • روزنامه حکومتی آرمان امروز: توقف یا اختلال در فعالیت‌های بندر هزینه‌های قابل توجهی برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت
  • وزیر کشور رژیم: مطمئن باشد علت انفجار را می‌گوییم
  • کیهان خامنه‌ای: انفجار مهیب در بندر رجایی حادثه یا خرابکاری؟!
  • کیهان خامنه‌ای: با کسانی که نسبت به ایمنی کم‌کاری کرده‌اند برخورد قانونی خواهد شد
  • روزنامه حکومتی جهان صنعت: بیروتی دیگر
  • روزنامه حکومتی فرهیختگان ـ دو سناریو: یا انفجار نتیجه یک اقدام خرابکارانه همزمان با مذاکرات، یا سهل‌انگاری در مدیریت کالاهای دپو شده
  • روزنامه حکومتی هم‌میهن: ظن قوی را باید به خرابکاری معطوف کرد
  • روزنامه حکومتی آرمان امروز: شدت انفجار به حدی بالا بوده که خسارتهای فراوانی بر جای گذاشته است
  • روزنامه حکومتی آرمان امروز: توقف یا اختلال در فعالیت‌های بندر هزینه‌های قابل توجهی برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت
  • رویترز: یکی از مقامات می‌گوید احتمالاً ذخیره موادشیمیایی در محیطی با استاندارد ایمنی پایین باعث این انفجار بوده است
  • مدارس، دانشگاهها و ادارات بندرعباس به‌دلیل انفجار و آلودگی هوا روز یکشنبه تعطیل است
  • دادستان کل رژیم به دادستان استان هرمزگان دستور داده است: برخورد قاطع با عامل یا عاملان در اولویت قرار گیرد
  • فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت پزشکیان:دربندرعباس ۱۱۳۹مراجعه به مرکزدرمانی صورت گرفته که ازاین میزان تعدادی به‌شیراز و‌لارستان اعزام شده‌اند
  • وزارت بهداشت رژیم: ۷۲۹ نفر از مصدومان حادثه بندرعباس ترخیص شدند و ۳۵۷ نفر بستری هستند شامل ۲۱نفر در آی‌سی یو

 

سخنگوی مجاهدین:

سخنگوی مجاهدین گفت عامل یا عاملان و مقصرین کسی جز سپاه پاسداران خامنه‌ای و قاچاق انواع مواد از کشورهای مختلف برای ساخت موشک و انواع سلاحها نیست. به همین خاطر سپاه ضحاک ولایت باید هر چه سریع‌تر منحل و در هم کوبیده شود.