خانم اورتا باندتینی دی، نماینده بنیاد فرانس لیبرته در سخنان خود در جلسه رسمی شورای حقوق بشر، ضمن تاکید بر ضرورت رعایت حقوق بشر در شرایط اضطراری و فوق العاده، گفت: ساکنان کمپ اشرف از نظر قانونی افراد حفاظت شده توسط کنوانسیون چهارم ژنو محسوب می شوند و ایالات متحده باید مسئولیت قانونی خود را برای حفاظت از کمپ اشرف عهده دار باشد. وضعیت در حال پس رفتن است، در میان سکوت جامعه بین المللی، باید کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد مداخله کند تا ملل متحد تضمینهای ضروری مربوط به کنوانسیون چهارم را در مورد این کمپ اعمال کند.
نماینده بنیاد فرانس لیبرته تاکید کرد : حفاظت از کمپ اشرف باید بخشی از دستور کار یونامی، هیات همیاری ملل متحد درعراق، باشد.
نماینده بنیاد فرانس لیبرته-بنیاد دانیل میتران:
خانم کمیسر شما به درستی در مورد رعایت حقوق بشر و بخصوص در موارد حفاظت از کسانی که در معرض خطر هستند بعنوان یک موضوع اورژانس تاکید کردید . از این بابت قلبا از شما متشکرم ، در همین رابطه ما میخواهیم توجه شما را به وضعیت در کمپ اشرف در عراق جلب بکنیم . موضوعی که سال گذشته خانم میتران در همینجا گفت : افراد این کمپ از 20 سال پیش در آنجا حضور دارند و از نظرحقوقی بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو شناخته شده هستند . و تاکید می کنیم که دولت آمریکا باید حفاظت آنها را تا پایان بحران عراق بعهده بگیرد . خانم کمیسر یادآوری می کنم که شما در اکتبر گذشته خطاب به دولت عراق آنها را از هرگونه تعرض و تعدی به افراد این کمپ برحذر داشتید اما متاسفانه وضعیت چندان تغییری نکرده است . که متاسفانه سکوت و کر و لال شدن جامعه بین المللی این وضعیت را بحرانی تر کرده است . درخاتمه امسال به شما یاد آوری می کنم که سازمان ملل متحد باید بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو حفاظت آنها را تضمین کند . و باید هیئتی مرکب از ناظران مستقل و نمایندگان کمیساریا اعزام کند تا از جزئیات و نقض حقوق آنها گزارش تهیه کند و از شورای امییت سازمان ملل متحد بخواهد که حفاظت آنها جزیی از ماموریت کامل یونامی در عراق شود. همچنین از دولت آمریکا میخواهیم که در اسرع وقت برای حفاظت آنها براساس ماده 45 کنوانسیون چهارم ژنو اقدام کند . در خاتمه از دولت عراق نیز میخواهیم براساس احترام به قوانین بین المللی حقوق بشر حفاظت آنها را تامین کند .
در اجلاس شورای حقوق بشر، نمایندگان سازمانهای غیر دولتی و دارندة رتبه مشورتی ملل متحد، موارد نقض مبانی حقوق بشر درحاکمیت آخوندی را برشمردند و بر ضرورت اعمال حفاظتهای ضروری برای جلوگیری از تخطی حکومتهای سرکوبگر ازجمله دیکتاتوری آخوندی تاکید کردند.
ازجمله نمایندة فدراسیون بین المللی لیگهای حقوق بشر با اشاره به وضعیت وخیم حقوق بشر در برخی از کشورها از جمله در ایران تحت حاکمیت آخوندها، گفت : نه تنها حقوق بشر مراعات نمی شود بلکه مدافعین حقوق بشر در وضعیت بسیار اسفناکی زندانی هستند. وی بر ضرورت مداخله کمیسر عالی حقوق بشر و شورای حقوق بشرملل متحد برای حفاظت از مدافعان حقوق بشر تاکید کرد.
درواکنش به موج محکومیتها علیه دیکتاتوری آخوندی دراجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنو، نماینده رژیم که قادر نبود هیچ حرفی درخصوص جنایات این رژیم ضد بشری بزند، در یک فرار به جلو مسخره به تکرار دعاوی دجالگرانه رژیم راجع به نقض حقوق بشر و نقض حقوق اقلیتها درکشورهای غربی پرداخت که باعث مزید رسوایی این رژیم ضد بشری شد.
خبرهای مرتبط:
روزنامه پاریزین: دانیل میتران نزد مقاومت ایران