قطعنامه اکثریت کنگره آمریکا با امضای ۲۲۰ نماینده از هر دوحزب در حمایت از خواست مردم ایران برای یک جمهوری دموکراتیک و محکوم کردن تروریسم و سرکوب رژیم ایران و جنگافروزی منطقهای
آورندگان قطعنامه: ۱۱ تن رؤسای کمیتههای مجلس نمایندگان رؤسای حزب دموکرات در ۶ کمیته و رؤسای ۴۵ زیرکمیته در کنگره۲۱ عضو کمیتة خارجی، ۳۲ عضو کمیته قوای مسلح۳۰ عضو کمیته تخصیص بودجه و ۱۴ عضو کمیته اطلاعات می باشند.
قطعنامه حمایت ۴ هزار نماینده پارلمان از سراسر جهان شامل ۳۳ مجلس قانونگذاری و بیش از ۱۳۰ رهبر پیشین جهان و 80 برنده جایزه نوبل از برنامه ۱۰ مادهیی خانم مریم رجوی برای آینده ایران را خاطرنشان میکند.
نقشه مسیر خانم رجوی برای پروسه تغییر در ایران در نوامبر سال ۲۰۲۴ در پارلمان اروپا ارائه شد. این برنامه قدمهای عملی جهت تغییر رژیم توسط مردم ایران و یک روند دموکراتیک برای انتقال قدرت به مردم ایران را ارائه میدهد.
اعلامیه استقلال ایالات متحده تأکید میکند هرگاه هرشکلی از حکومت چنین اهدافی را زیر پا بگذارد حق مردم است که آن را تغییر داده یا سرنگون کنند و حکومت جدیدی را تأسیس کنند. در برابر استبداد مطلق حق و وظیفه مردم است که چنین حکومتی را براندازند و نگهبانان جدیدی برای امنیت آینده خود فراهم کنند.
زنان و دختران ایران هدف اصلی سرکوب توسط سپاه پاسداران هستنداز اینرو عناصر اصلی مقاومت در مقابل این رژیم زنستیز بودهاند؛ آنها شعارهایی علیه حکومت و برای آزادی از جمله شعار«زن، مقاومت، آزادی» سردادند.
گزارشگر ویژه ملل متحد در باره حقوق بشر در ایران در گزارش ژوییه ۲۰۲۴ اعدام دهها هزار زندانی سیاسی در دهه ۱۹۸۰ و در جریان قتل عام سال ۱۹۸۸ (تا ۳۰ هزار) زندانی سیاسی را «جنایات هولناک» که بیانگر ارتکاب بدترین و فاحش ترین نقض حقوق بشر در حافظه ما بوده است، خواند که توسط مقامات ارشد حکومتی طراحی و توطئه و اجرا شده است. اکثریت عظیم زندانیان اعدام شده اعضا و سمپاتیزانهای سازمان مجاهدین خلق ایران بودند.
در سال ۲۰۲۳ رژیم ایران دادگاههای نمایشی غیابی برای سازمان مجاهدین و ۱۰۴ عضو مقاومت آغاز کرد که عمدتاً در اروپا از جمله در فرانسه و آلبانی هستند تا توطئههای تروریستی علیه آنها را توجیه کند و به هدف قرار دادن مخالفان در خارج کشور ادامه دهد.
بیش از ۹۰۰ زن و مرد در اشرف۳ در آلبانی زندانیان سیاسی سابق هستند آنها شاهد جنایات رژیم ایران در زندانها بوده اند بسیاری از آنها شاهدان قتلعام سال ۱۹۸۸ و سایر قتلهای سیاسی در ایران بودند و باید بهطور کامل برای ادای شهادتهای بالقوه در برابر هر دادگاه بینالمللی که کشتارها در ایران را بررسی میکند محافظت شوند.
مردم ایران از آزادیهای بنیادین خود محروم شدهاند و بههمین دلیل مخالف هر شکلی از حکومت استبدادی بوده و همانطور که در شعارهای تظاهراتشان متبلور است، دیکتاتوری سلطنتی و استبداد مذهبی را رد میکنند و از طریق رأی خود بهعنوان تنها معیار مشروعیت بهدنبال تعیین سرنوشت خود هستند.
در یک سال گذشته رژیم ایران بهطور مکرر و بهصورت فزایندهیی تعهدات خود را طبق معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) نقض کرده و در خصوص برنامههای اتمیاش از آژانس بینالمللی انرژی اتمی سرپیچی کرده است و ذخایر اورانیوم غنیشده با غلظت نزدیک به تسلیحاتی را که یک عنصر ضروری برای ساختن بمب است، افزایش داده است.
با توجه به اینکه اعتراضات قابل ملاحظهیی در ایران در سالهای ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ که اکثراً توسط زنان و جوانان رهبری شدهاند؛ قویاً در مقابل استبداد مذهبی حاکم مقاومت کرده، دیکتاتوری سلطنتی را نفی کرده و به (ایجاد) یک جمهوری مبتنی بر دموکراسی و کثرتگرایی فراخوان دادهاند.
تلاشهای کشورهای غربی طی ۴۵ سال گذشته برای تغییر رفتار این رژیم به شکست انجامیده و راه حل نهایی پایاندادن به تهدیدات این رژیم، استقرار یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین و دولت و کثرتگرا بهدست مردم و مقاومت ایران است.
رژیم ایران بهصورت خودسرانه و خشونتبار اقلیتهای قومی و مذهبی، از جمله کردهای ایرانی، بلوچها، عربها، مسیحیان، یهودیان، بهاییها، زرتشتیها و حتی مسلمانان سنی را سرکوب کرده و آنها را از حقوق اساسی انسانیشان محروم کرده است که اغلب به اعدام منجر شده است.
کشورهای غربی با حسابرسی از رژیم بهخاطر سرکوب، تروریسم و رفتار قانونشکنانه و حمایت از مردم ایران که بهدنبال تغییر هستند، میباید در کنار مردم ایران قرار بگیرند.
در نامه ۱۹ آوریل ۲۰۱۶ به یکی از معاونان پارلمان اروپا، نخستوزیر آلبانی نوشت: «آلبانی بهطور کامل متعهد به تضمین حقوق پناهندگان ایرانی مقرر شده در کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو، کنوانسیون حقوق بشر اروپا و تمامی قوانین بینالمللی است».
مقرر می شود که مجلس نمایندگان ایالات متحده:
۱-جنگافروزی رژیم ایران را در خاورمیانه که منبع اصلی تروریسم و بیثباتی منطقهای است اکیداً محکوم میکند و بر ضرورت پایاندادن به آن فراخوان میدهد.
2- تأیید میکند که پاسخ به خواست معترضان ایرانی برای تغییرات بنیادین در داخل ایران به همزیستی مسالمتآمیز میان کشورهای همسایه کمک کرده و امنیت منطقهیی و جهانی را تقویت میکند.
3- حق ذاتی مردم ایران برای تعیین آینده سیاسی خود را همانطور که در اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد آمده است بهرسمیت میشناسد و تأیید میکند.
4- به حسابرسی از رژیم ایران و سران آن بهخاطر جنایات خود در داخل و خارج ایران از طریق ادامه اعمال تحریمها و حمایت از مقاومت ایران و برنامه ۱۰ مادهیی آن فراخوان میدهدکه منطبق بر ارزشهای دموکراتیک بوده و یک جمهوری دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین از دولت صلحطلب و غیر اتمی را برای آینده ایران تضمین میکند.
5- کنگره از جهان آزاد میخواهد با توجه به اینکه مردم ایران از همه حقوق بنیادین و مسیرهای سیاسی برای تغییر در چارچوب حقوق بینالملل و اعلامیه جهانی حقوق بشر محروم شدهاند؛ حقوق مردم ایران، تظاهرکنندگان و کانونهای شورشی را برای مقابله با سپاه پاسداران و نیروهای سرکوبگر برای تحقق تغییر بهرسمیت بشناسند.
6-کنگره از دولت ایالات متحده میخواهد در همکاری با متحد ما، آلبانی، حفاظت کامل پناهندگان سیاسی ایرانی در اشرف ۳ در آلبانی را در برابر تلاشهای ادامهیابنده رژیم ایران برای هدف قرار دادن مخالفان در خارج کشور تضمین کرده و اطمینان حاصل کند که آنها از تمامی حقوق مندرج در کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، از جمله حق حیات، آزادی و امنیت و حفاظت از اموال و همچنین آزادی بیان و تجمع برخوردار شوند.