جک کین: رژیم ایران به‌سختی به توافق پایبند می‌ماند؛ فشار تا آستانه فروپاشی ادامه یابد

جک کین: رژیم ایران به‌سختی به توافق پایبند می‌ماند؛ فشار تا آستانه فروپاشی ادامه یابد

 

ژنرال جک کین، معاون پیشین رئیس ستاد ارتش آمریکا، در گفت‌وگو با مارک لوین در شبکه فاکس‌نیوز، مسیر دیپلماتیک دولت دونالد ترامپ در قبال رژیم ایران را «بسیار چالش‌برانگیز» توصیف کرد و نسبت به پایبندی حکومت ایران به هرگونه توافق احتمالی ابراز تردید کرد.

جک کین با اشاره به ماهیت حاکمیت جمهوری اسلامی گفت این رژیم یک «رژیم ایدئولوژیک» است که در وهله نخست به‌دنبال بقای خود و سپس پیشبرد اهداف ایدئولوژیکش است. او افزود به همین دلیل این پرسش مطرح می‌شود که آیا رژیم ایران اساساً توانایی رسیدن به توافق و اجرای تعهدات خود را دارد یا خیر.

معاون پیشین رئیس ستاد ارتش آمریکا تأکید کرد که ترجیح شخصی او، همانند مارک لوین، اعمال فشار حداکثری نظامی و اقتصادی برای تضعیف رژیم تا آستانه فروپاشی است، اما دولت آمریکا در مقطع کنونی مسیر دیپلماسی را در پیش گرفته است.

کین در عین حال گفت دونالد ترامپ «هرگز یک توافق بد را نخواهد پذیرفت» و هر توافق احتمالی باید دارای سازوکارهای اجرایی و نظارتی مؤثر باشد؛ سازوکارهایی که حتی پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ نیز قابلیت اجرا و نظارت داشته باشند.

او هم‌چنین رژیم ایران را به نقض مکرر آتش‌بس‌ها متهم کرد و مدعی شد حملات به کشتیرانی در تنگه هرمز، حمله به پایگاه‌های آمریکا در منطقه و حمایت از حملات حزب‌الله علیه اسرائیل، پس از توافق‌های آتش‌بس نیز ادامه یافته است.

جک کین در پایان گفت اساس توافق مورد نظر دولت ترامپ بر این اصل استوار است که رژیم ایران باید «امتیازهای بزرگ» بدهد. او هشدار داد در صورتی که مذاکرات طی ۶۰ روز آینده به نتیجه مطلوب نرسد، احتمال بازگشت واشنگتن به گزینه نظامی به‌عنوان اهرم فشار علیه جمهوری اسلامی هم‌چنان وجود خواهد داشت.