پارلمان انگلستان
کنفرانس «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران»
قسمت اول
سخنرانیهای
بارونس اولون عضو مستقل مجلس اعیان
بارونس ورما معاون پارلمانی وزارت توسعهٔ بینالمللی (۲۰۱۶)
و خانم دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان
بارونس اولون
سیاست غرب مدتهای طولانی بین دو رویکرد شکستخورده گرفتار بوده است
مداخله نظامی و مماشات دیپلماتیک
اما مقاومت ایران به رهبری شورای ملی مقاومت و خانم مریم رجوی
گزینه سوم را ارائه میدهد: تغییر رژیم توسط مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها
در کنفرانس پارلمان انگلستان که روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه با حضور نمایندگان مجلسین انگلستان از احزاب مختلف این کشور برگزار شد بارونس اولون عضو مستقل مجلس اعیان در سخنان خود گفت:
درگیری دوازده روزه اخیر بین رژیم ایران و اسراییل، خاورمیانه را بهطور خطرناکی به آستانه یک جنگ گستردهتر نزدیک کرده است.
در داخل ایران نیز، رژیم از این درگیری بهعنوان فرصتی برای تشدید سرکوب و تقویت کنترل خود بر قدرت استفاده کرده است، معترضان را دستگیر کرده، مخالفان و خانوادههایشان را هدف قرار داده و به بازداشتهای خودسرانه و آزار و اذیت آنها پرداخته است. این سرکوب، البته، نشانهای از ترس است، نه قدرت. ترس از مردم، و آرمانهای دموکراتیک آنها.
برای مدتی طولانی، سیاست غرب بین دو رویکرد شکستخورده گرفتار بوده است: مداخله نظامی و مماشات دیپلماتیک. اما جنبش مقاومت ایران، به رهبری شورای ملی مقاومت ایران و خانم مریم رجوی، گزینه سوم اصولی را ارائه میدهد: تغییر رژیم توسط مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها.
این اجلاس اندکی پس از انتشار گزارش کمیته اطلاعات و امنیت برگزار میشود که تهدید رو به رشد رژیم ایران علیه انگلستان را از طریق جاسوسی، طرحهای ترور و هدف قرار دادن مخالفان و روزنامهنگاران ایرانی در این کشور تأیید میکند. این گزارش از عدم موفقیت دولت جدید در زمینه برنامه هستهیی ایران انتقاد کرده و به فقدان یک سیاست استراتژیک گستردهتر و کمبود تخصص مناسب اشاره میکند.
من، البته، از تحریمهای کنونی که سپاه پاسداران را هدف قرار داده و تصمیم دولت برای قرار دادن رژیم ایران، وزارت اطلاعات این رژیم و سپاه در سطح بالاتر طرح نفوذ خارجی استقبال میکنم. اما باید کارهای بیشتری انجام شود. این رژیم تهدیدی گسترده و مداوم را نمایندگی میکند.
انگلستان باید بهصراحت برای تهران روشن کند که هر گونه تلاش برای صدور سرکوب به خاک ما عواقب جدی خواهد داشت.
من از وزرای دولت میخواهم تا بهطور مستقیم و رسمی با شورای ملی مقاومت ایران تعامل کنند.
بینش آنها درباره رژیم و رهبری در مبارزه برای ایران آزاد، در شکلدهی به سیاستی مؤثر برای مقابله با تهدیدات رژیم ایران، بهویژه در زمینه تروریسم و موضوع هستهیی، ارزشمند است. بنابراین، من در کنار مردم ایران ایستادهام. من از شورای ملی مقاومت ایران حمایت میکنم، زیرا جمهوری آزاد و دموکراتیک در ایران هدفی است که هم به امنیت ما و هم به ارزشهای ما خدمت میکند. من اعتقاد دارم که بسیاری از همکارانم در هر دو مجلس با این نظر موافق هستند.
شما به یاد خواهید آورد که حدود ۶۰۰نفر از ما نامهیی را امضا کردهایم که از این طرح ۱۰ مادهای و غیره حمایت میکند.
بارونس ورما
برخلاف ادعای رژیم ایرانیان هیچگاه تا این اندازه
در مبارزه برای یک جمهوری دموکراتیک متحد نبودهاند
این اتحاد از رهبری و فداکاریهای مریم رجوی الهام میگیرد
که برنامهٔ دموکراتیک ۱۰مادهای و نقشه راهی برای آینده ایران ارائه داده است
ادعاهای اخیر رضا پهلوی
مبنی بر برقراری ارتباطات محرمانه با سپاه پاسداران
باید نگرانیهای جدی ایجاد کرده و تحت نظارت دقیقتری قرار گیرد
بارونس ورما عضو مجلس اعیان از حزب محافظهکار و معاون پارلمانی پیشین وزارت توسعه بینالمللی انگلستان در سخنان خود گفت:
افتخار بزرگی است که در کنار شما و همکاران از احزاب مختلف گردهم آمدهایم تا حمایت مستمر خود را از مردم شجاع ایران ابراز کنیم. ماه گذشته در اجلاس جهانی ایران آزاد در پاریس شرکت کردم. قدرت، اتحاد و وضوح هدف در میان جوانان ایرانی و مخالفان تبعیدی بسیار الهامبخش بود. این موضوع نشان داد که برخلاف ادعای رژیم، ایرانیان هیچگاه تا این اندازه در مبارزه برای یک جمهوری دموکراتیک متحد نبودهاند.
این اتحاد از رهبری و فداکاریهای رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، خواهرم مریم رجوی، الهام میگیرد که برنامهٔ روشن دهمادهای دموکراتیک و نقشه راهی برای آینده ایران ارائه داده است. بیش از ۶۰۰تن از همکاران ما در هر دو مجلس پارلمان از این طرح حمایت کردهاند.
پیام ما روشن است. ما جنگ را رد میکنیم. ما سیاست مماشات را رد میکنیم. ما از گزینه سوم حمایت میکنیم، که، تغییر رژیم توسط مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنهاست.
اما چالش ما تنها خشونت و تروریسم رژیم نیست، بلکه کارزار اطلاعات نادرستی است که با هدف گمراهکردن افکار عمومی و تضعیف اپوزیسیون مشروع طراحی شده است.
بیایید شفاف باشیم: سپاه پاسداران باید بهخاطر تروریسم و جنایت علیه بشریت پاسخگو شناخته شده و غیرقانونی اعلام شود. هر گونه هماهنگی با آن، نهفقط از نظر سیاسی بیاعتبار است، بلکه بهشدت غیرمسئولانه و توهینی به قربانیان بیشمار در داخل و خارج ایران است.
ادعاهای اخیر، نظیر آنچه توسط رضا پهلوی مطرح شده مبنی بر برقراری ارتباطات محرمانه با سپاه پاسداران برای تشویق به انشقاق، باید نگرانیهای جدی ایجاد کرده و تحت نظارت دقیقتری قرار گیرد، نه اینکه مورد تقویت و انتشار قرار گیرد.
همانگونه که خانم رجوی گفتهاند، در شرایط دیکتاتوری مطلق، تنها معیار مشروعیت، خود مقاومت است.
این واقعیت امروز ایران است؛ در مقاومت و جنبشهای اعتراضی دیده میشود که زنان و دختران شجاع اعتراضات علیه رژیم زنستیز را رهبری میکنند. هر اپوزیسیون معتبری باید روح این مبارزه را درک کند و رهبری زنان را بپذیرد. من از شورای ملی مقاومت ایران حمایت میکنم، زیرا چنین میکند. این شورا زنان را در خط مقدم قرار داده و ارزشهای دموکراتیک را پیش میبرد.
برنامه دهمادهای خانم رجوی شامل برابری کامل جنسیتی در حوزههای حقوق سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و مشارکت برابر زنان در رهبری سیاسی، لغو مجازات اعدام، دستگاه قضایی مستقل که زنان بتوانند در آن قاضی باشند، اقتصاد بازار آزاد، و ایرانی غیرهستهیی است.
اینها پایههای ایران دموکراتیکاند. این اصول به زنان، دختران و تمامی شهروندان ایرانی توانمندی میدهد تا آینده کشورشان را شکل دهند؛ چیزی که رژیم همچنان از آنان دریغ میکند.
انگلستان باید در کنار شورای ملی مقاومت ایران و مردم ایران بایستد و حق آنان برای بازپسگیری کشورشان و رهایی از سرکوب را بهرسمیت بشناسد. تاریخ نشان داده که سیاست مماشات کارساز نیست. ما نباید مماشات کنیم. بسیار سپاسگزارم.
دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان
سپاه پاسداران باید در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد
و جامعه جهانی شش قطعنامه قبلی شورای امنیت سازمان ملل را فعال کند
خانم دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان در سخنان خود گفت:
در نشست اخیر پارلمان اروپا در ۱۸ ژوئیه، بهصراحت اعلام شد که ادامه سیاست مماشات، متأسفانه جامعه جهانی را به سوی جنگی وحشتناک سوق داد؛ جنگی که البته نباید یک گزینه میبود.
ما سالهاست که به جامعه جهانی، بهویژه از سال ۲۰۰۴، زمانی که خانم رجوی برای نخستین بار در پارلمان اروپا سخنرانی کرد، گفتهایم که تنها گزینه واقعی در مواجهه با این رژیم، گزینه سوم است؛ اما این گزینه باید توسط مردم ایران، از طریق یک خیزش سراسری، به پیش برده شود. خیزشی که حمایت، سازماندهی و رهبری آن بهدست مقاومت سازمانیافته یعنی سازمان مجاهدین خلق ایران، شورای ملی مقاومت و کانونهای شورشی داخل ایران است، جنبشی که همچنین از حمایت مردمی گسترده در داخل ایران و حمایت عظیم در خارج کشور برخوردار است.
این رژیم نه میخواهد و نه میتواند هیچ اصلاح یا تغییری ایجاد کند. بنابراین دل بستن به تداوم سیاست گفتگو با این رژیم تنها یک توهم است.
ما با رژیمی یاغی مواجه هستیم که برای حفظ قدرت خود به هر کاری دست میزند، و این نقطه پایان است.
ما باید این رژیم را متوقف کنیم. تنها راهحل، درمان این بیماری است. اکنون زمان آن رسیده است که سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد و منهدم شود.
سپاه، ستون اصلی سرکوب در داخل ایران و صادرکننده تروریسم، جنگافروزی، و بهویژه در پی دستیابی به تسلیحات کشتار جمعی و قابلیتهای هستهیی است. این یک تهدید بسیار بزرگ است. پس، پیش از آنکه دیر شود، باید سریع اقدام کنیم.
ما باید اطمینان حاصل کنیم که جامعه جهانی تحریمهایی را اعمال کند و شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که قبلاً تصویب شدهاند، فعال نماید.
باید این تحریمها برای جلوگیری از دسترسی رژیم به میلیاردها دلار اعمال شود، تا نتوانند به فعالیتهای معمول خود و تهدید بقیه جهان ادامه دهند.
بنابراین، ما میخواهیم از گزینه سوم خانم رجوی حمایت کنیم، گزینهیی که بر مردم ایران و آرمان بزرگ آنها برای ایرانی آزاد و دموکراتیک متکی است؛ با جدایی دین از دولت، برابری حقوق زنان و مردان در همه زمینهها و رفع هر گونه تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی و قومی.
و میخواهیم اطمینان یابیم که ایران، کشوری بدون سلاح هستهیی خواهد بود.
بسیار سپاسگزارم.
پارلمان انگلستان
کنفرانس «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران» - قسمت دوم
سخنرانیهای
لرد سینگ عضو مستقل مجلس اعیان
سر دزموند سوین- نماینده پارلمان انگلستان از حزب محافظه کار
جیمشانون-نماینده پارلمان انگلستان از حزب اتحاد دموکراتیک
و استرون استیونسون نماینده پارلمان اروپا ۱۹۹۹-۲۰۱۴
لرد سینگ-عضو مستقل مجلس اعیان
رژیم ایران بهخوبی میداند تهدید واقعی برای بقای آن اراده دموکراتیک مردم ایران است. به همین دلیل شورای ملی مقاومت و خانم رجوی را هدف قرار میدهد. چون آنها نماد یک جایگزین دموکراتیک هستند
آنچه امروز در ایران شاهدش هستیم، موضوعی جدید نیست.
این وضعیت، حاصل چهار دهه استبداد دینی است. رژیمی که از پاسخگویی به مطالبات مشروع مردم ناتوان بوده و اکنون با سوءاستفاده از بحران اخیر در منطقه، در تلاش است تا خیزش مردمی برای آزادی و دموکراسی را، که بیش از هر چیز از آن واهمه دارد، به تعویق اندازد.
در اینروزها حدود ۶۰ زندانی سیاسی با خطر اعدام مواجهاند. بسیاری از آنها صرفاً بهدلیل عضویت در اپوزیسیون اصلی یعنی سازمان مجاهدین خلق ایران متهم شدهاند
دوستان، اینها اقدامات حکومتی است که بهشدت از مردم ایران میترسد.
چرا؟ چون بهخوبی میداند تهدید واقعی برای بقای آن، اراده دموکراتیک مردم ایران است. به همین دلیل است که رژیم، شورای ملی مقاومت و رئیسجمهور برگزیدهاش، خانم رجوی را هدف قرار میدهد؛ چون آنها نماد یک جایگزین دموکراتیک هستند.
شورای ملی مقاومت نهتنها چشماندازی روشن، بلکه ظرفیت و کانونهایشورشی برای سازماندهی و بسیج مردم جهت استقرار یک حکومت مبتنی بر جدایی دین و دولت را دارد.
و این دقیقاً همان چیزی است که برنامه ۱۰ مادهای خانم رجوی ارائه میدهد و به همین دلیل بسیار مهم است.
این همان گزینه سوم است. من از دولت خود میخواهم که این برنامه را بهرسمیت بشناسد و از گزینه سوم شورای ملی مقاومت ایران برای دستیابی به ایرانی آزاد و دموکراتیک پشتیبانی کند.
این حرکت شایسته حمایت کامل است.
سخنران دیگر کنفرانس در پارلمان انگلستان دزموند سوین نماینده مجلس عوام از حزب محافظهکار بود وی در سخنان کوتاه خود گفت:
متشکرم. واقعاً چیزی برای افزودن ندارم جز اینکه بگویم بدون تردید، این لحظهای بسیار مهم است؛ چرا که رژیم در حال فروپاشی و تزلزل است.
اکنون زمان آن است که نمایندگان پارلمان گردهم بیایند، از این جنبش حمایت کنند و آن را به پیش ببرند. این یک فرصت تاریخی است که باید از آن بهره بگیریم.
جیمشانون-نماینده پارلمان انگلستان از حزب اتحاد دموکراتیک
رژیم ایران اکنون با زبانی مشابه دوران پیش از قتلعام ۱۳۶۷ صحبت میکند و شرایط مشابهی را بازسازی کرده است. آن زمان ۳۰هزار زندانی سیاسی عمدتاً حامیان سازمان مجاهدین خلق قربانی شدند.
سپاه پاسداران ارتش خصوصی ولیفقیه است ارتشی برای ترور، سرکوب و قتل.
کسانی که خود را رهبران آینده ایران معرفی میکنند و خواستار تعامل با سپاه هستند به مردمی که زیر چکمههای آن رنج میکشند توهین میکنند.
ابتدا میخواهم حمایت کامل خود را از برنامه دهمادهای خانم رجوی ثبت کنم. روز قبل از ارائه آن را بررسی کردم و همه مطالبش مطابق با آنچه ما میخواهیم است. من اساساً از آن حمایت میکنم، همانطور که اعضای دیگر اشاره کردند.
با این پیشزمینه، چند کلمه کوتاه میگویم: این فرصتی است برای ایستادن در کنار مردم شجاع ایران در زمانی که بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت ما هستند.
بهعنوان رئیس گروه پارلمانی حزب برای آزادی بینالمللی دین و باور، سالهاست حامی حق زندگی بر اساس وجدان و باور شخصی بودهام. در ایران، داشتن دین مسیحی، بهایی، سنی، یا هر دینِ دیگر، تقریباً به مجازاتی سریع و شتابزده منجر میشود.
در تاریخ ۴ژوئیه (۱۳ تیر)، شش گزارشگر ویژه سازمان ملل نسبت به سرکوب روزافزون توسط رژیم ایران هشدار دادند، از جمله اعدامهای فوری، ناپدیدسازیها، و افزایش آزار اقلیتهای دینی و قومی.
رژیم ایران اکنون با زبانی مشابه دوران پیش از قتلعام ۱۳۶۷ صحبت میکند و شرایط مشابهی را بازسازی کرده است؛ آن موقع حدود ۳۰٬۰۰۰زندانی سیاسی، عمدتاً اعضا و حامیان اپوزیسیون دموکراتیک، بهویژه سازمان مجاهدین خلق، قربانی شدند. ما نمیتوانیم این هشدارها را نادیده بگیریم.
دولت بریتانیا ابزار دیپلماتیک و جایگاه بینالمللی دارد. ما باید مطمئن شویم که رژیم نتواند تحت پوشش تنش کنونی به سرکوب معترضان، و بازداشت شدگان و اقلیتها ادامه دهد.
دولت ما باید هر گونه دیپلماسی با تهران را مشروط به آزادی بازداشت شدگان، زندانیان عقیدتی، اتباع دو تابعیتی و دسترسی بدون مانع گزارشگران حقوقبشری سازمان ملل کند.
ما سه زندانی سیاسی را در ذهن داریم که امروز در خطرهستند. این سه، و هزاران نفر دیگر در ایران، نیازمند اقدام فوری هستند.
دولت ایران باید بر اساس پیشنهادات گزارشگران سازمان ملل که اطلاعات مربوط به جنایات علیه بشریت را ثبت کردهاند پاسخگو شود؛ بگذارید شفاف باشیم: زمان مصونیت سپری شده است. نارضایتی ما بسیار جدیست. سپاه پاسداران ارتش خصوصی ولیفقیه است ارتشی برای ترور، سرکوب و قتل. افرادی که خود را رهبران آینده ایران معرفی میکنند و خواستار تعامل با سپاه هستند، توهین به مردمیست که زیر چکمههای آن رنج میکشند.
ما بار دیگر از دولتمان میخواهم که سپاه پاسداران را بهطور کامل طبق قوانین موجود یا قوانین جدید در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. این کار بینهایت دیر شده اما ضروری است.
سؤال نهایی این است: آینده ایران را چه کسی باید هدایت کند؟ راهحل سوم ارائهشده توسط شورای ملی مقاومت ایران و رئیسجمهور برگزیدهاش، خانم رجوی، فرصتی واقعی برای مردم ایران است. خانم رجوی کسی است که همه قدردانش هستند.
این جنبش گسترده و فراگیر است، با رهبری زنان و تعهد به یک جمهوری دموکراتیک مبتنی بر جدایی دین و دولت به همین دلیل است که رژیم، زنان را هدف اصلی خود قرار داده.
دولت ما باید واقعیت را بهرسمیت بشناسد.
بیایید از کسانی حمایت کنیم که امید میبخشند، نه ترور. عدالت ارائه میکنند، نه تبعیض؛
بله، راهحل سوم که همهٔ ما میخواهیم: ایران دموکراتیک ساختهشده توسط مردم و مقاومتشان است. این همان چیزیست که آرزو دارم ببینم.
استرون استیونسون- نمایندهٔ پارلمان اروپا ۲۰۱۴-۱۹۹۹
فراخوانهای رضا پهلوی برای قیام مردم ایران علیه رژیم استبداد مذهبی
در جریان جنگ ۱۲روزه بهشدت نتیجهٔ معکوس داشت
جوانان ایرانی هرگز پشت شخصیتی که نماد رژیم سابق
و شکستهای آن است صف نخواهند کشید
زندگی تجملاتی رضا پهلوی با ثروتی بین ۲۵ تا ۳۰میلیارد دلار تأمین میشود
پولی که گفته میشود پدرش به یغما برده است
مردم ایران هم رژیم جنایتکار فعلی و هم سلطنت ظالمانه گذشته را رد میکنند
استرون استیونسون- نمایندهٔ پارلمان اروپا ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴
سال گذشته، همانطور که سِر دزموند سوئین گفت، با فروپاشی تقریباً کامل چیزی که خودشان را «محور مقاومت» مینامند، فرصتی تقریباً بیسابقه برای تغییر رژیم در ایران بهوجود آمده است.
اما، طبق معمول، هر بار که کوچکترین نشانهای از فروپاشی رژیم ملاها دیده میشود، رضا پهلوی، پسر شاه سابق، ظاهر میشود.
میدانم که او در تاریخ ۳۰ژوئن اینجا بود، و به من گفتهاند که یک دفتر گرانقیمت شرکت لابیگری آمریکایی در لندن، ملاقاتی را برای او با تعدادی از اعضای مجلس اعیان و نمایندگان مجلس ترتیب داده است.
اما بگذارید به شما بگویم که فراخوانهای پهلوی برای قیام مردم ایران علیه رژیم فعلی تئوکراتیک در جریان جنگ دوازدهروزه، بهشدت نتیجهٔ معکوس داشت.
او بهشدت موقعیت را اشتباه برداشت کرد و در تلاشش برای تحریک مردم ایران به سرنگونی خامنهای، طرف اسراییل را گرفت.
واقعیت این است که نبود حمایت، پیشینهٔ مرفه او، و زمینهٔ تاریخی حکومت سرکوبگر خانواده پهلوی، همگی تضمین کردهاند که رضا پهلوی هرگز نمیتواند رهبر یک ایران دموکراتیک باشد.
او شاهزادهٔ دلقک است، یا بهقول معروف «امپراتوری بدون لباس»، که در سفرهای خود در دنیای غرب ادعای سلطنت بر تخت طاووس را دارد.
از زمان انقلاب ۱۹۷۹ که منجر به سرنگونی پدرش شد، احساسات نسبت به خانواده پهلوی بهشدت منفی بوده است.
بیشتر ایرانیان، رژیم شاه را با سرکوب، نقض حقوقبشر، و وابستگی به غرب میشناسند، که اینها باعث بیاعتمادی عمیق نسبت به آن نوع سلطنت بهعنوان شکلی از حکومت شده است.
ساواک، پلیس مخفی منفور شاه، بهطور معمول مخالفان را با کابلهای برقی شلاق میزد، ناخنهای دست و پای آنها را میکشید تا پیش از آنکه اعدام شوند از آنها اعترافات دروغ بگیرد.
مردم ایران امروز نیز همان وحشیگری بیرحمانه را از سوی سپاه پاسداران و شبهنظامیان بسیج تحمل میکنند. به همین دلیل است که فضای سیاسی امروز ایران با خواستی جدی برای اصلاحات دموکراتیک واقعی مشخص میشود. جوانان ایرانی هرگز پشت شخصیتی که نماد رژیم سابق و شکستهای آن است، صف نخواهند کشید.
زندگی تجملاتی رضا پهلوی، با ثروتی بین ۲۵ تا ۳۰میلیارد دلار تأمین میشود؛ پولی که گفته میشود پدرش، شاه، به یغما برده است،
او که در تبعید در یکی از محلههای ثروتمند حومه واشنگتن دیسی زندگی میکند، نماد همان نخبهگراییای است که بسیاری از ایرانیان از آن بیزارند.
پلاکاردهایی با شعارهایی چون «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر» و «نه تاج، نه عمامه»، بهطور مرتب بر روی پلها و ساختمانهای تحت کنترل رژیم در سراسر ایران ظاهر میشوند و توسط معترضان در تجمعات سر داده میشوند.
بهطور شگفتانگیزی پهلوی در کنفرانس مطبوعاتی که در ۲۳ژوئن در پاریس داشت اعلام کرد که او در تماس مستقیم با سپاه پاسداران، گشتاپوی رژیم، بوده است؛ نهادی که او آن را برای حفظ نظم پس از سرنگونی آخوندها ضروری میداند.
او گفته که در حال ایجاد یک کانال رسمی برای ارتباط مستقیم نیروهای نظامی، امنیتی و پلیس با خود، تیمش و عملیات در حال گسترششان است.
او مدعی شده: «من این افسران، این سربازان، این مردان شجاع را میشناسم، چون آنها با من تماس میگیرند و میگویند میخواهند بخشی از این نجات ملی باشند».
میدانید، توصیف اعضای سپاه و بسیج بهعنوان مردان شجاع، خانوادههای دهها هزار نفری را که توسط نیروهای سرکوبگر رژیم آخوندها دستگیر، شکنجه و کشته شدهاند، به خشم خواهد آورد.
جای تعجب نیست که مردم ایران هم رژیم جنایتکار فعلی و هم سلطنت ظالمانه گذشته را رد میکنند.
ایران آزاد ۱۴۰۴
پارلمان انگلستان
کنفرانس «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران»
(قسمت سوم)
لرد ویتی-عضو مجلس اعیان از حزب کارگر
اکنون روشن شده که سیاست مماشات و بمباران آمریکا و اسراییل نتیجه نداده است
آنچه میتواند وضعیت ایران را دگرگون کند حمایت از گزینه دموکراتیک داخلی و حمایت از مردم شجاعی است که در برابر آخوندها و سپاه پاسداران مقاومت میکنند
ما باید از شورای ملی مقاومت ایرانو خانم مریم رجوی حمایت کنیم
ما از کسانی که وانمود میکنند پسر شاه گزینهٔ جایگزین است حمایت نمیکنیم
بسیار سپاسگزارم. برای دوستان ایرانیمان روشن است که در همه احزاب سیاسی، افرادی وجود دارند که از مبارزه مردم ایران حمایت میکنند و بر دولت خود برای اعمال فشار بر رژیم ایران پافشاری میکنند.
همانطور که سایر سخنرانان نیز گفتند، اکنون روشن شده که سیاست مماشات نتیجه نداده است. همچنین روشن است که بمباران توسط آمریکا و اسراییل نیز مؤثر نبوده است. آنچه واقعاً میتواند وضعیت ایران را دگرگون کند، حمایت از گزینه دموکراتیک داخلی در ایران و پشتیبانی از مردم شجاعی است که در خیابانها، در برابر ملایان و سپاه پاسداران مقاومت میکنند.
من از دولت میخواهم که سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد؛ همانطور که پیشتر نیز اعلام کردهاند که قصد این کار را دارند. ما باید فشار بر رژیم ایران را افزایش دهیم.
و نکتهٔ دیگر:
گزارشی که همین هفته توسط کمیتهیی مشترک از هر دو مجلس بریتانیا، به ریاست همکارم لرد بیمیش منتشر شد، نشان داد که رژیم ایران حتی در تلاش است تا دموکراسی ما را در اینجا تضعیف کند
ما هرگز در برابر این تهدیدها تسلیم نخواهیم شد و باید در برابر آن بایستیم. آنها برای حفظ قدرتشان از هیچ کاری فروگذار نمیکنند.
کاملاً درست است که ما باید از اپوزیسیون دموکراتیک واقعی حمایت کنیم. ما از کسانی که وانمود میکنند پسر شاه گزینهٔ جایگزین است، حمایت نمیکنیم.
ما باید بهطور جدی و کامل از شورای ملی مقاومت ایران و خانم مریم رجوی حمایت کنیم. این سازمان همیشه پشتیبان این مسیر بوده و ما باید تلاشهای خود را دوچندان کنیم. راهی که در پیش داریم، طولانی است؛ اما کاری که ما میکنیم در برابر آنچه مردم شجاع در خیابانهای ایران انجام میدهند، ناچیز است. متشکرم.
لرد استیو مککیب، حقوقدان عضو مجلس اعیان انگلستان و از اعضای کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران:
رژیم ایران خواهان تکرار قتلعام سال ۱۳۶۷ شده است
همان جنایتی که به کشتار ۳۰ هزار زندانی سیاسی منجر شد
که اغلب آنها از سازمان مجاهدین خلق بودند
اگر این مقاومت حق دفاع از خود را در برابر این رژیم نداشته باشد
موقعیت احمقانهایست که ما اپوزیسیون را در آن قرار دادهایم
و در همین حال به رژیم اجازه میدهیم که شرایط را دیکته کند
ما باید این وضعیت را تغییر دهیم
اکنون زمان تغییر رژیم در ایران است
ما خواهان همان تغییراتی هستیم که در برنامه ۱۰ مادهیی آمده است
ما باید نگران حملات به مناطق پرجمعیت باشیم، جایی که غیرنظامیان کشته میشوند. این کار تنها به رژیم ایران امکان میدهد تا توجه افکار عمومی را از سرکوبهای داخلی منحرف کند و با تکرار روایت «دشمن خارجی» خود را تبرئه کند.
ما از تلاشها برای برچیدن زیرساختهای هستهیی این رژیم حمایت میکنیم، اما باید با احتیاط عمل کنیم.
خانم مریم رجوی در این جلسه گفت که خواهان دخالت نظامی خارجی نیست، بلکه از یک گزینه قوی برای حمایت از مردم سخن گفت؛ اینکه مردم بتوانند سرنوشت خود را در دست بگیرند. این همان چیزی است که ما باید از آن حمایت کنیم.
تا پایان ماه گذشته، بیش از ۷۰۰ نفر در ایران اعدام شدهاند. بسیاری از مردم فقط بهدلیل اعتراض اعدام میشوند. سپاه پاسداران اکنون بهدنبال تکرار قتلعام سال ۱۳۶۷ شده است؛ همان جنایتی که به کشتار ۳۰ هزار زندانی سیاسی منجر شد، . چون با اعتراضات و ناآرامیهای بیشتری مواجهاند. ما باید از وقوع چنین چیزهایی جلوگیری کنیم
ما باید این واقعیتها را علنی کنیم. هیچ جایی برای مماشات با این رژیم وجود ندارد. عراقچی بهصراحت اعلام کرده که برنامه غنیسازی را متوقف نخواهند کرد. آنها تنها به رفع تحریمها علاقه دارند، و این تنها چیزی است که برایشان اهمیت دارد.
زمان آن رسیده است که دولتهای غربی موضع روشنی اتخاذ کنند ما باید تنها اپوزیسیون واقعی در ایران را بهرسمیت بشناسیم؛
اگر آنها حق دفاع از خود را در برابر این رژیم نداشته باشند، این موقعیت احمقانهایست که ما اپوزیسیون را در آن قرار دادهایم. و در همین حال، به رژیم اجازه میدهیم که شرایط را دیکته کند. ما باید این وضعیت را تغییر دهیم.
اکنون زمان تغییر رژیم در ایران است. ما خواهان همان تغییراتی هستیم که در برنامه ۱۰ مادهای آمده است: یک جمهوری دموکراتیک، مبتنی بر جدایی دین و دولت، با تفکیک قوا، برابری زنان و مردان، حقوق اقلیتها، قوه قضاییه مستقل، ایران غیرهستهای، ایرانی که با همسایگانش در صلح زندگی میکند و لغو مجازات اعدام
اینها چیزهایی هستند که طرح ۱۰ مادهای بهدنبال آنهاست. این همان خواستهٔ واقعی برای تغییر است، و این همان چیزیست که ما باید همگی از آن حمایت کنیم.
دیوید پینتو- نمایندهٔ پارلمان انگلستان از حزب کارگر:
میخواستم اینجا باشم تا حمایتم را نشان دهم. ما در دیدارهای گذشته در مورد فجایع و بیعدالتیهای وحشتناکی که این رژیم بر مردم ایران تحمیل میکند صحبت کردهایم، و اینکه مردم ایران شایسته همان چیزی هستند که هر ملتی شایسته آن است: دموکراسی و آزادی.
و بنابراین من اینجا هستم تا از آن کاملاً حمایت کنم. همچنین اینجا هستم تا ادای احترام کنم به مردم شجاعی که برای مبارزه در راه دموکراسی در ایران، جان خود را به خطر انداختهاند. ما باید همچنان به این مسیر ادامه دهیم. قطعاً همچنین باید برای ایرانی بدون سلاح هستهیی تلاش کنیم نباید اجازه داد که این رژیم برنامه هستهیی خود را ادامه دهد. من همچنین خواهان برچیدن برنامه موشکی این رژیم هستم بسیار سپاسگزارم
لرد هکینگ عضو مجلس اعیان از حزب کارگر:
جنبشهای مردمی در ایران تصادفی بهوجود نمیآیند. در واقع، فقط زمانی بهطور مؤثر شکل میگیرند که بهخوبی سازماندهی شده باشند و حمایت کافی داشته باشند. و این همان چیزی است که من میخواهم.
البته، یک نکته به نفع مقاومت عمل میکند و آن هم تعداد بالاست. که در آن صورت سپاه پاسداران هم در مقابله با چنین جمعیتی با مشکل مواجه خواهد شد. پس میخواهم به این فکر شود که چگونه میتوانیم به مردم ایران کمک کنیم تا تغییر رژیم را از طریق ابراز اراده خودشان محقق کنند.
متشکرم.
لرد بلینگهام – عضو مجلس اعیان انگلستان:
اکنون زمان آن رسیده که جهان غرب در حمایت از اپوزیسیون دموکراتیک ایران متحد شود.
آنچه امروز برای من و بسیاری دیگر روشن شد این است که ما در یک نقطهعطف تاریخی قرار داریم.
آنچه از خانم مریم رجوی دیدهایم، رهبری خردمندانه و دوراندیشی سیاسی است. او نشان داده که دارای ویژگیهای بارز یک رهبر بزرگ است. هر کجا که رفته، حمایت، تحسین و همراهی گستردهیی را بهدست آورده است، بهویژه با اعلام طرح ۱۰ مادهای اخیرش.
نکته کلیدی این طرح، که او سالهاست بهطور مستمر بر آن تأکید دارد، این است که آینده ایران باید به دست مردم ایران و از مسیر دموکراتیک رقم بخورد. اکنون وقت آن رسیده که تمام دنیای غرب در حمایت از اپوزیسیون دموکراتیک ایران متحد شود.
بدون تردید این رژیم سرنگون خواهد شد، اما نه با دخالت خارجی، بلکه به دست مردم شجاع ایران.
وظیفه ما در این کشور، این است که با دقت به حرفهای آنها گوش دهیم؛ به سخنان خانم رجوی گوش دهیم؛ به آنچه از ما میخواهند، توجه کنیم. آنها دخالت خارجی نمیخواهند، بلکه میخواهند خودشان از این فرصت تاریخی بهره ببرند.
اکنون، ما در یک نقطه حساس و تعیینکننده قرار داریم. و این پرسش مطرح است:
آیا دولت بریتانیا میخواهد در سمت درست تاریخ بایستد؟من شخصاً از این راهحل سوم حمایت میکنم، زیرا معتقدم اکنون زمانی است که همه ما باید پشت سر خانم رجوی بایستیم.
با سخنان سایر نمایندگان کاملاً موافقم و حمایت کامل من را دارید. این حمایت، حمایت فرامجلسی در پارلمان بریتانیاست. حال، باید دولت ما نیز به صدای پارلمان گوش دهد و اقدامات لازم را انجام دهد.
لرد همیلتون عضو مجلس اعیان از حزب محافظهکار انگلستان:
دوست دارم آنچه را که همکارمان، که همین حالا صحبت کرد، تکرار کنم—فکر میکنم اکنون پنجرهای از فرصت پیش روی ماست و باید نهایت استفاده را از آن ببریم.
همچنین میخواهم از اظهارات همکارم، لرد بلینگهام، حمایت کنم. من همیشه این دیدگاه را داشتهام که ما نیاز به تغییر رژیم در ایران داریم.
اولویت اصلی، تغییر رژیم است. باید از شر این آخوندهایی که یک حکومت استبداد مذهبی را اداره میکنند و در آن به زنان ظلم میشود و تروریسم صادر میگردد، خلاص شویم.
ما هیچ علاقهیی به ماندن آنها در قدرت نداریم و باید هر چه زودتر آنها را کنار بزنیم.
کنفرانس در پارلمان انگلستان «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران» - قسمت آخر
پارلمان انگلستان
کنفرانس «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران» - قسمت آخر
سخنرانیهای
بارونس ردفرن عضو مجلس اعیان
اعضای پارلمان انگلستان
گریندر سینگ جوزان –از حزب کارگر
بن لیک - از حزب ملی ولز
و مسعود ضابطی رئیس کمیته حقوقدانان ایرانی در انگلستان
بارونس ردفرن عضو مجلس اعیان انگلستان:
مردم ایران نه به گذشته نگاه میکنند، نه به وضعیت موجود
بلکه به آیندهای آزاد و دموکراتیک چشم دوختهاند
که مشروعیت در آن از اهمیت بالایی برخوردار است
افتخار بزرگی است که امروز در کنار شما برای حمایت از مردم ایران، فداکاری و تعهد مستمرشان برای یک ایران آزاد هستم. بسیاری از مردم ایران حاضرند در این دوران بسیار خطرناک برای آزادی بیان جان خود را فدا کنند. میدانم که مردم ایران نه به گذشته نگاه میکنند، نه به وضعیت موجود، بلکه به آیندهای آزاد و دموکراتیک چشم دوختهاند که مشروعیت در آن فقط از صندوق رأی بهدست میآید.
پس از حملات (به زندان اوین)، زنان به زندان قرچک منتقل شدند گروههای حقوقبشری مستمراً نسبت به وضعیت این زندان هشدار میدهند و بهخاطر اعدامهای فراقضایی، شکنجه و دیگر نقضهای حقوقبشر تحریم شده است.
آنها بهعنوان زندانیان سیاسی، سالها از عمر خود را صرف فعالیت برای عدالت، آزادی و برادری و آزادیهای مدنی اساسی کردهاند و به پایان اعدام معترضان فراخوان دادهاند. این زنان در افکار و یاد همه ما هستند. آنها بهخاطر تحمل وحشیانهترین شرایط در یادها خواهند ماند (مبارزة). آنها در حمایت از یک آلترناتیو دموکراتیک و فراگیر (است)، یک جمهوری مبتنی بر جدایی دین از دولت، با برابری کامل جنسیتی، احترام به حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی و لغو مجازات اعدام. هیچ کلمهیی نمیتواند شجاعت مطلق ایرانیان را در انتخاب مسیر مبارزه برای کشورشان بیان کند تا ایران کشوری کاملاً دموکراتیک باشد، نه تنها برای خودشان، بلکه برای فرزندانشان و نوههایشان
گریندر سینگ جوزان - نمایندهٔ پارلمان انگلستان
امروز رژیم ایران در ضعیفترین وضعیت خود از سال ۱۳۵۷ قرار دارد
برخی از متحدان راهبردی؛ از جمله حزبالله و رژیم اسد وجود ندارند
و همین موضوع رژیم ایران را بهشدت تضعیف کرده است
در نهایت، تغییر فرا خواهد رسید
من امروز به اینجا آمدم تا همبستگی خودم را با این کارزار و با مردم ایران، در مواجه طولانیمدت آنها با حکومتی سرکوبگر، اعلام کنم. و فکر میکنم وقت آن رسیده که نگاهی بیاندازیم به این گزارش. در بخش نتیجهگیری، در مورد دوم، آمده است: «امروز رژیم در ضعیفترین وضعیت خود از سال ۱۹۷۹ قرار دارد». این نکته بسیار مهمیست که باید درک شود.
و پرسش بعدی این است که ما چطور میتوانیم از این فرصت بهره ببریم؟ و مردم ایران چطور میتوانند از این وضعیت استفاده کنند؟زمان زیادی گذشته که جامعه جهانی شاید آنطور که باید، از مردم ایران حمایت نکرده است.
اما اکنون میدانیم که دنیا در اطراف ما در حال تغییر است برخی از متحدان راهبردی رژیم ایران دیگر وجود ندارند؛ از جمله حزبالله و رژیم اسد و همین موضوع رژیم ایران را بهشدت تضعیف کرده است. در نهایت، تغییر فرا خواهد رسید و این تغییر به دست مردم و مقاومت ایران، تغییر توسط مردم ایران اتفاق خواهد افتاد.
پس پرسش برای ما این است که ما بهعنوان نمایندگان پارلمان، در درون نهاد پارلمانی، برای حمایت از این تغییر چه کار میتوانیم بکنیم؟
اکنون زمان آن فرا رسیده که مردم ما صدای خود را بلند کنند و در کنار مردم ایران بایستند. اما فراتر از آن، باید ببینیم چه حمایتهای ملموسی میتوانیم ارائه کنیم؛ با استفاده از نهادها و سازمانهای بینالمللی برای اعمال فشار، و همچنین برای حمایت از مردم ایران. و اینجاست که، برای رسیدن به موفقیت در یک گذار به کشوری دموکراتیک، باید این روند ممکن شود. من کاملاً آمادگی دارم که از این فرایند حمایت کنیم، و. میدانید، اکنون زمان آن است.
بن لیک-نماینده پارلمان انگلستان از حزب ملی ولز
پیشنهادی که در اینجا مطرح شده یعنی طرح ۱۰ مادهای بسیار قدرتمند است
و من بهطور کامل از آن حمایت میکنم
زیرا میگوید این مردم ایران خواهند بود که تصمیم خواهند گرفت.
این بیانیه، با وضوحی کامل، بیان میکند که رژیم ایران هرگز تا این اندازه شکننده نبوده است و فرصتی که اکنون برای تغییری خوشایند و بسیار ضروری، مبتنی بر دموکراسی و حق تعیین سرنوشت مردم بهوجود آمده، شاید هرگز تا این اندازه نزدیک نبوده است و من مایلم فقط بر برخی از نکات مطرحشده در این بیانیه تأکید کنم و حمایت کامل خود را از آنها اعلام کنم. یعنی ما نباید این فرصت را از دست بدهیم یا آن را نادیده بگیریم.
و فکر میکنم دولت انگلستان، اگر اقدام جسورانهای در حمایت از اپوزیسیون انجام دهد، کار بسیار درستی خواهد کرد، و این کار را با اطمینان خاطر انجام دهد، زیرا در واقع، از برخی از اصول پایهیی سازمان ملل متحد و منشور آن حمایت خواهد کرد، که البته بر اساس عدالت، دموکراسی، و مهمتر از همه، حق تعیین سرنوشت مردم بنا شده است.
و بر اساس همین نکته آخر است که فکر میکنم طرح دهمادهای، بسیار قدرتمند است، و این همان دلیلی است که باعث شده حمایت کامل من را داشته باشد؛ زیرا این مردم ایران خواهند بود که تصمیم خواهند گرفت.
و آنچه ما میتوانیم امیدوار باشیم به آن دستیابیم، این است که بتوانیم اطمینان حاصل کنیم که آنها قادر خواهند بود صدای خود را بلند کنند و در سرنوشت خود نقش داشته باشند، حقی که برای مدت بسیار طولانی از آنان سلب شده است.
بنابراین از شما بسیار سپاسگزارم که این فرصت را برای سخن گفتن فراهم کردید.
مسعود ضابطی رئیس کمیته وکلای ایرانی در انگلستان:
رژیم ایران تنها با سرکوب مطلق دوام آورده است. موجودیت آنها به تجاوز، شکنجه، اعدام، قتل، دستگیری و موارد دیگر از جمله غارت شهرها، روستاها، منابع و ثروتهای طبیعی مردم ایران برای پیشبرد برنامه مستبدانه خود بستگی دارد.
متأسفانه، این جنایات وحشتناک به مرزهای ایران محدود نشده است. آنها دقیقاً همان مرگ و ویرانی و هرج و مرج را در سراسر خاورمیانه گسترش دادهاند.
به برادران و خواهرانمان در کشورهای همسایه از عراق تا سوریه، لبنان و سایر کشور نگاه کنید. آنها همان رنج و وحشیگری را تحمل کردهاند که رژیم ایران در داخل کشور به ارمغان آورده است.
هیچ تهدیدی بزرگتر از رژیم ایران که ما در مدت زمان طولانی با آن مواجه شدهایم، وجود ندارد.
خوشبختانه در مقابل این رژیم ما مقاومت ایران را داریم، بدون آنها و بدون سختکوشی و پشتکار آنها، ما در مورد سطح دانش موجود درباره ماهیت رژیم، جنایات آن، و ابعاد برنامه هستهیی این رژیم در کجا بودیم؟
نیروهای مقاومت در داخل ایران اولین کسانی بودند که بسیاری از سایتهای کلیدی اتمی و موارد دیگر را افشا کردند.
بنابراین، ما بدهی عظیمی به کسانی داریم که روزانه جان خود را به خطر میاندازند تا در برابر رژیم مقاومت کنند و جنایات رژیم را در داخل و خارج از ایران افشا کنند. شما میدانید، در گذشته گفته شده بود که تنها دو راهحل برای مقابله با رژیم ایران وجود دارد، یا مماشات، که ما سالهاست آن را امتحان کردهایم و یا جنگ
اما همیشه این دیدگاه مقاومت ایران بوده است که یک گزینه سوم، و بسیار بهتر وجود دارد، که نه جنگ است و نه مماشات. اما راهحل سوم، اتخاذ یک سیاست قوی و قاطع علیه رژیم ایران، بهرسمیت شناختن حق مردم ایران برای مقاومت در برابر مستبدان و ستمگران در داخل ایران، و اجازه دادن به مردم ایران برای ایجاد تغییری که آنها بدون دخالت خارجی میخواهند. اکنون ما باید به جلو نگاه کنیم. هر چه زودتر به آن نقطه برسیم، زودتر میتوانیم تغییرات قاطعی را در ایران و به نفع تمام جهان ایجاد کنیم. بسیار متشکرم.
خانم دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان در پایان این کنفرانس گفت
درک این نکته حیاتیست که وقتی یک اپوزیسیون واقعی دموکراتیک و مستقل وجود داشته باشد، جنبشی که از حمایت گسترده سیاسی و مالی مردم ایران برخوردار باشد، و اپوزیسیونی که حاضراست جان افراد خود را در راه دفاع و حفاظت از معترضان بیدفاع فدا کنند، راهحل در چنین اپوزیسیونی است. برای تحقق تغییر در ایران، نمیتوانیم آنچنانکه بقایای سلطنت تبلیغ میکنند به سپاه پاسداران که در سرکوب مردم و قیامها نقش عمده داشتهاند تکیه کنیم،
مردم ایران بعد از صد سال مبارزه، هرگز تن به حاکمیت سرکوبگر و دیکتاتوری دیگری نخواهند داد.
آرمان اساسی مردم ایران، یعنی تحقق دموکراسی، و استقرار یک جمهوری دموکراتیک
تنها زمانی ممکن است که حق مشروع و قانونی مردم ایران برای مبارزه با سپاه پاسداران بهعنوان ستون سرکوب رژیم آخوندها بهرسمیت شناخته شود و بتوانند با این نیروی سرکوب مقابله کنند.