کروبی: خبرگان به وظیفه خود در نظارت بر رهبری عمل کنند

در آستانه تشکیل مجلس خبرگان ارتجاع، مهدی کروبی طی نامه سرگشاده ای به رفسنجانی، رئیس خبرگان، خواستار نظارت این ارگان بر عملکرد خامنه ای شده است. وی در این نامه که روز شنبه منتشر شد، خواستار نظارت بر عملکرد خامنه ای و نهادهای تحت نظر او شده و می‌نویسد، در غیر این صورت، فساد در ارکان نظام گسترش می‌یابد.

مهدی کروبی در این نامه خطاب به رفسنجانی از رئیس و اعضای این مجلس می‌خواهد که به وظیفه خود عمل کنند و موجب «رفع ابهام و شبهات موجود در جامعه به صورت شفاف» شوند.

کروبی با یادآوری دوران مبارزات علیه رژیم گذشته متذکر می‌شود که در آن دوره، وی در کنار هاشمی رفسنجانی نوید جامعه‌ای با ‌«آزادی سیاسی و اجتماعی» و «مبنی بر موازین عدالت، آزادی‌های مشروع و ارزش‌های متعالی اسلام» را می‌داده است.
کروبی در این نامه می‌افزاید که با توجه به اصل ۱۰۷ قانون اساسی، «مجلس خبرگان عالی‌ترین مرجع نظارتی در جمهوری اسلامی است که هیچ یک از نهادهای نظارتی دیگر نمی‌توانند مانع انجام وظیفه قانونی و شرعی آن در انتخاب رهبر و حتی عزل وی شوند».
به گفته کروبی مطابق اصل ۱۱۱ قانون اساسی مجلس خبرگان وظیفه دارد: «هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد یا معلوم شود که از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخیص این امر به عهده خبرگان مذکور در اصل یکصد و هشتم می‌باشد…».
وی با انتقاد از رفتار این مجلس تا به امروز می‌افزاید که خبرگان وظیفه دارد «در راستای اصلاح قوا و نهادهای مزبور از طریق نظارت بر عملکرد رهبر بکوشد تا مانع بروز فساد و گسترش آن در ارکان نظام و موجبات تزلزل جایگاه ولایت فقیه و رهبری به واسطه اهمال در انجام وظایف و یا استفاده نادرست از اختیارات گردد».


دادگاه های فرمایشی
مهدی کروبی در ادامه نامه خود به رئیس خبرگان ارتجاع به «عدم استقلال قوه قضاییه و فرمایشی بودن احکام دادگاه‌های سیاسی و مطبوعاتی» اعتراض کرده و یادآور می‌شود که طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضاییه باید مستقل و در جهت «احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی‌های مشروع» اعمال وظیفه کند؛ حال آنکه «امروز اعمال نفوذ دستگاه‌های امنیتی و شکل‌گیری جلسات دادرسی به صورت غیر علنی و بدون حضور هیئت منصفه،‌ نشان از عدم استقلال این قوه دارد».


مهندسی انتخابات
کروبی با اشاره به دخالت سپاه در عرصه سیاست، «سازماندهی و مهندسی انتخابات با به کارگیری نیروهای بسیج» آن را به مثابه «ایجاد فضای استبدادی و حذف حاکمیت مردم و نفی جمهوریت» می‌نامد.
مهدی کروبی با اشاره به این که بسیاری از مسئولان دولتی و اجرایی کشور از سپاه و یا منتخبان سپاه هستند، می‌افزاید: «بیم آن می‌رود که با توجه به قدرت نظامی و حضور در عرصه سیاست، به صورت جامع و کامل و با پشتوانه عظیم اقتصادی، روزی سپاه به صورت کامل در مقابل مردم قرار گیرد و نظامیان به صورت رسمی بر کشور حاکم شوند».

کروبی در بخش دیگری از نامه خود ضمن اشاره به عملکرد دولت احمدی نژاد، بر این نکته تاکید می‌کند که «اگر مجلس خبرگان به وظیفه خطیر خود در راستای بی‌کفایتی، گزافه‌گویی، خرافه‌گویی، بی‌ادبی و گستاخی این دولت در موقع و زمان آن نپردازد؛ شاید زمانی به این نکته واقف شود که نوشدارو پس از مرگ سهراب باشد».