نماینده آمریکا:
در ایران ما نگران محدودیتهای مستمر در زمینه آزادی بیان, اجتماع و مذهب هستیم. تهدیدات و خشونت علیه فعالین سیاسی, اعضای مدنی جامعه, روزنامه نگاران و در برخی موارد اعضای خانواده هایشان بایستی متوقف شود. هزاران تن از افراد بدون هیچ دلیلی بازداشت شده اند, و بدون پروسه دادرسی صحیح محکوم شده اند. بعضی از آنها بدلیل شرکتشان در تظاهراتها علیه مناقشه انتخابات سال گذشته و یا سایر فعالیتهای سیاسی, اعدام شده اند. ایران مجازات های وحشیانه ای را در تناقض با تعهدات بین المللی اش مثل تهدید به سنگسار در پرونده (سکینه) آشتیانی و دیگران تحمیل میکند. ایران به استفاده از شکنجه ادامه میدهد. دولت (ایران) به بی توجهی و سو استفاده در مورد حقوق و آزادی بنیادین شهروندانش ادامه میدهد که حتی در تناقض با قانون اساسی خودش و تعهدات بین المللی اش می باشد. اذیت و آزار جوامع مذهبی ایران همچنان ادامه دارد. قفدان احترام به حکومت قانون در قوه قضاییه و سایر موسسات دولتی ایران به این سو استفاده ها کمک میکند. دهها تن از افراد جامعه بهایی در زندان بسر میبرند و بسیاری از رهبران جامعه بهایی اخیرا متهم و محکوم شده اند و بیش از صدتن منتظر محاکمه هستند. بر اساس تعهدات بین المللی ایران ما خواستار حقوق برابر در میان جمعیت منزوی که شامل اقلیتها و زنان می باشند هستیم. در حالی که ایران به چشم پوشی از مسئولیتهایش در رابطه با مردمش ادامه میدهد نیاز به یک نقطه متمرکز روشن در آن زمینه ها با نظارت های بین المللی و مکانیزمهای حفاظت از حقوق بشر بطور فزایندهای قطعی میشود.
نماینده فرانسه:
یکسال پس از خیزش مردم ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری، سرکوب همچنان ادامه دارد. مدافعان حقوق بشر همچنان تحت پیگیرد هستند و دستگیریهای مستبدانه روزنامه نگاران و وکلا، رو به افزایش گذاشته است. آزادی بیان و مطبوعات زیر شلاق استبداد است و تلویوزیونها خارجی هم تحت کنترل و مسدود می شوند. اقلیتهای مذهبی همچنان تحت پیگرد هستند و هفت تن از رهبران بهایی تنها به خاطر تعلق مذهبی به 20 زندان محکوم شدند. اعدام افراد خردسال نیز رو به افزایش است. حقوق زنان پایمال می شود و از جمله سکینه محمد آشتیانی همچنان با اجرای حکم سنگسار مواجه هست. از رژیم ایران می خواهم اعمال خشونت و نقض حقوق بشر را قطع کند و به قوانین بین المللی احترام بگذارد. تهران باید با سازمان ملل متحد همکاری کند و باید با اعزام نمایندگان برای بررسی نقض حقوق بشر موافقت کند.
بلژیک:
به عنوان نماینده اتحادیه اروپا صحبت می کنم. آقای رئیس اتحادیه اروپا نگران عمیق خود را به خاطر وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام می کند. سرکوب سیاسی از بعد از انتخابات سال گذشته به شدت افزایش یافته است. محکومیت 7 رهبر بهایی به 20سال زندان، نشان می دهد که اقلیتهای مذهبی و قومی، از جمله سنیها، بلوچها و کردها به خاطر تعلقات خودتحت پیگرد قرار می گیرند. اتحادیه اروپا که مخالف مجازات اعدام است، نسبت به احکام اعدام از جمله علیه سکینه آشتیانی و ابراهیم حمیدی هشدار می دهد. ما از حکومت ایران می خواهیم به اسنانداردهای بین المللی حقوق بشر احترام بگذارد و به آن پایبند باشد. اتحادیه اروپا هر نوع نقض حقوق بشر را که بر اساس جنیست صورت می گیرد، محکوم می کند. اتحادیه اروپا مجازات مرگ را رد می کند.
نماینده دولت انگلیس در شورای حقوق بشر
بریتانیا با بیانیه اتحادیه اروپا که توسط بلژیک قرائت شد همسو می باشد و موضع دیرپا و عمیق نگرانی ما در مورد نقض حقوق بشر در ایران و کره شمالی به قوت خود باقی است.
نماینده چک
ما وضعیت حقوق بشر در ایران ر ا پس از سرکوب وحشیانه سال گذشته به طور خاص دنبال کرده ایم, وضعیت متاسفانه به شکل وخیمی باقی مانده است, فعالین حقوق بشر زندانی شده اند, وکلائی که این فعالین را نمایندگی میکرده و فقط بدلیل تلاش در جهت اعمال حرفه خود بوده اند, تحت تعقیب قرار گرفته و دستگیر شده اند و برخی از آنها بدلیل ترس از وضعیت خود مجبور به ترک کشور شده اند.
استرالیا:
آقای رئیس، استرالیا عمیقا نگران وضعیت حقوق بشر در ایران است،
این نگرانی شامل استفاده از خشونت، ارعاب، دستگیریهای خودسرانه مدافعان حقوق بشر، فعالان مدنی می باشد که در این موارد حقوق بشر نقض می شود و حق آزادی مطبوعات نقض می شود.
استرالیا در مورد اجرای احکام اعدام، بخصوص سنگسار را بعنوان یک شیوه اعدام تقبیح می کند و نسبت به اعدام نوجوانان نگران می باشد، ما خواهان توقف همه اعدامها، شامل اعدام سکینه آشتیانی هستیم،
همچنین در برخورد با اقلیتها، شامل بهاییان بخصوص درمورد 7 رهبر بهاییان که به زندان محکوم شده اند نگران هستیم. از رژیم ایران می خواهیم که حقوق بشر و حقوق کلیه زندانیان شامل زندانیان خارجی را رعایت کند و اطمینان بدهد که دادگاهها منصفانه و بر اساس تعهدات بین المللی رژیم ایران باشد.
اتریش:
با تشکر آقای رئیس
اتریش با بیانیه که بلژیک بعنوان نماینده اتحادیه اروپا داده است، ما خود را همسو می دانیم، حمایت از حقوق بشر جزو وظیفه و مسئولیت ما می باشد که شامل اطمینان پیدا کردن از این که شورای حقوق بشر حامی کسانی باشد که حقوق آنها نقض شده است. هیچ کشوری نمی تواند خودش را (از رعایت حقوق بشر) مستثنی کند و حق حاکمیت را بعنوان یک جهت (نقض حقوق بشر) برای حفظ خود استفاده کند.
مسئولیت حفاظت (از حقوق بشر) شامل مطمئن شدن از حسابرسی از نقض های حقوق بشر انجام شده در گذشته، بوجود آوردن امکان غرامت مناسب برای قربانیان، و مستحکم کردن پایه های مؤسسات حقوقی، بوجود آوردن گروههای تحقیق و پایان دادن به تبعیض بخصوص تبعیض زنان می باشد.
در صورت وجود خلایی در اجرای این موارد، این شورا(حقوق بشر) دارای این حکم میباشد که با استفاده از همه مکانیزمها که در دسترسش میباشد این تغییرات را بوجود بیاورد. امروز ما به کشورهایی که در زمینه حقوق بشر پیشرفتی نداشته اند و یا بطور سیاسی خواهان انجام تغییرات لازم در کشورشان نیستند مورد خطاب قرار می دهیم. به مصداق این موارد، اتریش عمیقا نگرانی خود را نسبت به نقض حقوق بشر رژیم ایران ابراز می دارد. بطور خاص نسبت به گزارشات مستمری که در مورد دستگیری های خودسرانه، زندانی های طویل المدت و دادگاههایی که خارج از استانداردهای بین المللی در مورد فعالین زن و فعالین حقوق بشر و ژورنالیستها می باشد.
ما نسبت به میزان اعدامهایی که بدون پروسدورهای درست حقوقی و اعدامهایی که در ملا عام صورت می گیرد اعتراض می کنیم.
بخصوص احکامی در مورد نوجوانان اجرا می شود.
ما همچنین نسبت به احکام سنگسار عمیقا نگران هستیم و مخالف با معاهده های بین المللی است. این موارد بایستی متوقف شود و ایران باید بطور کامل بر اساس تعهدات بین المللی خودش نسبت به رعایت حقوق بشر عمل کند.
در رابطه با این موارد پروسدورهای مربوطه از رژیم ایران می خواهیم بطور شفاف و مطمئن در مورد قتلها، دستگیریها و زندانی کردن هزاران نفری از دستگیرشدگان بعداز آخرین انتخابات انجام شده پروسدورهای مربوط را انجام بدهد.
نماینده دولت اسلواکی در شورای حقوق بشر
ما بر نگرانیمان در مورد گزارشهای مستمر در مورد آزار و اذیت مخالفان سیاسی پس از انتخابات سال 2009 درایران تاکید می کنیم.
اسلاوکی نگران احکام اخیر 20 سال زندان برای 7 رهبر جامعه بهایی بدون وارد شدن اتهامات معتبر علیه آنها است. این عمل آزادی مذهب در کشور را زیر سوال می برد و ما از رژیم ایران می خواهیم که ضوابط دادرسی عادلانه را بر اساس موازین بین المللی را رعایت نماید.
نماینده دولت لوکزامبورگ در شورای حقوق بشر
آقای رئیس، لوکزامبورگ مخالف بکارگیری مجازات اعدام در همه جا و تحت هر شرایطی است. رژیم ایران خانم سکینه محمدی آشتیانی را به سنگسار محکوم کرده است. ما از مقامات رژیم ایران می خواهیم که مجازات اعدام را متوقف کند. سنگسار مجازاتی وحشیانه، بی رحمانه و ضد انسانی محسوب می شود. ما از رژیم ایران می خواهیم که مجازات سنگسار را برای همیشه ممنوع نماید. در پایان، لوکزامبورگ همچنان بسیار نگران سایر موارد نقض سیستماتیک حقوق بشر و بطور خاص آزار و اذیت بهائیان و محکومیت اخیر 7 رهبر بهایی در ایران است. لوکزامبورگ همچنین بازداشتهای خودسرانه مدافعان حقوق بشر، محاکمات نمایشی و مجازاته
ای غیر عادلانه را محکوم میکند و رژیم ایران نمی تواند از مسئولیتهای بین المللی اش در این زمینه شانه خالی کند.
نماینده دولت ایرلند در شورای حقوق بشر
در مورد ایران، ما عمیقا نگران وضعیت و خامت بار حقوق بشر در ایران هستیم و به ویژه نگران به کارگیری مجازات اعدام و اعمال مجازات وحشیانه و غیر انسانی سنگسار و هم چنین اعدام نوجوانان و عدم وجود محاکمات عادلانه و بخشودگی و نگران هدف قرار دادن وکلا و فعالین حقوق بشر توسط رژیم ایران هستیم.
دانمارک
در پایان دانمارک همچنان قویا نگران وضعیت نقض حقوق بشر در ایران است. دانمارک به کارگیری گسترده مجازات اعدام، دستگیریهای خودسرانه و بدرفتاری با زندانیان را محکوم میکند. دانمارک از رژیم ایران میخواهد تا قدمهای موثری در تضمین برگزاری محاکمات عادلانه بردارد. گزارشات متعدد آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر به ویژه نگران کننده است. دانمارک از مقامات رژیم ایران میخواهد که حقوق همه اقلیتهای قومی و مذهبی از جمله بهائیان را محترم بشمارد. دانمارک از رژیم ایران میخواهد که به میثاقها و تعهدات بین المللی اش پایبند باشد.