واتیکان حکم سنگسار سکینه آشتیانی را محکوم کرد

 واتیکان، مقر پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهانواتیکان حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی را محکوم و اعلام کرد، از راه‌های دپیلماتیک تلاش خواهد کرد از اجرای این حکم جلوگیری کند. یکی از فرزندان سکینه آشتیانی اخیرا برای نجات جان مادرش از پاپ کمک خواسته بود.

یک سخنگوی دربار واتیکان روز یکشنبه (۵ سپتامبر) حکم اعدام سکینه محمدی آشتیانی از طریق سنگسار را بشدت محکوم کرد و گفت، سنگسار شکل وحشیانه‌ی اجرای مجازات اعدام است. سخنگوی واتیکان در عین‌حال تاکید کرد که واتیکان اساسا با مجازات اعدام مخالف است.

سجاد قادرزاده، فرزند سکینه‌ آشتیانی، زن محکوم به سنگسار روز گذشته (۴ سپتامبر/۱۳ شهریور) از پاپ بندیکت شانزدهم برای نجات جان مادرش کمک خواسته بود. فرزند سکینه‌ آشتیانی که با آژانس خبری ایتالیایی آکی (AKI) گفت‌وگو می‌کرد، هم از رهبر کاتولیک‌های جهان و هم از دولت ایتالیا برای نجات جان مادرش کمک خواست.

سجاد قادرزاده در این گفت‌وگو حمایت‌های بین‌المللی از مادرش را «بسیار موثر» دانست و افزود: «از جناب پاپ درخواست می‌کنم که برای نجات جان مادرم هر کاری از دستشان بر می‌آید دریغ نکند».

فرزند سکینه محمدی درباره‌ی دلیل تقاضای کمکش از مجامع بین‌المللی به خبرگزاری «آکی» گفت: «پیش از آنکه برای نجات جان مادرم از خارج تقاضای کمک بکنم، به مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی چون آیت‌الله علی خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد نامه نوشتم و از آنها در خواست کمک کردم. متاسفانه هیچ پاسخی را دریافت نکردم و بنابراین مجبور شدم برای کمک به مادرم به مجامع بین‌المللی روی بیاورم».

سجاد قادرزاده چند روز پیش نیز در گفت‌وگو با مجله آلمانی «اشترن»، اعتراض‌های بین‌المللی علیه حکم سنگسار مادرش را خیلی مهم توصیف کرده و گفته بود: «این اعتراض‌ها تا به‌حال حد‌اقل این تاثیر مثبت را داشته‌اند که مادرم هنوز زنده است».

به گزارش رادیو واتیکان، فدریکو لومباردی، سخنگوی واتیکان گفت، واتیکان موضوع حکم سنگسار سکینه آشتیانی را دنبال می‌کند و از راه‌های دیپلماتیک تلاش خواهد کرد جلوی اجرای این حکم را بگیرد.

پیش از این دولت‌های برزیل و فرانسه نیز برای جلوگیری از اجرای حکم سنگسار خانم سیکنه آشتیانی تلاش کرده‌اند. این فشارها موجب شده که اجرای حکم سنگسار این زن ۴۳ ساله فعلا متوقف شود، اما حکم اعدام وی پابرجاست و هر آن ممکن است این زن به‌طریقی اعدام شود. دولت برزیل رسما اعلام آمادگی کرده که سکینه آشتیانی را به عنوان پناهنده در خاک خود بپذیرد. ایران اما به همه‌ی این درخواست‌ها پاسخ منفی داده است.

سکینه محمدی آشتیانی از سال ۱۳۸۴ به اتهام «زنای محصنه» و «مشارکت در قتل همسرش»، در زندان تبریز به‌سر می‌برد. او در سال ۸۵ از مجازات مشارکت در قتل همسرش به دلیل فقدان مدارک و نبود شاکی خصوصی نجات یافت. اما یک شعبه‌ی دیگر دادگاه کیفری استان آذربایجان شرقی او را به اتهام «رابطه جنسی خارج از ازدواج» به ۹۹ ضربه شلاق و اعدام از طریق سنگسار محکوم کرد. دیوان عالی کشور این حکم را تأیید کرده است.

حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی با واکنش گسترده در سطح جهان روبرو شد و علاوه‌ بر نهادهای بین‌المللی حقوق بشر، بسیاری از دولت‌های غربی نیز با «وحشیانه» و «قرون وسطایی» خواندن آن، خواهان توقف اجرای حکم شده‌اند.