بر اساس این گزارش، تعلیق فعالیت شعبه محلی بانک ملت در سئول، بر فعالیت بیش از ۲هزار شرکت کره جنوبی که در تجارت با ایران هستند، تأثیر خواهد گذاشت.
تجارت ایران با کره جنوبی به بیش از ۵۰ درصد رسیده است به طوریکه در ۷ماهه اول سال جاری میلادی تجارت این دو کشور نزدیک به ۷ . ۴میلیارد دلار بوده است که بیشتر این تجارت مربوط به افزایش صادرات نفت ایران به این کشور آسیایی میشود زیرا ۱۰ درصد از واردات نفت کره جنوبی توسط ایران تأمین میشود.
یک مقام کره جنوبی گفته است که اقدام های تازه این کشور در راستای پیوستن به تلاش های بین المللی در باره برنامه هسته ای ایران است.
وی که نامش فاش نشده است در گفت و گو با خبرنگاران افزود: «هر گونه معامله از سوی بانک ملت حتی در اندازه یک دلار، نیازمند کسب مجوز از سوی دولت کره جنوبی است. باور ما این است که با این وضعیت حتی معاملات عادی بانک ملت دچار مشکل خواهد شد».
به گفته این مقام کره ای، سئول همچنین قراردادهای ساخت و ساز و سرمایه گذاری در ایران در حوزه منابع نفتی را ممنوع کرده است.
سپاه پاسداران و خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز از دیگر موسسات و نهادهایی هستند که در فهرست جدید تحریمی کره جنوبی قرار گرفته اند.
کره جنوبی در هفته های اخیر تحت فشارهای زیادی از سوی آمریکا برای همراهی با تشدید تحریمها بر ضد تهران قرار داشت و این در حالی است که جمهوری اسلامی هشدار داده بود که هر گونه تحریم جدید از سوی سئول مبادلات تجاری ایران با کره جنوبی را به خطر انداخته و جریان صدور نفت به این کشور را مختل خواهد کرد.
ایران که چهارمین کشور تامین کننده اصلی نفت کره جنوبی است، حدود ۱۰ درصد از نیازهای این کشور به انرژی را تامین می کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هر گونه اختلال در صدور نفت به کره جنوبی که چهارمین قدرت بزرگ اقتصادی آسیا به شمار می رود، می تواند بر وضعیت اقتصادی این کشور که وابسته به واردات منابع انرژی است تاثیر بگذارد.
به دنبال تصویب قطعنامه ماه ژوئن شورای امنیت سازمان ملل بر ضد رژیم ایران در باره برنامه هسته ایش، آمریکا از کره جنوبی خواسته بود تا برای تحت فشار قرار دادن تهران تحریمهای جدیدی علیه آن وضع کند.
گزارشها حاکی است که شرکت های پیمانکار و کشتی سازی کره جنوبی پروژه های چند میلیارد دلاری از ایران دریافت کرده اند.
پیش از کره جنوبی، آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن و استرالیا نیز تحریم ها علیه رژیم ایران را تشدید کرده بودند.
روز سه شنبه، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که یک بانک متعلق به ایران در آلمان را به دلیل تلاش برای تامین منابع مالی برنامه هسته ای رژیم را مورد تحریم قرار داده است.
رژیم ایران از سوی آمریکا و متحدان غربی آن متهم است که در پوشش فعالیتهای هسته ای خود که آن را صلح آمیز می داند در پی دستیابی به دانش تولید سلاح هسته ای است. ایران این اتهام را رد می کند.
روز دوشنبه هفته جاری، یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود بار دیگر تاکید کرد که ایران در اقدامی مقابله جویانه با خواسته های بین المللی فعالیت های هسته ای خود را ادامه می دهد.
شورای امنیت سازمان ملل از رژیم ایران خواسته است تا فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را معلق کرده و با بازرسان آژانس برای راستی آزمایی برنامه اتمی اش همکاری کند.
آقای آمانو در گزارش تازه خود گفته است که ایران در فعالیت بازرسان آژانس اخلال ایجاد می کند. این در حالی است که تهران گفته است حق دارد تا درباره انتخاب بازرسان آژانس تصمیم گیری کند.